דימוי גופני נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימוי גופני נמוך
    קלרה
    28/06/2014

שלום, ( מתנצלת כל האורך)
    יש לי בעיה של דימוי גופני נמוך זה התחיל מגיל 11 בערך אני ממש הייתי שטוחה עד גיל 18 והייתי גם רזה בתת משקל 46-47 קילו גובה 1.70~ כל חיי הציקו לי עם המשקל . יש לציין שדווקא בנים גילו בי עניין והייתי מאוד מחוזרת אבל נוצר תסביך בגלל החזה. אח"כ גם עם הגוף בגלל הרזון. אני רוצה לציין שאני בשום פנים לא אנורקסית ותמיד תמיד רציתי להשמין אך לא הצלחתי.
    בגדול זה גורם לי עוול, אני לא מתפשטת אפילו לא ליד בנות לא הולכת לבריכה או לים ונמנעתי מכל מיני מצבים חברתיים. גם יש בעיה בלבוש וזה גרם לי תסכול... בכל מקום אנשים מרשים לעצמם לתת הערות על גופי לומר לי שזה דוחה ,חולני וכו'.. כשיושבים סביב השולחן תמיד מדברים עליי ודוחפים לי אוכל בצלחת... גם החזה היה מטרד עם הערות עד שמצאתי חזה מרופדת שזה נראה טבעי...
    הבעיה היא שאני לא מסוגלת שיהיה לי חבר!!!!!! מוזר בנים מתחילים איתי דווקא בגלל הגוף. עקרונית הוא סימטרי טוב, אבל עצמות.. כך נוצרה בעיה שאין לי ניסיון בכלל עם בחורים! הייתה לי תקופה ארוכה שהייתי בדיכאון לא יכולה להסתכל על עצמי במראה לא קונה בגדים בכלל.. לפעמים מתלבשת ובסוף מחליטה לא לצאת מהבית. אח"כ החלטתי לעבוד על עצמי ולהפסיק להסתכל במראות ולהגיד לעצמי שזה מה יש ולהסתכל על אחרות ולראות את הפגמים שלהן... ועדיין אין לי ביטחון עם גברים
    !!! אני פשוט לא אוהבת שנוגעים בי לא קשור לגברים וחלק מזה זה בגלל הרזון.
    כך העברתי את כל חיי עד גילאי ה-30+++. אני יודעת שיש בטבע כל מיני מבני גוף ולכולם יש חבר וגם מכוערות מתחתנות אבל לי קשה להרגיש מינית או יפה .
    אני כל הזמן מתנדנת בין לקבל את הגוף שלי לבין לשנוא אותו. אגב, הבחורים שמתחילים איתי ואני בעיקר מסתכלת על התנהגות הם לא כאלו שאפשר להרגיש עימם בנוח הם גם חושבים שאני ממש מבוקשת ומנוסה הם ממש חרמנים ולוחצים כבר בפגישות ראשונות מה שעוד יותר מבריח אותי. גורם לי לרתיעה מוחלטת!!!! אחרי ברור עם חברותיי לאף אחת מהן לא התייחסו ככה. אני יודעת שרוב הגברים עד כמה שזה מוזר חושבים שאני סקסית ואפילו אמרו לי את הרבה מבלי שבכלל הם בני הזוג שלי אבל זה לא משנה מה אומרים אלא מה אני מרגישה. אני מפחדת מדחייה ולא מרגישה בנוח עם עצמי ואני כבר לא מדברת על איכות הבחור למרות שאם הייתי מכירה מישהו שהוא יותר ברמה החברית ואיכפתי היה לי יותר נוח כי הייתי יודעת שיקבל אותי אבל פה אני ממש מפחדת בין מה שנראה למראית עין שלהם לבין המציאות. אגב, היו בחורים שיצאתי איתם וכבר בפגישה השנייה אמרו שאני רזה. כעת עליתי במשקל שוקלת 55 אבל עדיין הדימוי העצמי נמוך ואומרים לי שאני רזה אבל אני דווקא רואה פגמים ופתאום הגוף נראה לי שמן. מצד אחד אוהבת אותו מצד שני שונאת. נעלמה לי הבטן השטוחה והתליה שכל כך אהבתי. מצד שני אני לא עור ועצמות איך שנהגו להטיח בי. אני רוצה חבר אבל לא מסוגלת!!!
    מה עושים? למה אחרות מרגישות בנוח עם עצמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימוי גופני נמוך

