שאלה עבור לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה עבור לי
    Paradise
    18/10/2014

היי,
    אני בחורה דתייה , נשואה + ילדים.
    מטופלת כ-5 חודשים בטיפול מיני עקב ואגיניסמוס.
    ברקע ישנן מספר טראומות מיניות קלות הנוגעות בעיקר לחוסר גבולות שהיו בבית מצד אחי ומקרה קצת יותר קשה שקרה לי בבית ספר יסודי .
    המטפלת יודעת ש"קרה משהו" , אך מאוד קשה לי לשתף אותה בנושאים מיניים.
    פרט לקשיים המיניים , אני סובלת מדימוי גוף נמוך, חוסר ביטחון וסוג של חרדה חברתית קלה.
    לטיפול אני מגיעה לבד, כיוון שמלכתחילה בעלי נרתע מלהגיע לטיפול שכזה.
    לאחרונה אני חווה חוסר שליטה מאוד קשה בכל הנוגע לסיטואציה הטיפולית: גם מול המטפלת: אני כועסת עליה, מטיחה בה טענות שהיא לא בסדר, וגם מול עצמי: אני מתקשה להירדם, וחושבת הרבה על הטיפול ועל מקרים שקרו לי כילדה
    לאחרונה הטיפול הגיע ל"מבוי סתום" על פי הגדרת המטפלת שלי,
    בעיקר בשל העובדה שבעלי אינו נוכח.
    בעלי מצידו טוען גם הוא שהטיפול אינו מתקדם ואינו מועיל, אלא רק מרחיק בינינו. וכעת, כדי לזרז את התקדמות הטיפול הוא מוכן להגיע. (רוצה להדגיש שהוא לא הסכים לבוא בהתחלה)
    אני רוצה לציין שהקשר בינינו טוב ומכבד. ואני אוהבת אותו.
    אבל, כעת שהוא מוכן להגיע, אני קצת חוששת מכך. כיוון שישנם תכנים שקשה לי מאוד להעלות , והקושי רק יגבר בנוכחותו
    לי, מה אני אמורה לעשות?
    אפשר לעשות טיפול כך?
    מצד אחד, המטפלת לוחצת שהוא יהיה נוכח.
    מצד שני, הוא לוחץ להתקדמות בטיפול
    ומצד שלישי: אני, שעצם נושא הטיפול (ובלי כל המסביב) גורם לי להרבה לבטים, מחשבות, וקשת רגשות מטלטלת.
    מה אני אמורה לעשות?
    אשמח לתגובתך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה עבור לי

הוספת תגובה

• שאלה עבור לי - תגובה

לי ראובני
    19/10/2014

יקרה,
    נשמע שאת עוברת המון חוויות לא פשוטות והקשה מכולן היא הידיעה שאין עם מי לחלוק.
    את לוקחת על עצמך לבד את כל הנטל של הסודות ואין אדם בעולם שבעצם מבין עד הסוף את כל מה שכתבת כאן בפרטיות, כי זה נשאר טמון בליבך.
    המטפלת שלך לוחצת עליך להביא את בן זוגך מאחר והיא מניחה שההתנגדות שלך לקיום יחסי מין טמונה בדינמיקה שלך עם בן הזוג והיא לא משערת לעצמה שיש גורמים אחרים שגורמים למצוקה ולקושי, כי כמו שכתבת, את לא אומרת הכל.
    עכשיו אני רוצה לחלק את המשך תשובתי לשתיים.
    ראשית, מותר לך לעשות מבחנים למטפלת, לראות האם היא מכילה, קשובה, מקבלת, מאפשרת, רואה אותך, סבלנית אליך וכו.
    את הולכת להפקיד בידיה סוד מאוד גדול ואת רוצה לדעת שהיא הבן הנכון להתמודד.
    וכאן מגיע החלק השני.
    אם את מרגישה שהיא האדם הנכון שיכול לעזור לך
    אם את מרגישה שאת סומכת עליה
    שהיא יכולה לשמור את הסוד ולעזור לך להתמודד עם הטראומה והכאב העצומים שחווית, אני מציעה לך ללכת אליה לבד, לפתוח את הכל ולספר בדיוק מה קשה וכואב.
    כדאי לוודא שזה קורה, אני מציעה לך אפילו לשלוח לך הודעה לפני הפגישה ולהגיד שאת מחליטה בנתיים להגיע לבד כי יש לך דברים שאת לא הצלחת עדיין לספר לה אבל שאת מאוד רוצה ואת מבקשת את עזרתה וסבלנותה לטובת העניין.
    את מאוד אמיצה בכל מקרה, ואת גיבורה שהגעת עד כה והצלחת לכונן קשר אינטימי.
    אבל באמת כדאי לא לתת לעבר הכואב לנצח, תתני סיכוי לעזרה מקצועית מיטבית שתוכל לעזר לך להבריא את הפצע ולסייע לו להגליד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לי

Paradise
    19/10/2014

היי לי, תודה רבה על התגובה והעידוד.
    אפשר שאלה אחרונה:
    תוכלי בבקשה להסביר בכמה מילים לגבי הנושא של "לבחון את המטפלת"?
    אני מאוד מבולבלת לגביה. וחשבתי מספר פעמים להפסיק את הטיפול.
    האם הפגנת כעס כלפיה זהו למעשה מבחן?
    היא הרי קצת מאכזבת לפעמים :-(
    מצד אחד, היא מקרינה חוזקה ואסרטיביות ואפילו נשיות - שלושה דברים שדי חסרים אצלי.
    מצד שני, אני פוחדת מהרגע שכל העוצמה הזו תופנה כלפיי, שהיא תכעס עליי, תהא אסרטיבית איתי...
    הרגשתי במפגש הראשון קושי מאוד גדול עם כל השאלות שלה, היא שאלה אותי על דברים מאוד אישיים. ואני לא מצליחה להתגבר על התחושה הזו. הרגשתי ממש חסרת אונים ומושפלת. והיום, שהיא יותר סבלנית אליי - אני פוחדת שהיא תשתנה שוב. שאני אספר ואשתף ואפתח , ואז אני אפגע ממנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לי - תגובה

לי ראובני
    19/10/2014

הרבה פעמים באופן לא מודע אנחנו בודקים את מידת ההכלה של האדם העומד מולנו.
    אם היא לא מתאימה לך זה בסדר להפסיק טיפול ולהמשיך ולחפש אדם מתאים יותר.
    את חייבת להרגיש בנוח
    את לא יכולה להיות בתחושה שהדברים אינם בשליטתך...
    הטיפול שלך הוא מקום שבו את עובדת על שינוי, אך גם מרגישה מוגנת ומוכלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, תודה!

Paradise
    21/10/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו