חוסר תחושה אחרי ניתוח פרינאופלסטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תחושה אחרי ניתוח פרינאופלסטיקה
    וסטיבולקטומי
    17/09/2011

בת 40, רווקה
    לפני כחמש עשרה שנה עברתי ניתוח לכריתת פתח הנרתיק. שני רופאים המליצו לי על כך. כאשר שאלתי אחד מהם על חוסר התחושה שתיוצר אם יכרתו את קצות העצבים של הנרתיק, הוא ענה לי: "אבל אם לא תעברי את הניתוח לא תוכלי לקיים יחסי מין בכלל". כמו כן הוא טען שאפשר להזריק זריקות לאזור אבל שהן עוזרות רק לחמישים אחוז מהמקרים, ולכן הן לא יעילות.
    כיום אני מבינה שהרופאים שדחפו אותי לניתוח לא חשבו עליי אלא על בנהזוג שלי.
    אין לי כל תחושה בעת חדירה. בעבר פתח הנרתיק היה מרכז ההנאה שלי ביחסי מין, אפילו כאשר הייתי מכווצת את פתח הנרתיק היתה לי תחושה, אבל היום - שום תחושה. אני לא נהנית משפשוף הדגדגן (באוננות עצמית גומרת משפשוף הדגדגן ללא הנאה אחרי הרבה זמן, ועם בנזוג - אין לי שום תחושת הנאה מהמגע - לא בדגדגן, ולא מחדירה)
    אני מרגישה שנגרמה לי נכות שיכלה היתה להימנע אם היו לוקחים בחשבון את טובתי. האם יש דרך לשקם את קצות העצבים שנכרתו?
    אני מאוד מתוסכלת. הצורה היחידה שבה אני מרגישה גרוי מיני היא כאשר השלפוחית שלי מלאה, אבל קיים חוסר נוחות בגלל הצורך להשתין.
    האם ניתן לעזור לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר תחושה אחרי ניתוח פרינאופלסטיקה - תגובה

לי ראובני
    17/09/2011

וואו, נשמע קשה וכואב, מציעה לך לפנות לרופאת נשים בשם אחינועם לב שגיא שיש לה המון ניסיון בשיקום מקרים כאלו. היא יכולה לאבחן את סיבת חוסר התחושה והאם באמת יש בעיה עצבובית.
    לא להזניח וליצור תסכול נוסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תחושה אחרי ניתוח פרינאופלסטיקה

וסטיבולקטומי
    23/09/2011

תודה על תשובתך
    היכן דר' אחינועם לב שגיא מקבלת פציינטים? אני גרה באזור המרכז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תחושה אחרי ניתוח פרינאופלסטיקה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    18/09/2011

לפי כל העבודות בספרות בנושא וסטיבוליקטומיה לא אמורה להיות פגיעה תחושתית שכן לא פוגעים בעצבוב הפנימי של אברי המין אלא בעצבוב שטחי דרך כריתת עוד. יכול להיות שהבעיה היא הרחבה יתרה של הפתח כתוצאה מהניתוח ועל כן יש פחות חיכוך. כל עוד נשאר השליש התחתון של הנרתיק שמור ואזור הדגדגן ללפי פגיעה לא אמורה להיות פגיעה מינית.
    בסקירות ספרות נמצא דווקא שפור בכל המדדים של התגובה המינית של בנות שעברו וסטיבולקטומיה. נראה לי שיש פה תרכובת של סיבות נוספות שגורמות לירידה בתחושה. ניתן לבדוק אוביקטיבית את המצב בבדיקות עצביות מקיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו