ייסורי מצפון ורגשות אשם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייסורי מצפון ורגשות אשם
    אדל
    21/05/2019

שלום,
    אני בת 39 נשואה באושר עם ילדים. כשעולות בראשי מחשבות על סיפור עצמי, אני מיד נרתעת ומחפשת משהו אחר לחשוב עליו. לאחרונה החלטתי לברר עם עצמי ממה נובעת ההרתעות, נזכרתי שלאורך כל שנות הנעורים, הרגשתי ייסורי מצפון קשים בגלל אוננות וזה מאוד הוריד לי בביטחון. ומאז ועד היום יש לי את אותן תחושות. בעיני זה לא מקובל כשכבר נשואים והאמת שבשגרה יש כל כך הרבה טרדות שהנושא המיני די נדחק. אבל בימים מסויימים בחודש הנושא כן עולה ומושך, אך משהו פנימי מהדהד בראשי שזה אסור. אני ממש מתביישת שזה בכלל עולה לי לראש ועוד יותר מתביישת לנסות לעשות את זה כמו בעבר, כי מיד אני נזכרת ברגשות האשם שעולים מיד לאחר מעשה.
    אני גם סובלת מערך עצמי נמוך וזקוקה כל הזמן לחיזוקים מהסביבה. אני מנסה למצוא דרכים לקבל את הביטחון מחשיבה חיובית על עצמי מבלי התלות בסביבה, ואני חוששת שאם אחזור על מעשה העבר בנעורים עם הסיפוק העצמי, יחזרו ייסורי המצפון שיורידו לי את הביטחון לגמרי.
    מצד שני, אולי זה יכול לתרום ולשפר את ההרגשה כלפי עצמי? אולי זה כן יגרום לי להסתכל על עצמי אחרת, יפה ומושכת יותר בעיני עצמי?
    קצת מבולבלת. אשמח לעצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייסורי מצפון ורגשות אשם

הוספת תגובה

• חשוב להענות לקריאה של הלב

לי ראובני
    22/05/2019

יקרה
    אוננות הוא נושא מורכב בתרבות שלנו, מעורר טאבו, לא קל להתמודדות. אין ספק שאנחנו רוצות לגעת בו, להיות בחוויה של גמישות ואושר, וזה לא קל להרשות לעצמנו להיות נשים מיניות, מסופקות, אוטונומיות.
    הרבה פעמים העדר מודלים, גורם לנו לפגיעה ביכולת ההנאה, אנחנו פשוט חשות חיבור לגוף, לעונג, להרשאה עצמית.
    אין ספק שלתת לעצמנו לגיטמציה זה חשוב, אבל גם מאוד מאתגר. טפול רגשי מיני בהחלט יכול לעזור. לשמוע אדם אחר אומר לך כמה זה בריא, לגיטימי, משמעותי שאת תרגשי בנוח בתוך העור של עצמך, באהבה, בשמחה, בהתרגשות.
    גם עם החיים לא היטיבו איתך בילדותך, גם עם בנעורייך היו לך הרבה ספקות, יש לך הזדמנות אדירה לעשות שינוי.
    טיפול יכול לעזור. מקווה שתמצאי מקום שיאפשר לך את המרחב לחקור ולבחון מה נכון לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו