רחם אחורית מוגדלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רחם אחורית מוגדלת
    אורית.
    30/05/2011

אני בת 54, מזה עשור ויותר יש לי רחם שרירנית מאוד.

מזה חצי שנה מאובחנת בסרטן מעי הגס גרורתי שלב 4, המחלה מתרכזת בחלל הבטן.

עם הגיעי לבית חולים לפני חצי שנה נבדקתי ע"י גניקולוג (אולטראסאונד) - צוואר תקין למראה, רחם מוגדל מעט לא ניתן למשש, ב. רחם מוגדל מעט לגילה - 73X53 מ"מ שרירני-רב שרירני. שחלות נצפו צמודות לרחם דו-צדדים תקינות. 19X20 LT 17X25 RT מ"מ. US - נצפה נוזל מיימת בכמות רבה. לא נראה שהבעיה במקור גניקולוגית, אך לא ניתן לשלול CA.OVARY.

CA125 - 270.

במהלך חצי שנה אחרונה מטופלת ב-FOLFIRI+ארביטוקס.

ב-CT האחרון מחודש מרץ - חל שיפור, אם כי - הרחם מוגדל עם תהליכים מרובים בתוכו, חלקם מסויידים, שקטנו מעט מבדיקה קודמת. לולאת רקטום הסמוכה לרחם עדיין מעובה, עם הסתיידויות באיזור המעובה. הודגמו בלוטות לימפה אגניות מסויידות באיזור. הרחם המוגדל דוחק את הסיגמה הדיסטאלית מעט יותר בבדיקה זו.

לדברי האונקולוג שלי כנראה שברחם ישנם תהליכים טרום סרטניים, תאי סרטן נושרים מחלל הבטן ונדבקים לרחם ולשחלות.

מביקור האחרון אצל רופא נשים - רחם אחורי מוגדל 13 שב. לא סדיר - מה זה אומר 13 שב. לא סדיר? נשלחתי לעוד אולטראסאונד - (סונאר וגינאלי).

מה דעתך, האם קיים סיכון שהסרטן יתפתח ברחם, הטיפול שאני מקבלת גם מטפל ברחם, אם כי השיפורים מאוד מינוריים לעומת גרורות אחרות שבהם חל שיפור ניכר.

ולא כל כך ברור לי מה בדיוק מתרחש אצלי ברחם - האונקולוג הסביר לי שאין לי סרטן ברחם, אבל תאים סרטניים מגיעים לשם, מה זה אומר לגבי התפתחות המחלה שלי ברחם. בכל מקרה לאור הכאבים בבטן התחתונה ובעיקר מצד שמאל שלעיתים מאוד מתנפחת (ידוע לי שישנו שם שרירן שבעבר היה מאוד מציק לי). בבדיקה האחרונה אצל האונקולוג שלי בבדיקת מישוש הוא חש בבלוטות לימפה באיזור המפשעה, אם כי ציין שאינן מוגדלות, דבר שגרם לי לרגישות וכאבים באיזור ואותו דבר גם בבדיקה ע"י רופא נשים.

אודה לך אם תוכל ולו במעט לשפוך אור בנושא.

בתודה מראש,

אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רחם אחורית מוגדלת

הוספת תגובה

• רחם אחורית מוגדלת - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    30/05/2011

שלום רב,
    לא ברור לי מה בדיוק השאלה ואיך אני שלא מכיר ולא בדקתי אותך יכול "לשפוך אור".
    סרטן בחלל הרחם אפשר לשלול על ידי בדיקה פשוטה. גם את טיבה של בלוטת הלימפה המוגדלת האונקולוג יכול לברר. את כל שאלותיך עליך להפנות לרופאים המטפלים בך.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם אחורית מוגדלת - שב. 13 לא תקין

אורית.
    30/05/2011

פרופ' יוסף מנצ'ר,
    ומהי בדיוק אותה בדיקה פשוטה?
    לעת עתה האונקולוג שלי מטפל בי בטיפולים כימוטרפיים וביולוגיים בלבד והוסבר לי שזה מטפל גם ברחם, ואין התייחסות לרחם באופן נפרד, היות ומדובר במחלה המתפשטת בחלל הבטן ובגרורות רבות., אי יכולת לשלול את סרטן השחלות אלו היו ממצאי הגניקולוג של בי"ח לאחר בדיקה. אני מבינה שמדובר בתהליכים טרום סרטניים ותאי הסרטן שנושרים מחלל הבטן גם לרחם, כפי שהוסבר לי ע"י אונקולוג. אז נכון לעכשיו המדיניות היא להתמקד במכלול שלם ולטפל תרופתית ולעקוב אחרי בדיקות המרקרים ו-CT.. במידה והיו לי התשובות המלאות לא הייתי פונה לפורום הזה בכלל. מבחינתי הפורומים קיימים להשלמת המידע ויעוץ שאינם קיימים ונעדרים במערכת הבריאות מאילוצים של המערכת.
    בכל מקרה אני מודה לך על תשובתך.
    בכבוד רב,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם אחורית מוגדלת - שב. 13 לא תקין - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    31/05/2011

שלום רב,
    אין לי ספק שהאונקולוג המכיר אותך ואת פרטי מחלתיך יודע איך אפשר לבדוק אם קיים גם גידול ברחם. אם הוא אנו מוצא לנכון לבדוק זאת - את צריכה לסמוך עליו. אם נכתב "שאי אפשר לשלול" זה אינו אומר שהמצב קיים. אני מצטער שאינני יכול לעזור יותר. הפורום אינו מיועד לטפל דרך האינטרנט.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו