מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קיימת סכנה לפגיעה מצטברת בצווארהתייאשתי28/11/2010
אני בת 29 בקרוב. מהבדיקה הגניקולוגית הראשונה שעברתי בגיל 19 נמצא אצלי בזמנו מה שהוגדר ע"י הרופאה שטיפלה "יבלות בצוואר הרחם" ועברתי מספר צריבות (5-6 כנראה) באופן פרטי עם מכשיר חשמלי, ללא הרדמה, אחרי שראיתי בטלוויזה ללא קשר תוכנית על רופא שמטפל ללא חומרי הרדמה בצוואר הרחם עלתה חמתי שגילתי את העניין ופניתי לרפואה הציבורית...
מאז הלכתי להבדק דרך הקופה ואחת לחצי שנה אני מגיעה לקולפוסקופיה שבכל אחת מהן לקחו לי לפחות ביופסיה אחת לפעמים שתיים. אני סובלת מתמיד מדימום אחרי יחסים, וצוואר הרחם מדמם למגע בכל פעם, תמיד יש בו "פצע" נגעים חשודים השד יודע מה. באופן מצטבר עברתי יותר מ10 ביופסיות! כולן למעט אחת היו תקינות או רק ממצא של דלקת, למעט פעם אחת CIN1, אחריו עשיתי מרצוני בהפניה עצמית HPV TYPING כי הרופא שבדק הציע לעשות LOOP מה שלא רציתי לעשות כל עוד אין HPV! הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין, אחרי זה לקחו לי -שוב- ביופסיה - שיצאה תקינה!
כעת שוב "עברה החצי שנה שלי למעקב" - הדימומים לאחר יחסים מעולם לא פסקו. אני לפני תכנון משפחה ואני לא רוצה להעמיד את הצוואר שלי לפגיעה מתמשכת שכזו (אגב הביופסיות לרוב באותם האיזורים בצוואר אך לא בהכרח, שעה 12, 11, 9 , 3....) אני פשוט לא מצליחה להבין האם אחרי כל ביופסיה כזו הצוואר "מחלים" לקדמותו? האם יש עניין בחשש לפגיעה מצטברת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיימת סכנה לפגיעה מצטברת בצוואר - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר28/11/2010שלום רב,
זה תלוי בגודל הביופסיות. אך קשה לתת תשובה נבונה בלי בדיקה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)