אבחון של סרטן צוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון של סרטן צוואר הרחם
    שיר
    05/01/2011

שלום רב,

אני בחורה בת 28. לפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקת פאפ לאחר שבדיקות פאפ קודמות היו תקינות. אחרי שהגיעו תוצאות הפאפ, הופנתי לקולפוסקופיה וביופסיה.

תוצאות הביופסיה הראו על "מחלה של צוואר הרחם בדרגת חומרה בינונית גבוהה cin 2-3" והומלץ על קוניזציה.

הפתולוגיה של הקוניזציה הראתה שהמדובר הוא בתאים סרטניים בעומק של 0.5 מ"מ, ללא lvsi, בנוסף cin3 אקסנסיבי, שולי ה- cone אינם מעורבים בדיספלזיה או גידול.

בשיחה עם הרופא המטפל הוסבר לי כי עליי לי לעשות c.t ולהיות במעקב של בדיקות פאפ כל שלושה חודשים.

הייתי גם בחוו"ד שניה- הרופא השני הסביר שלדעתו כדאי להמתין כחודש וחצי ולבצע pet c.t.

כמובן שלאור הבשורה החדשה שקיבלתי יש לי המון שאלות:

1.האם כדי לבצע בעוד שבוע סי.טי רגיל או להמתין חודש וחצי ולעשות פט סי.טי?

2. האם מעקב כל שלושה חודשים בפאפ הוא מספק או שעדיף לבצע קולפוסקופיה כל שלושה חודשים?

3. מה ההשלכות של האבחון שלי לעניין הריון. האם מומלץ לחכות עד שיעברו כמה "מעקבים" תקינים או דווקא להפך, להזדרז מכיוון שאני מצויה בסיכון?

4. שאלה כללית - מקריאה מרובה על סרטן צואר הרחם הבנתי , כי לוקח למחלה הרבה זמן (במונחים של שנים) להתפתח ממצב של טרום סרטני לסרטני. כיצד ייתכן שבפאפ הקודם שעשיתי לפני שנתיים לא התגלה כלום? האם זה אומר שהמחלה התפתחה אצלי בתקופה כה קצרה? יצוין, כי לפני שלוש שנים גם התחסנתי.

אודה מאוד להתייחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון של סרטן צוואר הרחם

הוספת תגובה

• אבחון של סרטן צוואר הרחם - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    05/01/2011

שלום רב,
    מציע לבצע את בדיקת ה PET-CT
    המעקב כולל בדיקת פאפ והרופא המטפל יבצע קולפוסקופיה לפי הצורך.
    סיכויי ההחלמה מצויינים. אפשר להרות אם המעקב תקין. אין המלצה חד-משמעית כמה זמן לחכות.
    אמנם יש לבדיקת הפאפ שיעור גבוה יחסית של תשובות כוזבות, אבל יתכן מצב ש- CIN ומחלה חודרנית של 0.5 ממ התפתחו תוך שנתיים.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו