כריתת השחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת השחלות
    ליאורה
    05/03/2013

בעבר כרתו לי שחלה אחד ובקרוב גם את השחלה השניה. אני נשואה+ בת 47 כיום לפני הניתוח אני חווה התעוררות מינית ואורגזמה לעתים קרובות ומקיימת עם בעלי יחסי מין תקינים/סבירים. אין ברצוני לקחת הורמונים בעתיד לאחר הניתוח (חשש מפגיעה רפואית עתידית כגון סרטן).

התיתכן אצלי התעוררות מינית ואולי אף אורגזמה בהיעדר שחלות ?
    האם אוננות עצמית או בעזרת בעלי (עיסוי הדגדגן) עשויה להביא אצלי להתעוררות מינית? לאורגזמה?.
    האם יחסי המין עם בעלי עשויים להיפגע?
    מה האפשרויות כדי שאוכל להמשיך להנות מהתעוררות מינית ללא נטילת הורמונים?
    האם הורמונים הם הפתרון היחידי?
    האם החשש שלי מנטילת הורמנים מוצדק או מוגזם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כריתת השחלות

הוספת תגובה

• ד"ר ליאורה אברמוב תענה

לי ראובני
    06/03/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת השחלות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    06/03/2013

כריתה חירורגית של שתי השחלות באישה שלא הפסיקו לה עדיין הוסתות יכולה להכניס לגיל מעבר מוקדם עם כל ההשלכות כולל ירידה בחשק המיני ובעוררות המינית.
    אבל הרבה חשיבות יש גם לקיום יחסי מין ולהנאה מיחסי מין לפני הניתוח ולכן אי אפשר לשלול את ההשפעה הנפשית על התפקוד המיני.
    אם אינך רוצה בהורמונים אחרי הניתוח חכי ותראי איךתרגישי. אם יהיו השלכות לניתוח מבחינת תופעות לואי של גיל מעבר מציעה לך להתיעץ עם רופא הנשים שלך לגבי טיפול הורמונלי חליפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו