מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכה באף תינוקת בת חודשיים וחציטלי כהן29/11/2018
ד"ר שלום, לפני יומיים במהלך הפיכה מהגב לבטן של תינוקת בת חודשיים וחצי היא נפלה על הפנים וקיבלה מכה באף. היא בכתה מס' דקות ונרגעה. הנפילה הייתה מגובה של סנטימטרים ספורים על משטח שיש בגינות משחקים של ילדים. מאז הנפילה היא נשמעת מנוזלת. אין סימנים של מכה או שטף דם. האם יכול להיות שנוצרה חבלה כלשהי באף? האם נדרשת בדיקה דחופה של רופא א.א.ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת אף
ד``ר מעיין גרובר01/12/2018שלום טלי
לפי תיאורך הסבירות לחבלת אף משמעותית נמוכה אם כי מכיוון שאת מתארת מעין "נזלת" מאז המכה אני ממליץ להיבדק ע"י רופא אאג ליתר בטחון
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרון בצד שמאל נפוח (חיצונית)נחמה18/11/2018
לבן שלי בן 6 קם הבוקר עם נפיחות קטנה בגרון צד שמאל
ללא תלונות נוספות הינו אצל רופא הבוקר אך לטענתו זה וויראלי
ביקשתי לעשות ספירת דם על מנת שאהיה רגועה
האם לאחר תוצאות הספירה והשיקעה יוכלו לראות הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בגרון
ד``ר מעיין גרובר18/11/2018שלום נחמה
אני מניח שאת מתכוונת לנפיחות בצוואר ולא בלוע. ספירת דם ושקיעת דם עוזרות באבחנה אך אף פעם לא "מראות הכל". אם הנפיחות לא חולפת תוך שבועיים אני ממליץ להיבדק אצל רופא אא"ג ילדים
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מבנה מולד של עור התוף מחייב ניתוח כירורגי?נעמה18/11/2018
בני בן ה- 6 , עובר ניתוח כפתורים באוזן ימין, שקד שלישי והקטנת שקדים.
באוזן ימין מבנה עור התוף הפוך מולד ישנה ירידה בשמיעה ובעקבות נוזלים ישנו עיוות של עור התוף ,דרגה 2.
שאלתי היא : האם זה מחייב התערבות כירורגית מבנה הפוך של עור התוף ונוזלים באוזניים או אפשר לבדוק זאת דרך צילום MRI ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות של עור התוף
ד``ר מעיין גרובר18/11/2018שלום נעמה
אין צורך בביצוע MRI. הניתוח צפוי לפתור את הבעיה הנל.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות אצל ילד בן 4לרה04/11/2018
שלום רב,
בני חודש הבא בן 4, הלכנו לאף אוזן גרון בגלל שרוב הזמן הוא צרוד, הוא הפנה אותנו לבדיקה אנדוסקופית.
בבדיקה כתבו, מעבר תקין בחלל האף ובמקומות, היפופרינקס תקין, אפיגלוטיס תקין, תנועות מיתרי הקול תקינה, בנזופרינקס אדנואיד בינוני חוסם חלקית, נודולים במיתרי הקול דו צדדי בשליש קדמי... הפנתה אותנו לקליניקה תקשורת
שאלתי היא מה זה אדנואיד שחוסם... האם יש צורך לבדיקה נוספת על זה? ומה זה נודולים במיתרי הקול...
אני אציין שבעברית עונות הוא סובל במין אסמה שלא הובחנה עם שיעול ונזלת ואז הוא מקבל מאשף כחול וכתום...
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד``ר מעיין גרובר06/11/2018שלום לרה
נודולים במיתרי הקול הינן יבלות שמופיעות עקב שימוש יתר או שימוש לא נכון בקול וגורמות לצרידות. מדובר בתופעה שכיחה יחסית בקרב ילדים וזוהי הסיבה העיקרית לצרידות בילדים ומתבגרים. הטיפול הינו דרך קלינאית תקשורת שמלמדת שימוש נכון יותר בקול אם כי בגיל 4 לרוב לא ניתן לקבל שיתוף פעולה מספק מצד הילד לצורך הטיפול ואז מומלץ מעקב אא"ג בלבד. מבחינת אדנואיד מוגדל כפי שתואר, כל עוד הוא אינו גורם לבעיות כלשהן אין צורך בבירור נוסף או טיפול.
בהצלחה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפטרייה באוזן שלא עוברתלי25/10/2018
לילד שלי, בן שנתיים וחצי, יש פטרייה באוזן. רשמו חומצת בור ויטאמד אבל נראה שהמצב רק מחמיר. להמשיך עם הטיפות? יש טיפול אחר אפקטיבי יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה באוזן
ד``ר מעיין גרובר25/10/2018שלום לי
יש טיפולים נוספים לפטרת ובנוסף חשוב לנקות פיזית את תעלת האוזן אצל רופא אאג. רק לאחר בדיקת האוזן ניתן להמליץ על טיפולים אחרים. בינתיים אם לתחושתך המצב מחמיר אני מציע לחזור למומחה אאג כדי להחליט אם להמשיך בטיפול הנוכחי.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן סתומה וסחרחורת ולחץמיכל23/10/2018
שלום רב, כבר יומיים יש לי אוזן סתומה וסחרחורות ולחץ באוזניים הייתי אצל רופא אף אוזן גרון ניקה לי קצת שעווה משני האוזניים ואמר שיכול להיות שזה קריסטלים באוזן ונתן פיזותרפיה ובדיקת שמיעה ו-Bera. השאלה שלי אם לא עושים כלום האם זה יעבור לבד? וכמה זמן עד שיעבור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן סתומה ןסחרחורת
ד``ר מעיין גרובר24/10/2018שלום מיכל
קשה לדעת מה יקרה אם לא תעשי דבר מכיוון שלא ברורה עדיין האבחנה. אני ממליץ להתחיל בבדיקת שמיעה ואם היא לא תקינה אז בהחלט חשוב לקבל טיפול ובהקדם.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שנתיים של ניתוח כפטוריםליז22/10/2018
ערב טוב הבן שלי עבר לפני שנתיים נתוח כפטורים וכבר שלושה חודשים הוא סובל מכאבים וכל כמה ימים יש דימומים מהאוזן מה חומרת המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אוזניים
ד``ר מעיין גרובר23/10/2018שלום ליז
מן הסתם יש להיבדק באופן פיזי ע"י רופא ולראות את האוזניים כדי להבין מה מקור הבעיה
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אידוי, החלקת שקדים בלייזריואב21/10/2018
שלום רב, מזה כמה שנים אני סובל מאבני שקדים.
לאור העבודה שלי מול קהל, הדבר הפך למטרד של ממש. קראתי ברשת שניתן לטפל באמצעות פרוצדורה של החלקת שקדים באמצעות לייזר. פניתי לרופא אף אוזן גרון, אך הוא לא מכיר מי מבצע את זה. אשמח לקבל אינפורמציה על הפרוצדורה ומי מתמחה בסוג זה של טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים
ד``ר מעיין גרובר23/10/2018שלום יואב
לא מכיר מישהו שמבצע ניתוח זה בארץ, ניתן לבצע "החלקת" שקדים באמצעות מכשור שמבוסס על גלי רדיו (COBLATION),
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות עם ריח רע מהאוזןמרגריטה16/10/2018
שלום רב
בני עבור בגיל 2 ניתוח כפתורים, בעיקבות הכפתורים נוצר לו בשני האוזניים חור בעור התוף
לפני כשנתיים עשינו לו ניתוח וסגרו את החורים בכל אוזן
אך בשבועות האחרונים אחרי כל מקלחת יש לו הפרשה עם ריח לא נעים באוזן אחת
האם זה יכול להיות ששוב נפתח לו החור בעור התוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מאוזן
ד``ר מעיין גרובר16/10/2018שלום מרגריטה
ההפרשה אכן מחשידה שיש נקב מפריש ודלקת פעילה אך נדרשת בדיקת רופא אא"ג. לעיתים גם אם יש דלקת מפרישה הנקב עשוי להיסגר מעצמו. בכל אופן כנראה צריך טיפול בטיפות לאוזן, נדרשת כאמור בדיקת רופא
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביבלות על מיתרי הקולעלי16/10/2018
נוסף לקלינאית תקשורת, איך מטפלים ביבלות על מיתרי הקול (ילד בן 8)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות במיתרי הקול
ד``ר מעיין גרובר16/10/2018שלום עלי
אין מקום לטיפול ניתוחי במקרה כזה. עדיפות לטיפול בדיבור, לעיתים ניתן במקום זה לעשות שיעורי פיתוח קול - גם עשוי להיות יעיל
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזן בעקבות צעקותיניב13/10/2018
בתי סבלה מדלקות אוזניים אין סופיות, גם לאחר שהוציאו לה כפתורים שהוחדרו בגיל 3, כעת היא שנה וחצי אחרי ניתוח כפתור חוזר קבוע באוזן שמאל. היום היא סובלת מ- TDM, שזה שרירי צוואר ולסת תפוסים. כעת היא סובלת מכאבי אוזניים כאשר צועקים לה ליד האוזן. זקוק לעזרה איך לעזור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באוזן
ד``ר מעיין גרובר14/10/2018שלום יניב
כדאי להיבדק ע"י רופא אא"ג שניתח והכניס את הכפתורים, אולי תזדקקו להשלמת בדיקת שמיעה חדשה כחלק מהבירור.
נדרשת בדיקת אא"ג במרפאה ומעבר על ההיסטוריה הרפואית כדי להחליט איך ניתן להתקדם בנושא,
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- enterobacter cloacae חיידק בשקדאוסי13/10/2018
היו לי כאבים בשקד שמאל ועשו לי משטח פצע בו התגלה החיידק והיה כתוב גם ESBL positive. בינתיים הכאב עבר ואני מרגישה טוב. האם בכל זאת עליי לקחת טיפול אנטיביוטי? האם יש סיכון לא לקחת? קראתי דברים מפחידים על החיידק אז רוצה לוודא מה עדיף. האם זה מדבק אם אני לא לוקחת טיפול למרות שאני מרגישה שזה כבר עבר ? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשקד
ד``ר מעיין גרובר14/10/2018שלום אוסי
מציע לקחת משטח גרון חוזר מאותו שקד ואם עדיין יש זיהוי של חיידק זה - כדאי לטפל אנטיביוטית.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזניים חוזרות לתינוק בן שנהורה10/10/2018
לבן שלי בן השנה יש דלקות אוזניים חוזרות, התחילו ממש אחרי שנולד. יכול להיות שיש בעיה מהותית יותר שלא אבחנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אוזניים חוזרות
ד``ר מעיין גרובר14/10/2018שלום ורה
דלקות אוזניים חוזרות הינה בעיה מוכרת ולא נדירה בקרב ילדים. אם מדובר בדלקות באוזן מסויימת אחת ולא דלקות שמשפיעות על שתי האוזניים לסירוגין אזי יש לשקול אפשרות שיש בעיה מבנית באוזן המסויימת שעשויה להיות קשורה לדלקות חוזרת. במקרים אלו לעיתים מבצעים הדמיה.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות תינוק בן חודשייםפולנית06/10/2018
ברצוני להתייעץ
תינוק בן חודשיים נולד בניתוח קיסרי חירום עקב חום בלידה ואי התקדמות בנוסף מים מקוניאליים .
מאז שנולד מחרחר מידי פעם
ומצונן תמיד יש התעטשיות ולאחרונה שומעים שיש נזלת או ליחה לציין שנבדק עי רופא ילדים ריאות נקיות .
האם זה תקין
מתי זה עובר
מתי צריך בדיקה
לתשובתך אודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם התעטשויות ונזלת
ד``ר מעיין גרובר09/10/2018שלום
נשמע שאולי לתינוק יש וירוס של דרכי נשימה עליונות (אולי נדבק מילדים אחרים בבית?), ממליץ להישאר במעקב רופא ילדים וניתן לפנות לרופא אא"ג לבדיקה נוספת אם אין שיפור בתלונות,
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקס הקאה מוגבר לילד בן 8הילה04/10/2018
לבן שלי בן 8 יש רפלקס הקאה מוגבר, הוא יכול להקיא רק מלצחצח שיניים.. יש מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס הקאה מוגבר
ד``ר מעיין גרובר14/10/2018שלום הילה
לצערי איני מכיר פתרון לעניין זה,
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)