קלמידיה ו-LSIL בפאפ. האם יש קשר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלמידיה ו-LSIL בפאפ. האם יש קשר?
    מיקה
    30/08/2010

שלום רב,
    בפאפ שביצעתי התשובה היתה LSIL, בקולפוסקופיה ניצפה שינוי בצבע התאים בשעה 12. נלקחה ביופסיה ואני ממתינה לתשובתה. בנוסף, הרופא שלח אותי לבדיקת שתן PCR לקלמידיה מאחר והתלוננתי על גירודים בנרתיק ובפי הטבעת והפרשות מהנרתיק לסירוגין כבר מספר חודשים. היום קיבלתי תשובה חיובית בבדיקת השתן, היינו נמצא קלמידיה בשתן, אך עדיין לא קיבלתי תשובת ביופסיה. האם יכול להיות שהקלמידיה היא זו שגרמה לשינויים בצוואר הרחם? אינני מצליחה להשיג את הרופא שלי. מה הטיפול לקלמידיה ומה הסיכוי שחיידק הזה יגרום לי חס וחלילה לבעיות בפוריות?
    אודה מאוד לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיקה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    31/08/2010

שלום רב,
    שינויים בצוואר הרחם נגרמים על ידי נגיף ה-HPV. כלמידיה יכולה להיות גורם מסיע. הטיפול הוא באנטיביוטיקה.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי תשובת הביופסיה

מיקה
    01/09/2010

הרופא הודיע לי היום על תוצאות הביופסיה: שינוי בדרגה CIN 1 שהוסר במלואו, כיוון שהשוליים נקיים, אך לא ציין דבר בעניין וירוס הפפילומה. ביקורת בעוד ארבעה חודשים. האם כדאי לבקש בדיקת טייפינג? יש לי הפרשות ורודות מהנרתיק. האם יכול להיות קשור לביופסיה שבוצעה לפני 15 יום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו