מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות חשובהר'03/06/2010
שלום רב,
שמי ר' נשואה ואמא לילד מקסים בן תשעה חודשים.
כבר במהלך ההריון בעקבות בדיקת פאפ שיגרתית, נמצאו שינויים קלים בתאים low sil או כהגדרת הרופא המטפל סימני דיפלזיה קלים, עברתי בדיקת קולפוסקופיהבמהלך ההריון ונמצא חשד לדיספלזיה קלה. בהמשל ילדתי לידה עצמונית.
בהמשך, לאחר הלידה, משטח חוזר של פאפ הראה שוב דיספלזיה קלה. נלקחו קולפוסקופיה כולל ביופסיה מתעלת הצוואר והתוצאות הן "בלי ממצאים פתולוגיים". בנוסף לשלושת הבדיקות הנ"ל נלקחה בדיקה לזיהוי hpv והכן נמצא זן 16 (בלבד אך הגרוע מכולם)שאני מודעת לכל השלכותיו.
כעבור 4 חודשים נלקחה לי שוב בדיקת פאפ ושוב אותן התוצאות, במשטח קולפוסקופיה נמצא "אפיתל לבן שמתאים לדיספלזיה קלה.
כעת הרופא ממליץ על כריתת יתד שטחית דהיינו ביופסיית חרוט.
אני מבינה את החשיבות של הפעולה בעקבות המאות הוירוס אצלי.
התייעצית או ליתר דיוק הצגתי את עמדתי לאחר מחשבה רבה וידע מרובה בכל הנכתב מעלה
והחלטתי שאני רוצה להכנס להריון בעוד שלושה ארבעה חודשים כשהילד שלי יהיה בן שנה שנה וחודש. ורק לאחר שאלד פעם שנייה אני מוכנה לקחת איזשהו סיכון ואפילו קל. הובהר לי על ידי הרופא שנדיר שיגרמו הפלות לאחר טיפול כזה בייחוד במצבי שמוגדר "קל" ובמקרים נדירים תופרים את הצוואר וכו'..
עדיין הייתי רוצה לקחת "סיכון" ולחכות עם הטיפול הזה עד לאחר הריון שני שאותו אני ובעלי (ממנו נדבקתי כנראה) מתכננים בעקבות הסיטואציה , ורק לאחר מכן לקחת את בצ'אנס ולעשות את הטיפול המומלץ ושאם נצטרך להתמודד עם קשיים שזה יהיה בהריון שלישי ששני ילדים ב"ה כבר יש.
הרופא מבין אותי וביקש שבמידה ואני מחליטה לא לעבור את הטיפול לבוא לבקורת כל חצי שנה.
השאלה שלי וסליחה על הפירוט המייגע, האם אני לוקחת סיכון ממשי, או שיש הגיון בהחלטתי?
תודה מראש על תשובתכם
בברכה
ר'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן05/06/2010שלום רב,
הצגת נתונים של דיספזיה קלה בפאפ ובקולפוסקופיה עם ביופסיה שלא הדגימה ממצאים פתולוגיים.
על רקע הנתונים האלה - מעקב צמוד (ביקורת כל 6 חודשים) היא בחירה סבירה.
בברכה,
פרופ' עי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' עמי פישמן05/06/2010שלום רב,
הצגת נתונים של דיספזיה קלה בפאפ ובקולפוסקופיה עם ביופסיה שלא הדגימה ממצאים פתולוגיים.
על רקע הנתונים האלה - מעקב צמוד (ביקורת כל 6 חודשים) היא בחירה סבירה.
בברכה,
פרופ' עי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)