שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מבולבלת
    11/02/2015

שלום,
    אני ובן-זוגי מטופלים אצל מטפלת מינית מוסמכת (עו"סית) בגלל בעיה מינית שלי (עקב טראומה מינית)
    הטיפול התחיל כטיפול פרטני איתי, ועל פי רצוני בעלי הצטרף
    בשיחה עם המטפלת היא אמרה שמאוד קשה לה לטפל בי.
    שאני לא מביאה את עצמי לטיפול, לא משתפת פעולה, לא נפתחת, כל הזמן מתלבטת ומתייסרת וחושבת, ולא מחויבת לתהליך (ביקשתי לבטל פגישה ללא סיבה מוצדקת) ושכך לא ניתן לעשות טיפול.
    לאחר מכן היא הוסיפה, שלדעתה יש צורך בהכלה יותר "מסיבית" עבורי ושאלה מדוע איני ניגשת לקבל טיפול פסיכולוגי בקופ"ח (שהוא בעיקרון מוזל ולא מצריך הוצאה כספית ניכרת)
    ושעליי להגיע להחלטה...
    היה לי מאוד קשה לשמוע את השאלה הזו שלה, ואיני מסוגלת להחליט מה לעשות כעת...
    בעקרון הצלחתי להבין ממנה שלדעתה אני צריכה טיפול פסיכולוגי, ושטיפול מיני לא מתאים לי כרגע...
    ושהכיוון שלה הוא להפסיק איתי את הטיפול...כי לא מצליחה לעזור לי...
    האם להפסיק את הטיפול אצלה ולחפש פסיכולוגית?
    האם טיפול מיני לא יכול לעזור לי?
    אני לא מסוגלת נפשית וכלכלית לשלב את שניהם בו זמנית.
    אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תהליך טיפולי

לי ראובני
    11/02/2015

הרצון לטפל בעצמנו ולרפא פצעי ילדות וטראומות באמצעות טיפול הוא משמעותי וחשוב. בשביל טיפול צריך פניות, זמן, כסף, משאבים רגשיים וסביבה תומכת.
    אני שומעת שאת עברת פגיעה וזה בוודאי מלווה ומשפיע אבל אי אפשר להתייחס לסקס הזוגי עם בעלך, כאשר את נושאת בתוכך כאב כל כך גדול שלא מקבל מענה.
    אני מבינה שהמטפלת שלך מביעה קושי לטפל בך ומפרשת את הקשיים שלך לתת אמון ואת הקושי שלך להעלות תכנים רגשים כהתנגדות לטיפול ולא רואה בזה בדיקה שלך את ההתמדה שלה, את המאבק שלה לקשר איתך או כל פרשנות אחרת שאת שמה למצב.
    תנסי להסביר לה מה את צריכה
    למה את זקוקה
    נשמע שהיא גמישה ופתוחה לשמוע
    אולי זה לא יהיה רעיון כל כך גרוע להתמודד עם טראומה (ממליצה לפנות למישהו שמומחה בטראומה, אולי טיפול ב EMDR או דרך מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית) ובהמשך לחזור אליה לטיפול זוגי מיני.
    בנתיים להסביר לבן זוגך את הקושי שלך, למה את זקוקה ובאיזה אופן הוא יכול לעזור.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו