CIN 1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CIN 1
    ק.
    15/07/2010

שלום רב
    אני בת 27.5 .בבדיקת הפאפ האחרונה התגלו תאים חשודים. לאחר בדיקת ביופסיה התברר שיש לי .
    FOCAL CIN 1 WHIT KOILOCYTOSIS
    רציתי בבקשה לדעת:
    1. מה זה KOILOCYTOSIS?
    2. הבנתי שאין טיפול לוירוס. האם יש סיכוי שהוירוס יעבור מעצמו תוך כמה שנים? אם כן זה אומר שהגוף פיתח נוגדנים או שהוא אלול לחזור שוב?
    3. אם הבנתי נכון אז נידבקתי בוירוס מסויים מתוך כמה, למה הרופא שלי אמר שאין טעם בחיסון עכשיו, האם זה נכון או שכדי לי להתחסן בכל זאת?
    4. האם עלי לספר לפרטנים לשעבר לגבי הוירוס? אם כן, מה עליהם לעשות? (הבנתי שזה לא משפיע על גברים, אבל הם יכולים להדביק נשים אחרות, בלי לדעת זאת)
    5. אך להתנהג עם פרטנרים חדשים? (אני לא רוצה להדביק אף אחד, לפי מה שהבנתי הקונדום מספק הגנה מספקת, אך האם הוירוס מועבר דרך מין אורלי או עוננות?)
    תודה רבה
    ק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CIN 1

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' עמי פישמן
    15/07/2010

שלום רב,
    1. koilocytosis - תאור של המראה האופיני של תאים שמעורבים בזיהום עם HPV.
    2. ב- 50% מהמקרים יש נסיגה ספונטנית של הוירוס.
    3. אפשר לקבל את החיסון. צריך לדעת שיעילות החיסון קטנה יותר אם היתה בעבר הדבקה בוירוס.
    4. שיתוף הפרטנרים במידע - החלטה אישית.
    5. קונדום מספק הגנה יעילה. י
    5. יכולה להיות העברה במין אורלי.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו