יובש בנרתיק בזמן שימוש בדיאפרגמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בנרתיק בזמן שימוש בדיאפרגמה
    שרון
    05/04/2016

שלום למנהלות ולקוראות הפורום,

לאחרונה התחלתי להשתמש בדיאפרגמה בתור אמצעי מניעה עם בן זוגי הקבוע. אני מאד מרוצה ממנה והשימוש נוח ומתאים לי, אבל שמתי לב שבאופן עקבי אני פחות "רטובה" בזמן קיום היחסים.
    בלי קשר לדיאפרגמה, אני יודעת שלפעמים אני צריכה יותר זמן להכנס לעניינים, ולפעמים גם מבקשת את זה מבן הזוג, אבל עם התחלת השימוש שנינו מרגישים שבאופן די קבוע יש יובש, וגם אם אני רטובה בתחילת היחסים, התחושה היא שאני מתייבשת מאד מהר, וחוזר היובש.

מכיוון שההפרשות בנרתיק מיוצרות בנקיקים שבצוואר הרחם, חשבתי שיכול להיות שהיובש קשור לשימוש בדיאפרגמה, שכן היא יושבת על פתח צוואר הרחם וחוסמת את דרכן של ההפרשות במורד הנרתיק.
    חיפשתי מידע רלוונטי באנגלית, ונוכחתי שזה נכון.

שאלותי הן
    1. האם יש מישהי שחוותה דבר דומה בעת שימוש בדיאפרגמה?
    2. האם יש אפשרויות נוספות להעצים את הרטיבות, פרט לחומר סיכה? אני לא בטוחה שרעיונית נסתדר עם זה, שנינו מאד "טבעיים" וזה מצטייר לי כדבר חיצוני שלא מתחשק לי להכניס לסיטואציה...
    3. האם יש חומרי סיכה שהם טבעיים לחלוטין, ללא גליצרין? אשמח לשמוע חוויות משימוש בחומר סיכה...

תודה רבה
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יובש בנרתיק בזמן שימוש בדיאפרגמה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    05/04/2016

עיקר הרטיבות בזמן גירוי מיני נובעת דווקא מדליפת נוזל מדפנות הנרתיק שבהם הדיאפרגמה לא פוגעת או מפריעה
    האם את שמה גם משחה קוטלת זרע בזמן החדרת הדיאפרגמה?
    נסי שמן שקדים לפני החדירה או כל ג'ל סיכוך אחר על בסיס מים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שרון
    05/04/2016

היי ליאורה, תודה על התגובה.
    כן, אני משתמש בקוטל זרע (שהבנתי שגם לו יש תכונות מייבשות) אבל הוא נמצא בחלק הפנימי של הדיאפרגמה, האם בכל זאת הוא יכול להיות חלק מסיבת היובש?
    חברה גם הציעה לי שמן שקדים או שמן נבט חיטה. אין בעיה שהשמן יבוא במגע עם הדיאפרגמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    06/04/2016

אם את שמה שמן שקדים בחוץ אין בעיה שמן נבט חיטה עושה פטריות
    אסור שהשמן יגע בגומי של הדיאפרגמה כי הוא פוגע בעמידות שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו