מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ באוזן שלא עבר שבוע מהטיסהרוני02/10/2018
הבת שלי סובלת מלחץ באוזניים בטיסות. חזרנו מחו"ל לפני שבוע והיא עדיין מרגישה את הלחץ. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזן
ד``ר מעיין גרובר03/10/2018שלום רוני
שבוע לאחר טיסה הלחץ אמור היה לחלוף, מציע לגשת להיבדק אצל מומחה אא"ג
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של ענבל משונץנתנאל27/09/2018
הבת שלי בת 5, אבחנו לה ענבל משונץ. הבנו שהניתוח יכול לפגוע בדיבור. האם יש חלופות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל משונץ
ד``ר מעיין גרובר29/09/2018שלום נתנאל
לא סיפקת מידע ברור לגבי הבעיה והניתוח המדובר. אם הכוונה לניתוח להסרת שקד שלישי אז אין בעיה לבצעו כאשר מקפידים על ניתוח להסרה חלקית של האדנואיד.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה שקיפלה לי את האוזןעינב25/09/2018
שלום.
אתמול עשיתי פעילות ספורט ימי
ובמהלך הפעילות אחד המשתתפים אף עלי
וותוך כדי קיבלתי מכה מאוד חזקה והתכופף לי האוזן
באותו הרגע התחושה היתה כאילו האוזן יצאה ממקומה.
מאז עברו כ-30 שעות
האוזן עדיין אדומה וכואבת
לא יכולה לישון עליה
וכל מגע באוזן זה כואב
יש משהו שאפשר לעשות?
יש צורך ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת אוזן
ד``ר מעיין גרובר29/09/2018שלום עינב
אכן יש צורך להיבדק אצל רופא כדי להחליט אם נדרש טיפול,
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כשיש שקיעה של עור התוף?איילת25/09/2018
אחרי ניתוח כפתורים, שקיעה של עור התוף. מה עושים עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת עור תוף
ד``ר מעיין גרובר25/09/2018שלום איילת
הטיפולים האפשרייים בשקיעת עור תוף כוללים בין השאר הכנסה חוזרת של צינוריות אוורור, הרחבה עם בלון של התעלה ע"ש אאוסטכיוס ולעיתים גם רק מעקב.
ההחלטה בהתאם לבדיקת האוזניים אצל מומחה אא"ג
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד באוזן לאחר טיסהתהילה23/09/2018
שלום רב
לפני מספר ימים הייתי בטיסה ומאז סובלת מכאבי אוזניים חדים וחזקים מאוד שבאים והולכים כל מספר דקות , האוזן כואבת גם למגע אם אלחץ עליה מעט , ובנוסף היו הפרשות שחורות , ומוגלתיות עם מעט דם , כבר כמה ימים לא ישנה מכאבים
האם מדובר בדלקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר טיסה
ד``ר מעיין גרובר29/09/2018שלום תהילה
אפשרי שמדובר בחבלת לחץ כתוצאה מהטיסה או דלקת אוזן, ממליץ להיבדק אצל מומחה אא"ג,
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מומלץ לניתוח מחיצותאלה20/09/2018
האם יש גיל מינימום לביצוע ניתוח מחיצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מחיצת אף?
ד``ר מעיין גרובר21/09/2018שלום אלה
אני מניח שאת מתכוונת לניתוח ליישור מחיצת אף?
מאוד לא מקובל לבצע ניתוחי מחיצת אף בילדים לפני סיום הגדילה הגופנית.
זאת בניגוד לניתוחי קונכיות באף שניתן לבצע בגילאים מוקדמים יותר.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרונאז תרסיס לאף וליחהלי15/09/2018
התחלתי אתמול טיפול בסטרונאז אחרי שבוע של לקיחת זינת בשל סינוסיטיס. אוזן שמאל סתומה לסירוגין. רופא אאג אמר שיש לי נזלת באוזן ונתן סטרונאז. שמתי פעמיים ומאז יש לי מלא ליחה שיורדת בגרון. האם זה בסדר? להמשיך או להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד``ר מעיין גרובר18/09/2018שלום לי
ממליץ להמשיך את הטיפול כפי שהציע הרופא במרפאה. זה בסדר שיורדת ליחה בגרון.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד שלישי- אבחון צילום רנטגןריקי12/09/2018
שלום,
בני שן השלוש וחצי סובל מנוזלים באזניים ולכן הופננו ליצלום שקד שלישי.
האם תוכל לתת את חוות דעתך?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי
ד``ר מעיין גרובר13/09/2018ריקי שלום
הצילום לא מדגים חסימה משמעותית עקב הגדלת שקד שלישי.
אני אישית פחות משתמש בצילומים כנ"ל ומעדיף בדיקה אנדוסקופית שהינה כנראה יותר מדוייקת לאבחון.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ריקי14/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקד שלישי לבן שנהאורה12/09/2018
האם בגיל כזה מומלץ לעשות ניתוח? (חסימה חלקית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי
ד``ר מעיין גרובר12/09/2018אורה שלום, במצבים מסויימים בהחלט ניתוח רלוונטני בגיל זה. כמובן שלא ניתן להחליט על סמך ייעוץ אינטרנטי,
בהצלחה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בחיך הרך כבר שבועייםענת08/09/2018
כשבועיים יש לי משהו שנראה לי כמו ציסטה עם מוגלה בחיך הרך מצד ימין. לפעמים כואב בבליעת רוק. רופאת משפחה אמרה לי לפני שבועיים שזו אפטה שתעבור אבל זה לא קרה. תור לרופא אף אוזן גרון ביוזמתי מצאתי רק בעוד חודש. קראתי שפצע שלא עובר בפה הוא מדאיג. מה עלי לעשות? ניסיתי לצלם ולצרף. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בלוע
ד``ר מעיין גרובר12/09/2018ענת שלום
על מנת להעריך את הסיכון של פצע בלוע צריך לבצע בדיקה גופנית מלאה כולל צוואר ומישוש הפצע. תמונה בלבד אינה מספקת. בדיקת מומחה אא"ג היא אכן הצעד הנכון בבירור.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שיווי משקל לילד בן 7נדב06/09/2018
הבן שלי לאחרונה סובל מבעיות של שיווי משקל ולאחר מכן סחרחורות. זה לא תמידי אבל יש איזה תקרית פעם פעמיים בשבוע. רופא ילדים הפנה אותנו לאף אוזן גרון, מה יכול לגרום לבעיה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד``ר מעיין גרובר07/09/2018שלום נדב
יש גורמים רבים שעשויים לגרום לסחרחורת בילדים. חלקם קשורים לבעיות אוזניים אך לא רק. על מנת להבין אם יש קשר לאוזניים, השלב הראשון הוא בדיקת אוזן תיכונה ע"י רופא אא"ג. גם אם בדיקה זו תקינה, יש מספר מחלות של האוזן הפנימית שעשויות להסביר בעיה זו ולשם כך נדרשת בדיקה גופנית מקיפה. במידה ורופא אאג אינו מוצא את הגורם יש לפנות לנוירולוג ילדים.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים לטיסה על ילד קטןענת04/09/2018
בשבוע הבא אני טסה עם הבן שלי, בן 6. בטיסה קודמת הוא ממש סבל מלחץ באוזניים, מסטיק לא עזר, גם לא סוכריה וגם לא אדים באוזן שהדיילת שמה לו. האם יש איזשהו טריק נוסף שיכול למנוע ממנו את הסבל (וגם משאר המטוס במקרה שלנו...)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד``ר מעיין גרובר04/09/2018שלום ענת
אלה פחות היותר הדברים. אפשר להוסיף גם שתיית מים בלגימות קטנות מרובות בזמן המראה ונחיתה. בנוסף, אם הוא מנוזל אז לשים טיפות אוטריבין לפני המראה ונחיתה
בהצלחה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת האוזן האדומה לילד בן 7שני01/09/2018
הבן שלי (7 ) סובל מכאבי אוזניים חמורים כבר מספר חודשים. כואב לו בתנוכים והם מתחממים והופכים לאדומים. היינו אצל מס רופאי אף אוזן גרון שלא מצאו שום בעייה ואמרו שהכל תקין. בינתיים הכאבים לא פוסקים. קראתי תסמונת האוזן האדומה איזה רופא מטפל בזה. למי אפשר ללכת לאבחן. תודה רבה שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת אוזן אדומה
ד``ר מעיין גרובר02/09/2018שלום שני
תסמונת אוזן אדומה הינה מצב נדיר ואין למיטב ידיעתי אף רופא מסויים עם נסיון בטיפול. ניתן לנסות לפנות לנוירולוג/רופא עור כדי להתקדם באבחון וטיפול.
בהצלחה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וכאבים באוזן אחרי בריכהבר30/08/2018
הבן שלי היה בבריכה וצלל ושיחק, כשהוא חזר הביתה הוא אמר שהוא מרגיש לחץ וכאב באוזן אחת. חשבנו שאולי זה מים מהבריכה אבל כבר עברו יומיים וזה עוד מפריע לו. יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי\ באוזן לאחר בריכה
ד``ר מעיין גרובר30/08/2018שלום בר
כאבים או לחץ באוזן לאחר בריכה עשויים לרמז על דלקת של האוזן, הטיפול ככלל פשוט אולם אני ממליץ להיבדק ע"י רופא אאג על מנת לקבל אבחנה מוסמכת והמלצות טיפוליות
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום נזופרניקס מכמה סיבותאלינור28/08/2018
הי,
בתי נשלחה לצילום לבדיקת הגדלה של השקד השלישי מכמה סיבות: מנוזלת כרונית, נושמת מהפה ולכן רוב הזמן הפה פתוח, נוחרת בשינה (לא ידוע על הפסקות נשימה ואין הפרעות שינה) ועיכוב קל בהתפתחות שפתית (בת שנתיים ו-4). כמובן שבמקביל נשלחנו גם לבצע בדיקת שמיעה - טרם בוצעה (יש לנו תור לעוד שבועיים)
להלן תוצאות הצילום:
קיימת התעבות של הרקמות הרכות בדופן האחורי של חלל הנזופרינקס , יכול להתאים להגדלה של הרקמה האדנואידית .
עמודת האוויר בנזופרינקס מוצרת.
האם המשמעות היא שתזדקק לניתוח? אשמח לשתובה עד שנגיע לרופא (כמובן שיש לנו תור)...
אמא בלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת שקד שלישי/אדנואיד
ד``ר מעיין גרובר28/08/2018שלום אלינור
נראה לפי תיאורך שהרופא/ה אכן עשויים להמליץ על טיפול ניתוחי.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)