מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיימת וסמנים הטיפול לא עובדלילך31/03/2011
שלום שמי לילך בת 32 ואני מקבלת כבר חודש וחצי טקסול וקרבופליטן.
בביקור לפני מספר ימים, אצל הרופאה שלי נאמר לי כי הסמן ca125נשאר 95 בדיוק אותה תוצאה שהיה הסמן לפני תחילת הטיפול, רק שהמיימת גדלה,והבטן שלי גם גדלה ובסיטי נאמר שהיא בינונית.
עלי לציין את הטיפולים קבלתי ואני מקבלת כטיפולי מנע מאחר והוציאו לי את הגידול בשחלה השמאלית בעודו קטן יחסית בשלב 1C יחד עימו הוציאו את האומנטום,השחלה,החצוצרה,ובלוטות הלימפה וכלם נמצאו נקיים כמו גם השחלה השניה.
שאלתי היא מדוע אם כן עלי להמשיך את הטיפול אם אינו מועיל לי,והייתכן שהסמן נשאר בדיוק 95 גם אחרי חודש \וחצי של טיפולים?
או שמא זו טעות בבדיקה,האם קרו דברים מעולם? האם יש סיכוי שהמיימת אינה סימן לחזרת הסרטן , עלי להוסיף כי חזרו לי כאבים קלים באותו אזור בו נתגלה הגידול לראשונה ליד השחלה השמאלית. וכן יש לי מדי פעם רעשים בבטן וגזים תופעות שהיו קיימות לפני שהוצא הגידול.הרופאה אמרה שזה וודאי שהסרטן חזר ושכדאי לי להמשיך לעת עתה את אותם הטיפולים.זה נראה לי ממש כאב לב וגוף להמשיך טיפולים לא יעילים,לא כן????
שאלה נוספת: קיבלתי שתי זריקות נאופוגן להעלאת ספירת הדם ומאז אני לא מפסיקה להתגרד עד זב דם,האם יש משהו שיכול להקל עלי בנושא?
אני מאוד מודה לכם מראש,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיימת וסמנים הטיפול לא עובד - תגובה
פרופ' עמי פישמן01/04/2011שלום רב,
השילוב של הסימפטומים + המיימת + בדיקות העזר (סמן בדם ובדיקת CT) מצביעים על פעילות המחלה. במצב זה יש מקום לטיפול כימי.
הדיון על סוגי הטיפול הכימי האפשריים צריך להיות עם הצוות המטפל.
להקלה על הגרד אפשר לקחת תרופות מקבוצת חוסמי H1.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)