שימוש בפלורג'ין ובפלוקונאזול וכאבים בעת הטלת שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בפלורג'ין ובפלוקונאזול וכאבים בעת הטלת שתן
    מישל
    24/06/2016

יש לי כמה שאלות, מתנצלת על ההודעה הארוכה . אודה מאוד לתשובות מקצועיות בנושא. לגבי אני בת 23 צעירה ועד היום הכל היה תקין ולא הצטרכתי טיפול גינקולגי כלשהו.(נוטלת גלולות מסוג קלייר).
    לפני כמה ימים הלכתי לגניקולוגית בגלל תחושה של קושי בהטלת שתן ויובש מהנרתיק. חשוב לי לציין שלפני זה לא הרגשתי כך. למעשה ההרגשה של מין עקצוץ כזה בהטלת שתן וזה בעצם החל לאחרונה שהתחלתי לקיים יחסי מין עם החבר. הבנתי שיש דבר כזה דלקת בשתן בעקבות קיום יחסי מין. והבנתי מהגינקולגית במידה ויתגלה לי דלקת בשתן אצטרך להשתמש באנטיבויטקה. ביינתים הפנתה אותי לעשות בדיקת שתן. אני מאוד מפחדת שיהיה לי דלקת בשתן ואצטרך להשתמש באנטיביוטקה כי אני מאוד סולדת מהתרופה. יש פתרון אחרת נגיד ויתגלה לי דלקת בשתן? או שהדלקת יכולה לעבור מעצמה?.
    כמו כן היא בדקה אותי ואמרה לי שיש לי פטרת קלה (היא הסתכלה עם מכשיר כזה על צוואר הרחם וטוענת שראתה הפרשה לבנה וגבשושית שמעידה על פטריה קלה) והיא רשמה לי מרשם של פלוקנאזול 2 כדורים סך הכל ליטול באותו יום ואחרי 3 ימים ליטול שוב.
    אתמול נטלת את הגלולה הזו לאחר ארוחה כפי שהרוקחת אמרה. והלכתי לישון . קמתי עם בחילה נוראית ועם חום שעלה לי, והתחלתי להקיא. חשוב לציין שלא מדובר באוכל, הקאתי בעיקר נוזלים. לא הצלחתי לתפוס את הרופא כדי לשאול אם להמשיך ליטול את הכדור השני. האם כדאי להמשיך לקחת? האם התופעות הם מעידות על משהו לא תקין?
    כמו כן הג'ינקולגית כתבה לי מרשם לפלורג'ין. זה 6 טבליות שאני צריכה להחדיר לנרתיק. אבל לא הבנתי דבר אחד, כשאני מחדירה אותם, אני צריכה באיזשהו שלב להוציא אותו? כי לי זה מרגיש כיאלו זה מתפורר מעצמו. ולגבי מקלחת אחרי החדרת התרופה, האם תרופת ההשפעה פחותת? . לגבי נטילה רצופה- חייב 6 ימים רצופים או שאפשר לעשות הפסקה בין הימים ואז להמשיך ליטול? זה פוגע בהשפעת התרופה?
    אגב, זו פעם ראשונה שאני לוקחת תרופת כלשהם מפה החשש. אני מפחדת שהתרופות יגמרו נזק מאשר תועלת. אודה מאוד אם תעני לי על מס השאלות שהעליתי שמאוד מלחיצות אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש בפלורג'ין ובפלוקונאזול וכאבים בעת הטלת שתן - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    26/06/2016

לא נראה לי שהפלוקונזול יגרום לעלית חום יכול להיות שזה הדלקת בשתן ולכן דבר ראשון את חייבת לעשות בדיקת שתן לכללית ולתרבית

אם יהיה חיובי חייבת אנטיביוטיקה שהדלקת לא תטפס לכליות, ביניתיים הסתפקי רק בנרות פלורגין עד לקבלת התרבית צריך לקחת אותם ברצף ואכן הם מתפוררים בנרתיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרות שחשתי רעה מהפלונקזאל..

מישל
    26/06/2016

וזה גם לי להקאות.. בכל זאת להמשיך ליטול אותו?
    כי כבר הצריבה בשתן עברה ואין לי חום יותר.. יש מצב במידה והייתה לי דלקת היא נעלמה מעצמה?
    מתנצלת על מס השאלות , ותודה רבה על ההתייחסות:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרות שחשתי רעה מהפלונקזאל.. - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/06/2016

אם את חושבת שהפלוקונזול גרם לך להרגשה רעה והתלונות עברו אל תקחי את השני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו