חרדה מבדיקות וחשיפה של הגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מבדיקות וחשיפה של הגוף
    מישהי
    08/11/2017

היי,
    אני בת 33,
    סובלת כ-18 שנים מבולימיה. בתקופה הנוכחית, אני במשקל מאוד גבוה (כ-120 ק"ג). במשך השנים ירדתי ועליתי מאות של קילוגרמים. יש לי קושי עצום עם הגוף שלי, הרסתי אותו לגמרי. הוא מעוות ודוחה, וזה קשה לי נורא ובלתי נסבל. אני נגעלת מעצמי מאוד. אני נמנעת מכל בדיקה רפואית שכרוכה בחשיפה של הגוף. מעולם לא עברתי בדיקה גינקולוגית, כי זה פחד מוות. אני לא יכולה לשאת את החרדה האיומה שבמחשבה שמישהו יראה את הגוף שלי, בטח ובטח את האיזור הזה בגוף. אני לא מי יודע מה בריאה גם ככה (הפרעת האכילה, דיכאון והשמנה), אבל זה בטיפול, זה מורכב וזה לא ייפתר בקרוב, אם בכלל אי פעם... מה שכן, אני חוששת שאני מזניחה את הבריאות שלי עוד יותר כשאני נמנעת מבדיקות. אבל אני לא מצליחה להתגבר על זה. אני לא יודעת מה לעשות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מבינה לליבך

לי ראובני
    08/11/2017

יקרה,
    אני שומעת את הכאב במילים שלך ואת החוויה הלא פשוטה שאת מתארת. חלק מתהליך הריפוי ותחושת השליטה שאת יכולה לייצר על הגוף שלך היא בכך שאת מטפלת בעצמך, שאת מרגישה ראויה לריפוי ולשמירה על עצמך. העובדה שאת סובלת מהפרעות אכילה לא אומרת שלא מגיעה לך להרגיש בריאה ושאת יכולה לשמור על עצמך ועל הבריאות והגוף שלך. ממליצה לך למצוא גיניקולוגית רגישה ועדינה, אם תרצי לפרט מהיכן את אוכל למצוא לך מישהי מדויקת עבורך. ובעיקר שתרגישי טוב ובטוח בתהליך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לי

מישהי
    08/11/2017

תודה על התגובה.
    אני מקרית שמונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר לנג

לי ראובני
    08/11/2017

בפוריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו