הידבקות סרטן צוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידבקות סרטן צוואר הרחם
    רעות
    24/06/2010

שלום,
    לאקסית של חבר שלי יש ככל הנראה סרטן צוואר הרחם והבנתי שייתכן כי החבר שלי העביר לה בזמן קיום יחסי המין וירוס כלשהו שגורם לייצור תאים סרטניים.
    האם זה אפשרי בכלל? ואם כן האם יש סיכוי שגם אני נדבקתי? חשוב לציין כי אני והחבר לא קיימנו יחסי מין מלאים ללא קונדום, אך ביצענו מין אוראלי.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות סרטן צוואר הרחם

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' עמי פישמן
    26/06/2010

שלום רב,
    וירוס הפפילומה - HPV - שכיח מאד ומועבר בעת יחסי מין. הרוב המוחלט של הנשים שנדבקו בוירוס לא מפתחות כל נגע.
    לכל הנשים מומלצת בדיקה גינקולוגית שגרתית שנתית כולל בדיקת פאפ לפי המלצת הרופא המטפל. בהיעדר סימפטומים (כגון דימום חריג) אין צורך בבדיקות מיוחדות נוספות.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' עמי פישמן
    26/06/2010

שלום רב,
    וירוס הפפילומה - HPV - שכיח מאד ומועבר בעת יחסי מין. הרוב המוחלט של הנשים שנדבקו בוירוס לא מפתחות כל נגע.
    לכל הנשים מומלצת בדיקה גינקולוגית שגרתית שנתית כולל בדיקת פאפ לפי המלצת הרופא המטפל. בהיעדר סימפטומים (כגון דימום חריג) אין צורך בבדיקות מיוחדות נוספות.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו