אינטרויטוס פיברוטי מוצר לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינטרויטוס פיברוטי מוצר לאחר לידה
    אפרת
    26/03/2015

שלום!
    אני חודש ושבוע לאחר לידה, בביקורת אחרונה אצל רופא נשים בשל כאבים ולחציםב איזור הנרתיק נאמר לי שיש לי טבעת פיברוטית שנוצרה בשל קרע בין הנרתיק והפרינאום, מה שיצר מעין ״בור״ בין שתי הרקמות, ונסגר על ידי תפרים. התוצאה היא טבעת פיברוטית, רקמה צלקתית עבה וקשיחה, שבעצם מצירה את הכניסה לנרתיק, כאשר כפי שהראה לי הרופא, הכניסה לנרתיק היא עכשיו בגודל של בערך שתי אצבעות, אפילו פחות… מקווה שזה מובן… הוא קרא לזה ״אינטרויטוס פיברוטי ומוצר״, אך לא מצאתי את ההגדרה הזו לא באנגלית ולא בעברית..

כמובן שיש כאבים (מעים תחושה של מרקם קשיח/לוחץ בעיקר כשאני נשענת קדימה) אבל מה שיותר מטריד אותי הוא האפשרות שזה מן הסתם יקשה מאוד על קיום יחסים.
    ניסיתי לחפש מידע ודרכים להקלה ולריכוך הטבעת, אך לא מצאתי כלל מידע כזה- כאילו זה לא קרה לאף אחד מעולם :)
    אשמח מאוד לשמוע אם זו תופעה מוכרת ואם כן, האם יש משהו שאכן ניתן לעשות (למעט פיזיותרפיה, אליה הפנה אותי הרופא המטפל).
    תודה מראש!
    אפרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ד"ר ליאורה אברמוב תענה

לי ראובני
    29/03/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!! אחכה לתשובתה

אפרת
    29/03/2015

שבוע טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטרויטוס פיברוטי מוצר לאחר לידה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/03/2015

הי אפרת
    לצערנו קורים הצרויות של הנרתיק עקב תפירה לאחר לידה
    אפשר לנסות עם פיזיותרפיה רצפת אגן שתעשה עסויים ומתיחות
    בינתיים מה שאת יכולה לעשות זה לעשות עיסוי פרינאום עם שמנים ומתיחות כמו שעשית במהלך ההריון ואם את מניקה הנקה מלאה הייתי שמה גם אובסטין שזה משחת אסטרוגנית לנרתיק פעמיים בשבוע כדי לשפר את גמישות הרקמה (דורש מרשם רופא)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה!!! לגבי הקרם..

אפרת
    31/03/2015

אני מבינה שמדובר בקרם שמקבלים גם לאטרופין וגינלית? אני יכולה לרשום לי מרשם אך האם יש איזשהן תופעות לוואי שעלי לדעת עליהן, השפעה על ההנקה, דימומים או כל דבר אחר? האם מריחה פעמיים בשבוע משנה אם בבוקר או בערב..? תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה!!! לגבי הקרם.. - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/04/2015

פעמיים בשבוע בלילה לפני שנה
    מותר לקחת בהנקה אין תופעות לויא משמעותיות. אם יהיו דימומים או תגובה אלרגית - להפסיק ולעבור לסוג אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

אפרת
    02/04/2015

חג שמח ותודה על העזרה הרבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו