מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשק מיני- בת 22רות10/05/2010
שלום,
אני בת 22 ועד לא מזמן לא הרגשתי צורך במגע מיני, מאז שאני זוכרת בגיל 10-12 חשבתי על מיניות ומגע מיני אבל מגיל 13 עד 17 ירדה לי המחשבה והרצון וחשבתי שזה משהו לא טוב שבנים בגיל הזה רק מחפשים סקס (זה גם מה שהרגשתי ממשפחתי, אף פעם לא דיברנו על מיניות ואם יצא לדבר על חברים בגיל כזה אז הם שללו וטענו שזה ילדים קטנים והייתי מאד תמימה בנושא הזה עד לא מזמן..), מגיל 16-17 הייתה יותר מודעות והבנה שלי אבל עדיין לא הרגשתי מוכנה בכלל והיה לי קושי בנושא הזה, לא אוננתי אף פעם, לא פינטזתי יותר מידיי ולהיפך אפילו מנעתי מעצמי הרגשתי שזה מביך ולא רצוי ...
מאז ועד לא מזמן לפני כשנה בערך הרגשתי שאני יכולה גם בלי זה, בלי מחשבות יותר מידיי, בלי מגע באיבר מין, בלי קיום יחסי מין בקיצור ללא מיניות בכלל.. (למרות שבתקופה זו מגיל 18 עד עכשיו, היו מערכות יחסים אמנם קצרות אבל עם מגע פיזי...),
בחצי שנה האחרונה התחלתי להתעניין יותר לגבי המיניות שלי, לקרוא ולבדוק.
אני מרגישה שבנושא המיניות אני כמו ילדה בת 15 ובכל שאר תחומי החיים אני בוגרת יותר.
כמו מאזניים ממש לא מאוזנות...
היה לי מאד חשוב בתקופה הזאת ללמוד כמה שיותר ולדעת כדי שארגיש מוכנה לזוגיות ולכל המשתמע מכך, היום אני מרגישה יותר פתוחה בנושא ומוכנה וכרגע אני בתחילת קשר עם מישהו.. אני כבר מרגישה שונה... מקווה שיצליח...אם לא אני יודעת שאצטרך ללכת לטיפול...אבל אני חייבת לנסות בעצמי לאחר שאני יותר מבינה בנושא.
רציתי לשאול כמה דברים ואשמח מאד לתשובה:
- אני עדיין מרגישה לא בביטחון עם משפחתי בכל הנוגע לזוגיות.. כאילו לא נעים לי כזה ובמיוחד אני חוששת מההתחלה מכל השאלות וכל הערות האלו של " מה עם החבר"? וכל מיני הערות כאלו שאני ממש לא סובלת.. כאילו בא לי לעשות קסם ולהיות לאחר שנה בקשר שאין את כל ההרגשה המביכה הזאת עד שכולם מכירים וזה הרגל... למה זה? מה אוכל לעשות כדי לעזור לעצמי עם ההרגשות האלו? זה מונע ממני לענות לטלפונים לידם ולהיות בהיכון שאם הוא יתקשר לשים על שקט וכדומה.. מן פחד כזה...
בעיקר בגלל שכולם רוצים שיהיה לי בן זוג כל הדודים והמכרים.. ובגלל שלא היה לי קשר רציני הרבה זמן אז זה עוד יותר מביך כי כולם יודעים שאיפשהו הייתה לי בעיה או לא יצא ואז פתאום שיהיה לי אז אני חוששת מכל ההתחלה הזאת והתגובות..
- עוד דבר, קראתי הרבה על בעייה ואגיניזמוס והבנתי שזה בדרך כלל קורה לנשים שהן סגורות בנושא המיני שבמשפחה היו יותר נוקשים בנושא המיני וכו', רציתי לדעת בגלל שלא חוויתי ושחששתי הרבה זמן האם אצלי הסיכויים יותר גבוהים לקבל את זה?
* אני מרגישה ממש פספוס גם כי לא חוויתי יחסי מין בזוגיות וגם כי לא הכרתי את הנושא הזה אף פעם. כל פעם שחשבתי על זה מנעתי מעצמי לחשוב כאילו זה דבר אסור!,
לאורך כל תקופת ההתבגרות זה לא היה במחשבותיי אלא חלק קטן מאד.
.האם זה בכל זאת בסדר? או שכדאי ללכת לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחות להלחץ
לי ראובני12/05/2010שלי שלום,
נשמע שאת עסוקה המון במחשבות אודות מיניות, זוגיות, אהבה, במה יגידו, במה מצפים ממני, באיך זה יהיה עבורי, האם להתחיל או לא וכל המחשבות הללו לא מקדמות אותך אלא מאוד מלחיצות.
במיניות כמו בכל תהליך, צריך להתחיל בקטן, בכאן ובעכשיו, בליצור קשר אם את פוגשת מישהו שעשוה לך את זה, שאת מרגישה שבא לך ללכת איתו לשתות קפה ואח"כ להמשיך הלאה, לסרט, פאב וכו.
נשמע שטפול יכול לעזור להוריד קצת את החרדה והדאגה ולעזור לך למצוא את הקול האותנטי שלך.
בהצלחה ואת מוזמנת ליצור קשר, לקבל המלצות בהתאם לאזור מגוריך או להתחיל תהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. ו..
רות23/05/2010הייי,
כשכתבת לי שאוכל ליצור קשר, הכוונה שאני יכולה להתקשר אלייך? וזה באמת בסדר?
כי בעניין הנ"ל אני באמת מתקדמת לפי איך שהסברת לי אבל עכשיו זה עבר לשלב של מגע, באותו מצב כיף לי אבל אני אחרי זה פתאום נעצרת כזה כאילו "זה יותר מידי" (וזה לא באמת)..
אני ממש רוצה להתנסות ולא לפספס הזדמנות כזו עם בחור שמבין ונותן תחושה מרגיעה...
תודה לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את רוצה לטפל בבעיה
לי ראובני25/05/2010כי נשמע שזה מעבר לשאלה אחת בפורום, יש המון נושאים המעסיקים אותך
אז אולי שווה להתמודד עם הדברים לעומק ולראות מה זה עושה לך בתהליך טיפולי
אני לא יודעת איפה את גרה בארץ, אבל שווה להכנס לאתר איט"ם ולחפש מטפל הקרוב לאזור מגוריך
את מוזמנת גם ליצור קשר
0522528020
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גירוי ממושך וחוסר סיפוק אחרי אורגזמה
עזרה בנוגע לגלולות- פמינט ותופעות לוואי
דימום מועט אך ממושך של וסת בגיל המעבר
שימוש באובסטין יובש בנרתיק וכאבים בעת קיום יחסי מין
בעיות של אינטימיות בזוגיות ארוכה
הדבקה של פאפ במין אוראלי האם האפשרית?
פספוס גלולה בסמוך למועד ביוץ ישפיע על הגוף?
אפליקציה לתזמון יחסים לפי מועד ביוץ
חוסר תיאום מיני אצל בנות זוג - מתח וצורך בפשרה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)