מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני קוניזציה - דחוף מאודמיכל14/08/2010
בבדיקת פאפס שקיבלתי את תשובתה השבוע, צויין כדלהלן:
Satisfactory for evaluation.Endocrvical cells present.
Low grade squamous intraepithelial lesion (lsil)Refer for coloscopy
הרופא שלי ביצע לי בדיקת קולוסקופיה (מבלי שמרח את האיזור בתמיסה, כפי שהבנתי שצריך לעשות, אלא רק הביט במיקרוסקופ) ולאחריה אמר שהתאים הם בדרגה הכי נמוכה מבין שלוש הדרגות ושאני צריכה לבצע קוניזציה, אך לא לקח ביופסיה. הוא טען שהוא ראה תאים במספר מקומות ולא באיזור אחד.
הוא הציע שהוא יבצע את הפעולה ושריין לי תור לניתוח בשבוע הבא (עוד לפני שבוצעה הקולוסקופיה... אולי כבר מראש ידע שזו הפעולה הנדרשת...).
האם אין צורך לבצע לפני הקוניזציה ביופסיה? שכן, אולי באמצעות הביופסיה יסתבר שהקוניזציה אינה הכרחית ושישנו טיפול פחות פולשני?האם העובדה שהתאים הנגועים אינם מצויים אחד ליד השני, אינה מאפשרת לקיחת הביופסיה ולכן יש צורך בקוניזציה?
קצת חוששת מההחלטיות של הרופא שלי בעניין הקוניזציה, בטרם בוצעה ביופסיה.
הענין הוא דחוף מכיוון שהוא כבר קבע לי תור לניתוח השבוע.
כמו כן, טרם הבאתי ילדים לעולם ואני חוששת מסיבוך כתוצאה מפעולה זו, אם כי הרופא הרגיע אותי בעניין זה ואמר כי מאחר ואני רוצה ללדת, הוא יהיה עדין.
חשוב לציין כי מזה חצי שנה יש לי דלקות והפרשות מהנרתיק שבאות והולכות ובזמן האחרון ישנה מעט צריבה בשתן וגירוד באיזור פי הטבעת. האם ישנו קשר לממצאי הפאפ?
בבקשה מבקשת תשובה בדחיפות, האם הקוניזציה הינה הכרחית? והאם במקרה כזה של דרגה נמוכה, לא כדאי בינתיים להיות במעקב.
אודה מאוד לתשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` יוסף מנצ`ר15/08/2010שלום רב,
גם פאפ וגם קולפוסקרופיה הן בדיקות סריקה בלבד. אבחנה ניקבעת על סמך ביופסיה בלבד. לא נהוג לבצע קוניזציה מבלי שיש אבחנה מדויקת על ידי ביצוע ביופסיה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)