הוספת תגובה

• דימוי גופני נמוך - תגובה

לי ראובני
    01/07/2014

יקירה
    הרבה בנות בוודאי מסתכלות על השאלה שלך ואומרות וואו, יש לה הכל, רזה, גבוה, חזה זקור, גנטיקה לתפארת, ועדיין היא מרגישה לא נוח בגוף שלה. איך זה יכול להיות?
    זה רק מראה עד כמה התחושה הפנימית והמראה החיצוני יכולים לא להתכתב ועד כמה התכתיבים של החברה הם אכזריים ובעיקר גורמים לנו לחוש ניכור בגוף.
    אני לא יכולה לשכנע אותך שזה יפה או מושך, כי התחושה הפנימית העמוקה שלך מדברת אחרת, ואת זה צריך לבדוק, למה הקולות הללו כל כך חזקים? למה הם לא מאפשרים לך להנות מהגוף שלך? האם העובדה שהיית שונה משפיעה עליך עדיין? האם העובדה שמצפים ממך לדעת דברים מסוימים ולהתנהג באופן מסוים מלחיץ אותך וגורם לך להרגיש ניתוק מן הגוף? מה מתוך החוויות שלך עם עצמך גורם לך להרגיש נוח בתוך הגוף ולהנות ממנו? לדוגמא ספורט, ריקוד או אוננות.
    כדי להתחבר לגוף, צריך להנות ממנו, להרגיש שיש לנו עליו שליטה, שאנחנו יכולות לשנות אותו ולהרגיש איתו טוב.
    אני מציעה להתחיל בפעילות גופנית, אפילו קבוצתית, לראות איך את מרגישה בתוך קבוצה של אנשים, מה זה עושה לך להנות מלהפעיל את הגוף... בהמשך מציעה לך לפנות לטיפול מיני, כזה שיעזור לך להנות מהגוף, לייצר איתו אינטימיות רגשית ומינית ובהמשך לבנות קשר זוגי עם אדם שיתאים לך ויהיה בקצב שלך. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע

אדווה
    04/07/2014

היי לי
    רשמת כאן תגובה לבחורה,
    האמת שגם אחותי בת 32 ובמצב של חוסר נסיון מכל מיני סיבות שטיפלה בהן רגשית אבל החוסר נסיון מפחיד אותה מלהתנסות עם גברים מנוסים שאולי לא יבינו או לא ירצו להתעסק עם בתולה שזה דורש בטח סבלנות...
    רשמת לה כאן טיפול מיני
    הראתי לה את התגובה שלך אז שאלתנו היא מהו טיפול מיני?האם מדובר בסרוגייט?היא הסתכלה קצת על סרוגיטט באינטרנט זה נראה יקר מאוד וגם מפחיד לה שלא תתאהב בגבר שהוא בעצם רק מטפל וזה לא אמיתי.\אם התכוונת למשהו אחר נשמח אם תרשמי בקצרה מה זה טיפול מיני ואיל הוא נעשה, כמה מפגשים, מה עושים,האם זה דרך השתתפות קופ"ח ...תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע - תגובה

לי ראובני
    06/07/2014

שלום אדווה
    איזה מזל יש לאחותך שאת עוזרת לה, תומכת בה, ובעיקר מודעת לבעיות שלה.
    זו הקלה עצומה שיש עם מי לדבר.
    טיפל מיני הוא טיפול שנעשה בדיבור, כמו טיפול פסיכולוגי- רגשי- פסיכותרפויטי אבל הוא ממוקד בנושא המיניות. הרבה פעמים הוא מערב חלקים התנהגויותיים שמצריכים תרגול והרבה פעמים הוא מתמקד בעיבוד של רגשות, מחשבות ותחושות פיזיות כדי לא לאפשר להם למנוע מהאדם שינוי מיוחל.

טיפול סרוגייט הוא מומלץ במובן הזה שהוא מאיץ תהליכים ומאפשר יישום של הנלמד עם פרטנר שיש מולו אמון.
    אפשר למצוא גם ידיד/ה שיכולים לעזור בהעדר בן זוג, או להתחיל ממש ליישם במציאות עם קרוב אחר שמכירים למטרות זוגיות, אבל חשוב שיהיה פוקוס על שליטה ותהליך.

הוא יקר, זה נכון, הרוב אגב לצרכי ביטוח, אבל אם מסתכלים על התהליך כאל משהו מאוד ממוקד, אז יש בעצם סוג של יתרון כי הוא יכול להיות הרבה יותר קצר מבחינת הזמן ולכן זה דווקא טוב.
    מציעה לקרוא את החומר באתר של ד"ר רונית אלוני שהיא המרפאה שאני עובדת בה.
    אם אתם גרים באזור יוקנעם, וחברים בקופת חולים לאומית, אפשר לבוא אלי לטיפול בחינם דרך הקופה.
    יש עוד קופות חולים המציעות עזרה בתחום, אז שווה לבדוק בקופה כמובן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו