מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי והורמוניםבעיה בעייתית17/08/2009
שלום..
תחלתי להשתמש במדבקות אוורה שבועיים ואז הרגשתי כל מיני סוגים של תופעות לוואי..(כאבי ראש, נשירת שיער חזקה ולא רגילה ובלבול-מפורט בהמשך) אז רציתי לשאול מה הזמן הכי ארוך שיכולים להישאר ההורמונים בגוף שלי ואיתם יחד התופעות לוואי..? האם זה הגיוני שחודש אחרי הוצאת המדבקה (יש לציין שזאת היתה המדבקה השניה בסבב ז"א שלא סיימתי את החודש כמו שצריך) עדין ישארו הורמונים ותופעות לוואי?
ויש לי עוד שאלה.. ניסתי כל מיני סוגים של אמצעי מניעה וחלקם (כך אני חושבת) גרמו לי לתופעת לוואי מוזרה- בלבול בקשר עם החבר שלי. גם בטבעת נובה רינג וגם בגלולות מליאן וגם במדבקות אוורה בכל פעם שניסתי להתחיל טיפול עם אחד מהם הרגשתי חוסר ביטחון בקשר, שאולי אני לא אוהבת את החבר שלי, שאולי כדאי לי להיפרד ממנו, שאני לא בטוחה וכו'.. ואז כשמיד הפסקתי להשתמש באמצעי הכל היה בסדר, חוץ מהפעם האחרונה שהשתמשתי במדבקות והפסקתי אחרי 2 מדבקות באמצע החודש, מאז הוצאת המדבקה עבר חודש ואני עדין מרגישה את ההרגשה.. זה הגיוני שתיהיה תופעת לוואי כזו? ושהיא תישאר כל כך הרבה זמן?
אשמח לתשובה מהירה אני ממש מתוסכלת.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה הבילבול?
לי ראובני19/08/2009שלום לך יקירה,
אני מבינה שאת נמצאת בסוג של בלבול הורמונלי וריגשי כאחד.
חסרים פרטים שיוכלו לעזור לי לעזור לך אז אני אשאל שאלות ואת תוכלי לענות לעצמך.
הגיל שלך קריטי כמו גם איכות הקשר עם בן הזוג ואורך הקשר ביניכם, האם אתם גרים יחד או לחוד, ובאיזה אמצעי מניעה אתם משתמשים כשאת בהפסקות של אמצעי מניעה מסודרים.
בכל מקרה, נשמע לי כי יש בך משהו שרוצה לדחות קיום יחסי מין או שלא שמח שאת לוקחת על זה אחריות ושמעבר להורמונים יש משהו בעצם לקיחת אמצעי המניעה שאת לא שלמה איתו ומערער את הביטחון שלך בקשר.
תוכלי להרחיב טיפה באיזה אופן זה מערער אותך.....
בעיני שווה שיחה עם סקסולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
בעיה בעייתית19/08/2009אני בת 19, אני וחבר שלי יחד שנה וארבעה חודשים, הוא הראשון שלי, אנחנו לא גרים יחד אני בירושלים והוא באילת אבל בכל זאת נפגשים בכל סוף שבוע וישנים אחד בבית של השניה (אצלו ביחד ואצלי בחדרים נפרדים- אנחנו דתיים בבית ואני מכבדת את ההורים שלי). הקשר שלנו מאוד חזק ואנחנו מדברים על ה-כ-ל.. הוא כמו חברה, כמו חבר וכמו מאהב, ובעזרת ה' יש דיבור על חתונה אבל זה עדין קצת רחוק יש דברים שאנחנו רוצים להספיק לפני.
בגלל שכל סוגי הגלולות שניסתי לא התאימו לי וגרמו לי לכאבי ראש חזקים הרופא המליץ לי על נובה רינג ואז הכל התחיל... אחרי חודש התחלתי להרגיש חוסר ביטחון, שאולי אני רוצה להיפרד, והתופעה העיקרית הייתה חוסר חשק מיני, מיד הוצאתי את הטבעת ואז ניסתי גלולת מליאן ואת מדבקות אוורה והם גם גרמו לי לאותן תופעות.. עניין הטבעת התחיל לפני כ-4 חודשים ומאז אנחנו לא שכבנו.. רק לפני שבועיים אמרתי לעצמי 'די עם ההורמונים, ניהיה עם קונדום' (והפחד הכי גדול שלי זה להכנס להריון) ושכבו מספר פעמים.. אז הרגשתי שהתופעות עברו ואחרי כמה ימים שוב היה לי את כל עניין הבלבול..
אני באמת חושבת שצדקת בעניין שיש לי בעיה רגשית עם היחסי מין, וזה הפחד של להכנס להריון, אבל אני לא יכולה להשתמש באמצעי מניעה הורמונלי אז האפשרויות הן התקן וקונדום ושניהם פחות בטוחים מגלולות. ומהתקן אני ממש מפחדת. כך שאני לא רואה איך אני יוצאת מזה..
אמשח אם תמצאי לי פתרון לבעיה חוץ מללכת לסקסולוג, תודה רבה על ההקשבה!!
ואם בכל זאת תמליצי לי על סקסולוג האם תוכלי להגיד לי באילו קליניקות אני יכולה להיפגש עם סקסולוג בהנחה לחיילים בירושלים או באילת.. ומה התהליך..
שוב תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדום מספיק יעיל
לי ראובני23/08/2009שלום לך
קונדום הוא אמצעי מניעה מאוד יעיל אם שמים אותו נכון ולא צריכה להיות בעיה.
הורמונים אכן יכולים לעשות מגרנות.
יתכן שאת רגישה לעניין והוא פחות מתאים לך.
את יש לך בטחון בקשר, ורצון לקיים יחסי מין, תבחיני בין ההשפעה של הגלולה לבין הרצון שלך ואל תתבלבלי.
במרפאת רעות בתל אביב יש טיפולים בחינם לחיילים עם הפניית רופא יחידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גירוי ממושך וחוסר סיפוק אחרי אורגזמה
עזרה בנוגע לגלולות- פמינט ותופעות לוואי
דימום מועט אך ממושך של וסת בגיל המעבר
שימוש באובסטין יובש בנרתיק וכאבים בעת קיום יחסי מין
בעיות של אינטימיות בזוגיות ארוכה
הדבקה של פאפ במין אוראלי האם האפשרית?
פספוס גלולה בסמוך למועד ביוץ ישפיע על הגוף?
אפליקציה לתזמון יחסים לפי מועד ביוץ
חוסר תיאום מיני אצל בנות זוג - מתח וצורך בפשרה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)