מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון של סרטן צוואר הרחםשיר05/01/2011
שלום רב,
אני בחורה בת 28. לפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקת פאפ לאחר שבדיקות פאפ קודמות היו תקינות. אחרי שהגיעו תוצאות הפאפ, הופנתי לקולפוסקופיה וביופסיה.
תוצאות הביופסיה הראו על "מחלה של צוואר הרחם בדרגת חומרה בינונית גבוהה cin 2-3" והומלץ על קוניזציה.
הפתולוגיה של הקוניזציה הראתה שהמדובר הוא בתאים סרטניים בעומק של 0.5 מ"מ, ללא lvsi, בנוסף cin3 אקסנסיבי, שולי ה- cone אינם מעורבים בדיספלזיה או גידול.
בשיחה עם הרופא המטפל הוסבר לי כי עליי לי לעשות c.t ולהיות במעקב של בדיקות פאפ כל שלושה חודשים.
הייתי גם בחוו"ד שניה- הרופא השני הסביר שלדעתו כדאי להמתין כחודש וחצי ולבצע pet c.t.
כמובן שלאור הבשורה החדשה שקיבלתי יש לי המון שאלות:
1.האם כדי לבצע בעוד שבוע סי.טי רגיל או להמתין חודש וחצי ולעשות פט סי.טי?
2. האם מעקב כל שלושה חודשים בפאפ הוא מספק או שעדיף לבצע קולפוסקופיה כל שלושה חודשים?
3. מה ההשלכות של האבחון שלי לעניין הריון. האם מומלץ לחכות עד שיעברו כמה "מעקבים" תקינים או דווקא להפך, להזדרז מכיוון שאני מצויה בסיכון?
4. שאלה כללית - מקריאה מרובה על סרטן צואר הרחם הבנתי , כי לוקח למחלה הרבה זמן (במונחים של שנים) להתפתח ממצב של טרום סרטני לסרטני. כיצד ייתכן שבפאפ הקודם שעשיתי לפני שנתיים לא התגלה כלום? האם זה אומר שהמחלה התפתחה אצלי בתקופה כה קצרה? יצוין, כי לפני שלוש שנים גם התחסנתי.
אודה מאוד להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון של סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן05/01/2011שלום רב,
מציע לבצע את בדיקת ה PET-CT
המעקב כולל בדיקת פאפ והרופא המטפל יבצע קולפוסקופיה לפי הצורך.
סיכויי ההחלמה מצויינים. אפשר להרות אם המעקב תקין. אין המלצה חד-משמעית כמה זמן לחכות.
אמנם יש לבדיקת הפאפ שיעור גבוה יחסית של תשובות כוזבות, אבל יתכן מצב ש- CIN ומחלה חודרנית של 0.5 ממ התפתחו תוך שנתיים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)