וסטיבולקטומי ויחסי מין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וסטיבולקטומי ויחסי מין
    איילת השחר
    21/07/2011

שלום אילנה.
    עברתי ניתוח וסטיבולקטומי לפני מס שנים, אך רציתי לשאול עד כמה הניתוח הזה משפיע על הנאה מיחסי המין או בעצם פוגם בה?
    אין לי מושג כי מהפעם הראשונה שקיימתי יחסים כבר כאב לי אז אשמח לשמוע מנסיונך ומבנות אחרות, אם הן רואות מהודעה זאת.
    עוד שאלה קטנה - האם הניתוח יכול לגרום לחוסר סיפוק מיני? (לא מסוגלת לגמור בשום מצב- לא עם בן זוג ולא עם עצמי לבד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וסטיבולקטומי ויחסי מין

הוספת תגובה

• סליחה,ליאורה ...

איילת השחר
    21/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסטיבולקטומי ויחסי מין - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    23/07/2011

לא קשור לחוסר הנאה או סיפוק מיני. רב הנשים מגורות מהדגדגן ומהשליש התחתון הפנימי של הנרתיק. אזורים אלו לא נפגעים בניתוח ולכן אין שום בעיה של הנאה. להפך רב הבנות שעברו את הניתוח מתארות שיפור בהנאה המינית עקב פחות כאבים. נראה לי שהבעיה שאת מתארת איננה קרשורה לניתוח אלא לקושי בגירוי והבנאה מינית וכדאי לפנות לטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסטיבולקטומי ויחסי מין - תגובה

לי ראובני
    25/07/2011

האם לפני הניתוח הצלחת להנות מיחסי מין או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בערך...

איילת השחר
    25/07/2011

אם הצלחתי לגעת בעצמי ולגמור זה נחשב?
    אבל כבר בפעם הראשונה שקיימתי יחסים הייתה לי קנדידה וכבר אז זה כאב... ואז רק הכאבים שאובחנו כווסטיבוליטיס נשארו. גם לאחר הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאיילת השחר - מזדהה איתך

וסטיבולקטומי
    17/09/2011

גם אני עברתי ניתוח לכריתת וסטיבוליטיס, וגם אני מוצאת שההנאה המינית נפגעה מאוד. קודם לכן היתה לי הנאה גדולה מאוד מחדירה (גמרתי מחדירה מעט מאוד פעמים, אבל ההנאה מהחדירה היתה גדולה), וכיום - אין שום תחושה בחדירה, לא של הנאה ולא כלשהי.
    עליי לציין שאין לי כאבים לאחר הניתוח, אבל יש לי אדישות לחדירה.
    מגע בדגדגן מצליח להביא אותי לאורגזמה באוננות, אך ללא תחושת הנאה.
    לפי דעתי, לא מביאים בפני בנות עם וסטיבוליטיס את כל ההשלכות של הניתוח וגם לא את כל אפשרויות הטיפול שקיימות לפני שפונים לניתוח.
    אני מצרה מאוד על כך שעברתי את הניתוח ללא כל נסיון אחר לטפל בבעייה (הפסקת גלולות, טיפול התנהגותי, משחות, זריקות סטרואידיות).
    לידיעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בערך... - תגובה

לי ראובני
    17/09/2011

אז נשמע שיש במה לטפל בלי שום קשר לניתוח
    מציעה לך לפנות לרופאת נשים עם רקע סקסולוגי לאבחון מדויק ולוודא טיפול מתאים כרגע בויסטיבוליטיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בערך... - תגובה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    18/09/2011

לפי כל העבודות בספרות בנושא וסטיבוליקטומיה לא אמורה להיות פגיעה תחושתית שכן לא פוגעים בעצבוב הפנימי של אברי המין אלא בעצבוב שטחי דרך כריתת עוד. יכול להיות שהבעיה היא הרחבה יתרה של הפתח כתוצאה מהניתוח ועל כן יש פחות חיכוך. כל עוד נשאר השליש התחתון של הנרתיק שמור ואזור הדגדגן ללפי פגיעה לא אמורה להיות פגיעה מינית.
    בסקירות ספרות נמצא דווקא שפור בכל המדדים של התגובה המינית של בנות שעברו וסטיבולקטומיה. נראה לי שיש פה תרכובת של סיבות נוספות שגורמות לירידה בתחושה. ניתן לבדוק אוביקטיבית את המצב בבדיקות עצביות מקיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו