מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Cin1אנה08/11/2010
שלום רב,
אובחן בביופסיה שנלקחה בקולפוסקפיה CIN1. מיועדת לטיפול בצריבה בעוד כשלושה שבועות. מספר שאלות שאשמח מאוד לתגובה:
1.יש לי פרטנר קבוע (והיחיד שלי) כבר כ 5 שנים. הנחנו כאמור שגם הוא נשא של הוירוס אם כי אין לו תסימינים (אך הוא לא נבדק עדיין). האם לאחר שאעבור את הצריבה, לא נוכל לקיים יחסים לא מוגנים עקב החשש שאדבק ממנו מחדש?
2. האם עדיין אפקטיבי חיסון נגד וירוס הפפילומה וסרטן צוואר הרחם?
3. לאחרונה אני מרגישה צריבה וכאבים עזים בזמן או לאחר קיום יחסי מין. האם זו השפעה ישירה של היבלות/CIN1??
4. האם הוא צריך להיבדק גם כן? ואם כן- היכן לבקש ואיזו בדיקה?
אודה מאוד מאוד לתגובה.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cin1 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר08/11/2010שלום רב,
1. הצריבה אינה מטפלת בווירוס (אם הוא קיים) אלא בנגע בלבד. כך שאין בעיה של הידבקות "מחדש".
2. כן. הוא יחסן בפני זנים בהם לא נידבקת עדיין.
3. לא.
דרך אגב - מרבית הרופאים העוסקים בנושא אינם צורבים במקרים אלה אלא רק עוקבים. כי ברוב המקרים הממצא נסוג מעצמו.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על תגובתך
אנה08/11/2010הרופא שלי כן הפנה אותי לצריבה בלייזר...
אם כך- לאחר הצריבה אין חשש מקיום יחסי מין לא מוגבנים עם אותו הפרטנר?
מה לגבי הוירוס? אם כך הוא עדיין קיים..?
ולגבי הכאבים- אני מאוד מוטרדת מכך- מאיזה סיבות יכולים להגרם?
מאוד אשמח לתשובה נוספת.
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם הפרטנר צריך להבדק?
אנה08/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם הפרטנר צריך להבדק? - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר14/11/2010אם לבן זוג אין ממצאים - אין צורך בשום בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על תגובתך - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר09/11/2010הווירוס אמנם נשאר גם אחרי הצריבה. הפרטנר צריך לבדוק את עצמו אם יש יבלות. אפשר לקיים יחסים כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו ההקשר , לצריבה
אנה13/11/2010הביופסיה שחזרה מהמעבדה לפי כחודשיים היא הזו:
fragments of exo- endocervical muscosa show LSIL/CIN 1 with koilocytes/ in addition, acute and chronic inflammation and squamous metaplasia.
הרופא המליץ לבצע צריבה, בעוד כשבועיים אך כבר שמעתי מכמה גורמים שאולי לא כדאי לעשות צריבה בגלל שאני בת 23.
מה אתה אומר על הממצאים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)