מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הממצא שלא נמצא המשך.....כבר ממש מבלדורית28/01/2010
לפני כשבועים אובחן ממצא סולידי 5 ס"מ באזור שחלה שמאלית באואראסאונד רגיל/וגינלי
נשלחתי לדופלר והממצא לא נמצא- חזרתי לרופאה ושוב בדקה- שוב מצאה...
אחרי נטילת גלולות לעידוד מחזור (הפסיק לפני 4 חודשים ואני בגיל 52) הגיע דימום והפסיק.
כעבור 3 ימים נתקפתי בכאבים חזקים מאוד בצד שמאל של הבטן התחתונה, הקרנה למותן ורק אחרי טיפול נגד כאבים נרגע לשעתיים ושוב...
נשלחתי בדחיפות לבית חולים למיון- כירורג לא מצא כלום
בדיקות דם תקינות לחלוטין.
צילום רנגן בטן וחזה נקיים.
נשלחתי למיון נשים נמצא-
טפולות במפ.
רחם- 5.54#4.95
שחלה ימנית - 2.33#2.59
מעל הרחם משמאל ממצא - 3.37#4.10 ס"מ יתכן שחלה שמאלית? מעט נוזל חופשי באגן.
אני שוחררתי אחרי 8 שעות בגלל שהכאבים חלפו ואין לכירורג או לגיקולוג ממצאים המעידים שהסיבה לכאב...
שאלות:
- האם ממצא זה יכול להיות מיומה? או שזה אחר?
-האם ממצא מעל הרחם אינו שייך לגנקולוגיה או שייך למערכת הבטן כללי?
איך אפשר לדעת האם הגידול חשוד?
האם במקרה שמוצאים ממצאים כנ"ל צריכים לעבור ניתוחים או שרק מעקב במשך תקופה...?
האם לדעתך באמת אין קשר בין הממצא לתופעת כאבי הבטן? או שאולי זה קשור לקיבה?
שוב- אודה לך אם תוכל להבהיר לי מה זה אומר- ממצא מעל הרחם זה קשור לרחם? לבטן? גם יחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן30/01/2010שלום רב,
ממצא באגן יכול להיות על רקע גינקולוגי או קשור במערכת העיכול. בתחום הגינקולוגי נכללים גם ממצאים בשחלות/חצוצרות וגם ממצאים הקשורים לרחם. כיוון שהנתונים שעליהם את מדווחת מבדיקות האולטרהסאונד השונות הם סותרים, אני ממליץ שתבוצע בדיקת אולטרה-סאונד יסודית, על ידי רופא מומחה בנושא. לפי הממצאים - הגינקולוג המטפל בך יוכל לכוון את המשך הברור ו/או הטיפול.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)