דר אברמוב שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דר אברמוב שלום
    אני
    10/08/2011

דר אברמוב שלום, אני נעזרת רבות בפורום שלך, ואודה לך מאוד אם תעני לי גם על השאלה הזו. אני בהריון (בשליש האחרון), ובביקור האחרון אצל רופא הנשים, הוא שינה את גיל ההריון ע"פ הא.ס. כלומר, הוא הקדים לכאורה את מועד הווסת האחרונה בערך בשבוע (ובהתאמה, גם את מועד הביוץ). רציתי לדעת כיצד הדבר אפשרי? הרי אני יודעת בדיוק מתי היתה הוסת האחרונה, ובהתאם גם מתי קיימתי יחסים (לאורך כל השבוע שבו חל הביוץ). ע"פ הדברים שהרופא אומר, למעשה נכנסתי להריון כאשר כלל לא קיימתי יחסים.
    אם כך, כיצד הדבר אפשרי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דר אברמוב שלום

הוספת תגובה

• דר אברמוב שלום - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    11/08/2011

האם התיקון של גיל ההריון נעשה על פי אולטראסאונד בתחילת ההריון ? בשבועות אלו הבדיקה היא די מדויקת. אבל אחר כך האולטראסאונד פחות מדויק. יכול להיות מצב שאת יודעת בדיוק מתי קיימת יחסים ומתי היה הביוץ אבל יש מקרים שבהם ההשרשה של הביצית המופרית ברחם היתה יותר מאוחרת בכמה ימים מה שגורם לכך שגיל ההריון נמוך בכמה ימים ממועד הביוץ.
    ויכול גם להיות שאת יודעת יותר טוב מכולם מתי נכנסת להריון ומהו גיל ההריון......
    הענין הוא שצריך להעלות את כל בדיקות האולטראסאונד מתחילת ההריון על גרף ולראות האם באופן עקבי מההתחלה היה פיגור של שבוע כשאז זה אומר שההשרשה או ההפריה היתה יותר מאוחרת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת, ואודה על הסבר נוסף

אני
    13/08/2011

התיקון של גיל ההריון נעשה ע"פ השקיפות שהתבצעה בשבוע 10+6. אז העובר היה גדול בשבוע והתאים למדדים של 11+6.
    הא.ס הראשון היה בשבוע 6, ואז העובר התאים ל- 6+2. משום מה, הרופא החליט לתקן את גיל ההריון ע"ס השקיפות, ולא ע"ס הא.ס הראשון.
    בכל מקרה, תיקון גיל ההריון הוא לא בעקבות השרשה מאוחרת, אלא דווקא מוקדמת... (כלומר, לדברי הרופא, ההריון גדול בשבוע, ולא קטן בשבוע).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת, ואודה על הסבר נוסף - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/08/2011

א. ס בתחילת הריון הוא הכי מדויק אלא אם היתה טעות בבדיקה הראשונית. אם את יודעת מתי הביוץ בודאות זה המדד הכי מהימן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו