איך להתחיל לקיים יחסים בלי קונדום?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתחיל לקיים יחסים בלי קונדום?
    איילת
    13/06/2008

אני בת 26 ותמיד, אבל תמיד, גם כשלא הייתי על גלולות, קיימתי יחסים כשלגבר יש קונדום. יותר מחשש להריון, חששתי ממחלות. תמיד נראה לי מוזר שעד עכשיו לא יצא לי לקיים יחסים ללא "גומי", ולאחרונה אני רוצה לנסות את זה, אבל לא יודעת מה צריך לוודא כדי לשמור על עצמי ולא לדאוג.
    הבעיה העיקרית היא שאין לי בן זוג קבוע, אלא מקסימום פרטנר קבוע (יזיז) לסקס.
    אז אילו בדיקות אני צריכה לבקש ממנו שיעשה? אילו בדיקות אני צריכה לעשות בעצמי? האם מקלחת לפני הסקס תעזור במשהו? או שבכלל עדיף לי לחכות עם הסקס לבן זוג קבוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין דרך לשמור על עצמך מלבד קונדום

לי ראובני
    13/06/2008

מיקה שלום,
    לצערי כיום לא קיימת שום אפשרות להגן על עצמך מפני מחלות המועברות במגע מיני מעבר לשימוש בקונדום.
    במידה ואת פוגשת בן זוג מחייב ומערכת היחסים ביניכם הופכת להיות מונוגמית וכזו שאת סומכת בו עליו במאת האחוזים, אני ממליצה אחרי שלושה חודשים ללכת יחד לבדיקות עבור מחלות מין.
    (הסיבה שיש לחכות לפחות שלושה חודשים היא שזהו הזמן המינימלי המאפשר גילוי של איידס באמצעות בדיקות דם, אולם לא רק איידס מדאיג היום, נפוץ יותר הוא הHPV המסוגל לגרום לסרטן בצוואר הרחם או ליבלות על איברי מין, הרפס, ועוד......)
    בכל שאר המקרים, כולל "יזיזים" לא הייתי ממליצה לא לקיים יחסים עם קונדום מאחר ואינך מכירה את העבר המיני של הפרטנרים האלה ובמקביל ליחסים שלו איתך, יתכן שהוא מקיים יחסים עם נשים אחרות והן מקיימות יחסים עם גברים אחרים......
    בקיצור, הדרך היחידה להמנע מהדבקות במחלות מין, מעבר להמנעות מיחסים בכלל, או מקיום יחסים עם אדם קבוע, היא שימוש בקונדום.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביזיזות תמיד צריך קונדום

כ
    13/06/2008

אבל אם בן זוג קבוע זה דיי מיותר כי בסופו של דבר הסיכוי שיש לו איידס(זה טיפה שונה במחלות אחרות אבל דומה)דומה ואף קטן יותר מהסיכוי שיקרע הקונדום פעם אחת...שום דבר לא יקרע אם תישכבי איתו ללא קונדום אבל אם גלולות נגד היריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו