מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול מיני וקשיים זוגייםkim11/01/2015
שלום,
אני ובעלי בטיפול מיני עקב קושי לקיים חדירה בעת מגע מיני.
בעלי הוא אדם טוב, בעל מקסים ואבא נהדר. הוא עוזר לי ותומך בי, מתחשב ומסייע.
הוא מאוד עדין איתי במגע מיני, מעולם לא כופה עליי דבר , מאוד מתחשב ומנסה לעשות שיהיה לי טוב ואני אהנה.
יש לו חזות עדינה, ומתוקה ומלאכית. ואין לו היסטוריה של אלימות, אלכוהול, פשעים, ומעולם לא היה בטיפול פסיכולוגי ...הוא באמת אדם טוב.
המטפלת מאוד מתרשמת מהזוגיות שלנו וממנו ואפילו הדגישה זאת מספר פעמים.
אבל, כשאנחנו רבים , בעלי מאוד כועס ומתעצבן, הוא מתחיל לצרוח ולהטיח בי מילים מאוד פוגעות (שהוא שונא אותי, שיש לי פיגור , שאני איכס) וכו וכו'..
ההתנהגות הזו היא לא רק איתי, אלא יכולה לקרות לו כאשר הוא מתווכח ורב עם אנשים אחרים (אבל לא באותה עוצמה)
הוא מסוגל לזרוק דברים, להכות את הקיר, להרביץ לעצמו, או לתפוס אותי בחוזקה.
כשאני אומרת לו שההתנהגות הזו שלו יכולה לגרום לי לעזוב אותו, הוא טוען שאינו מאמין בגירושים ומעדיף למות מאשר להיות לבד (פעם הוא אפילו נטל סכין מהמטבח ואיים שיפגע בעצמו). ובדרך כלל הוא גם מאשים אותי בהתנהגות הזו שלו. ובכך שהחיים שלו לחוצים כי יש עבודה וילדים (שאני התעקשתי להביא ) ושאני מעיקה עליו בדרישות.
אני לא יודעת איך להתמודד עם ההתנהגות הזו שלו, ואני פשוט ...צוחקת! והוא עוד יותר מתעצבן. אני גם עונה לו לעיתים ופוגעת בו מילולית.
חשוב לציין, שעברתי טראומה מינית בעברי (בעלי לא יודע), כך שבכל הנושא המיני אני זקוקה להרבה סבלנות ויכולת הכלה מבן הזוג ולהרגשה שאני יכולה לסמוך עליו, ולכאורה לאפשר לו "לחדור אליי". וזה לא קורה! ואז אני מאוד מתקשה לקיים אתו יחסים והרי במילא יחסי מין זה דבר שקשה לי לעשות. . ובאותה מידה, גם החיים שלי לחוצים ותובעניים , אך אני לא מאבדת עשתונות.
בעלי לא מוכן שאעלה את הנושא מול המטפלת (למרות שאולי יש לה את הכישורים לעזור) .בנוסף, אנו חוששים שיכולה לדווח וזה מבהיל את שנינו. ואז יוצא שלכאורה האשמה בבעיה המינית שלנו, היא בעיקר עליי. (למרות שתכלס זה די נכון)
אני מבינה שההתנהגות שלו נובעת מכאב, ומתסכול ומחוסר אונים. אבל בכ"ז... איך ניתן לעשות טיפול כך?
מה לעשות? אנא עצתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מיני וקשיים זוגיים - תגובה
לי ראובני11/01/2015את מתארת את בן זוגך במונחים של ד"ר ג'קל ומסטר הייד כלומר שני יישויות שונות אחת רכה נעימה ורגישה והשנייה פוגענית, אלימה וקשה שהן מבלבלות, מורכבות ומאתגרות. נשמע שגם הוא פגוע מאוד ויוצר ספליטים באישיותו כדי להתמודד ולהכיל את מה שקשה עבורו.
אי אפשר לעשות טיפול זוגי ולשמור על כאלו סודות בבטן.
אני מבינה שזה מצריך בניית אמון ועבודה על תקשורת עם המטפלת בהדרגה, אבל אי אפשר שזה יצליח אם זה לא אמיתי ואותנטי עד הסוף.
מציעה לך לפתוח את הנושא על דעת עצמך כשיתאים לך בשיחה מולה ולראות מה קורה. הרי אי אפשר להחזיק את הפערים הללו בבטן...
בהצלחה יקירה, זאת התמודדות לא פשוטה לשניכם אבל אתם אמיצים ויכולים להתגבר וללמוד כלים חדשים לעבודה מדויקת. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גירוי ממושך וחוסר סיפוק אחרי אורגזמה
עזרה בנוגע לגלולות- פמינט ותופעות לוואי
דימום מועט אך ממושך של וסת בגיל המעבר
שימוש באובסטין יובש בנרתיק וכאבים בעת קיום יחסי מין
בעיות של אינטימיות בזוגיות ארוכה
הדבקה של פאפ במין אוראלי האם האפשרית?
פספוס גלולה בסמוך למועד ביוץ ישפיע על הגוף?
אפליקציה לתזמון יחסים לפי מועד ביוץ
חוסר תיאום מיני אצל בנות זוג - מתח וצורך בפשרה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)