נובה רינג או מדבקה נגד הריון ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נובה רינג או מדבקה נגד הריון ?
    אפרת
    09/09/2009

שלום,
    אני סובלת מזה שנים מאנדומטריאוזיס קשה מאד, בחודשים האחרונים המחזור החודשי היה בלתי נסבל ואף הצטרפה לעניין גם אנמיה קשה, הרופאה המליצה לי על שימוש קבוע בנובה רינג כדי שלא אקבל מחזור יותר. אני משתמשת בנובה רינג מזה כחודשיים ולצערי אני מדממת קלות כל הזמן ואף כואב לי בעת קיום יחסי מין, כנראה שכתוצאה מיובש שנוצר עקב השימוש בטבעת.
    קראתי קצת חומר על המדבקות ורציתי לדעת מספר פרטים:
    1. האם מינון ההורמונים זהה בין המדבקה לטבעת?
    2. אני נוטה למגרנות אשר פחתו עם השימוש הקבוע בטבעת, האם מעבר למדבקה עלול להחמיר שוב את המגרנות?
    3. לא מצאתי בשום מקום את מרכיבי המדבקה ומכיוון שאני אלרגית למתכות האם יש סיכוי שאקבל גירוי חזק בעור מהמדבקה ?
    4. יש לי נטייה לשומנים בדם, עד כמה השימוש במדבקה או בטבעת עשויים להחמיר את מצבי ?
    5. האם המדבקה גורמת להשמנה ?
    6. לטענת הרופאה אוכל לעשות שימוש רצוף של מספר שנים בטבעת או במדבקה כדי להמנע ממחזור חודשי, עד כמה אם בכלל זה יכל לפגוע בי מבחינה גופנית והאם קיים זמן מקסימלי לשימוש בטבעת זו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא ברור האם את רוצה לדחות מחזור?

לי ראובני
    10/09/2009

שלום אפרת,

לא ברור מתוך מה שכתבת האם את רוצה לדחות מחזור (ווסת) או ביוץ.
    נובה רינג והמדבקות פועלות באותו האופן שפועלת הגלולה.
    כלומר, הן נותנות לגוף תחושה של הריון ומונעות בכך ביוץ.
    היתרון שלהן על פני הגלולה הוא שהן לא עוברות דרך מערכת העיכול.
    כלומר, לא מתפרקות בכבד וכו אלא משפיעות באופן ישיר דרך מחזור הדם או השחלה על המחזור כולו.

במידה ואת רוצה לדחות ווסת, את יכולה לשקול את האפשרות של זריקה.

הנובה רינג והמדבקה כמו גלולות עשויות לגרום למיגרנות, אולם ידוע על פחות תופעות לוואי היום אודותיהן בנושא של חשק, מגרנות ועוד.

אני מציעה לך לפנות נוסף לקבלת חוו"ד נוספת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נובה רינג או מדבקה ?

אפרת
    10/09/2009

תודה רבה על התגובה המהירה,
    המטרה שלי הינה לא לקבל מחזור בכלל,
    אני יודעת שזריקה גורמת להשמנה האם זה נכון ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי כן

לי ראובני
    10/09/2009

זו היא אחת מתופעות הלוואי כמו גם דחיית כניסה להריון בכמה חודשים מרגע ההפסקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו