מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מים באוזניים אחרי ניתוח כפתוריםסשה28/08/2018
שלושה חודשים אחרי ניתוח כפתורים לילד בן שנתיים, האם יש נזקים שיכולים להיגרם מכניסה למים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה למים
ד``ר מעיין גרובר28/08/2018שלום סשה
הנזק הפוטנציאלי הינו דלקת אוזן מפרישה. עם זאת, במקרים רבים אין חשש מחשיפה למים ומתחשבים בגורמים שונים כגון דלקות חוזרות בנוכחות כפתורים, דלקת פעילה וגם סוג החשיפה (יש הבדל בין רחצה במקלחת לצלילה בבריכה).
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים גדולים כל הזמןדנית26/08/2018
כנראה בגלל ריבוי דלקות גרון בילדות לבת שלי, שעכשיו בת 13, יש שקדים מוגדלים. תדירות דלקות הגרון פחתה. האם כדאי להוציא את השקדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים מוגדלים
ד``ר מעיין גרובר29/08/2018שלום דנית
גודל השקדים אינו שיקול משמעותי בהחלטה על ניתוח. אם אין דלקות חוזרות או בעיות נשימתיות בשינה ככל הנראה אין צורך בניתוח.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה דרך הפה אף סתום לתינוקענת22/08/2018
שלום דר
הנכד שלי כבן 2 חודשים נושם נשימות כבדות. בהתייעצות עם אאג נאמר שהסחוסים חלשים. מה מומלץ לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה רועשת בתינוק
ד``ר מעיין גרובר30/08/2018שלום ענת
נשימה רועשת בתינוק מעידה על חסימה מבנית בדרכי נשימה עליונות ונדרשת בדיקה אנדוסקופית על מנת לקבל אבחנה מדוייקת. במרבית המקרים צריך רק מעקב ואין צורך בהתערבות. ממליץ על בדיקה אנדוסקופית אצל מומחה אא"ג ילדים.
בהצלחה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת שקדים ואנדואידיםיפית21/08/2018
שלום..בני בן חמש עבר לפני שישה ימים ניתוח כריתת שקדים ושקד שלישי.
הוא כאוב נורא ....ריח רע מאוד מהפה הלשון נראה נפוחה ולבנה בקושי אוכל שותה כי אני מכריכה.
נותת משכחי כאבים אקמול/נורפן לסירוגין כל 3/4 שעות
נראה לי מוזר שהשפעת המשכחים מתפוגגת כל כך מהר.
האם זה תקין שאנחנו ביום השישי ועדין כזו כמות של משכחים והיום התלונן על כאבים בלחיים/לסתות..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח שקדים
ד``ר מעיין גרובר21/08/2018שלום
הכאבים לאחר ניתוח שקדים בהחלט לא נעימים והשיא מופיע בימים 6-7 לאחר הניתוח. צפוי שיפור ניכר בשבוע השני לאחר הניתוח ויש להקפיד על שתייה מרובה ונוגדי כאבים.
בהצלחה
דר׳ מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפתורים באוזן - אשמח לדעת מומחהקוקי20/08/2018
שלום רב, לפני שנה ושלושה חודשים עברנו ניתוח שקדים וכפתורים. עד היום הכפתורים לא יצאו, הילד בן 5 וחצי.
מה הזמן הרצוי שהכפתורים יצאו ואם לא, מתי צריך לנתח שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת כפתורים
ד``ר מעיין גרובר21/08/2018שלום
יש כל מיני פקטורים בשיקולים האם להוציא כפתורים או להמתין. יש סוג צינוריות מסויים שניתן להוציא במסגרת מרפאה ויש כאלה שבחדר ניתוח. מתייחסים בין השאר לסיבה שבעטיה הוכנסו הכפתורים, מצב האוזניים מאז הניתוח והנתונים בבדיקה גופנית. נדרשת בדיקת אאג על מנת לקבל החלטה מסודרת.
בברכה
דר׳ מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה לאחר ניתוח כפתורים באוזניים יש נוזליםיוליה15/08/2018
לך פני כשנה ביצענו ניתוח כפתורים לפני היומיים התחילו לצאת נוזלים מהאוזן.
האם הכפתור נפל? האם זה בסדר? או מצריך בטיפול מסויים..(הנוזלים ניראים כמו מים אבל יש לזה ריח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כפתורים והפרשה
ד``ר מעיין גרובר15/08/2018שלום יוליה
התיאור שלך מתאים לבעיה של הפרשה דלקתית זיהומית מהאוזן התיכונה דרך הכפתור. זוהי אחת מהתופעות השכיחות שנוגעות לצינורית/כפתור באוזן והטיפול בדרך כלל מבוסס על טיפות אנטיביוטיות בלבד. ממליץ לפנות לבדיקת מומחה אא"ג בהקדם לקבלת טיפול מתאים.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה של טיפות אזנייםעופרי13/08/2018
שלום, ילדה בת 1.5 עם כאבי אזניים.
הרופאה אמרה שאין שום דבר חמור - קצת אודם בגרון ובאוזנים.
נתנה OTIDIN טיפות אזניים (2 טיפות X שלוש פעמים ביום).
יש לי בבית DESOREN האם ניתן לתת במקום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות אוזניים
ד``ר מעיין גרובר15/08/2018שלום עופרי
מדובר בסוג שונה של חומר פעיל בטיפות ואיני ממליץ להחליף ביניהן,
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עייפות בחופש הגדולאורי12/08/2018
שלום,
אני בן 16 ובמהלך רוב החודש האחרון ישנתי בסביבות 10-11:30 בבוקר, כי זה מה שהרבה בני נוער עושים בחופש. בכל מקרה, הצלחתי לסדר את שעות השינה שלי ואני ישן בחמישת הימים האחרונים ב20:00-00:00. הבעיה היא שבמהלך ימים אלו אני מרגיש נורא נורא עייף במהלך היום, מה שאף פעם לא קרה לי בשעות האלה. זה הגיוני? יש ממה לדאוג? ומה אפשר לעשות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
ד``ר מעיין גרובר13/08/2018שלום אורי
אני לא כל כך הבנתי אילו שינויים בשעות השינה ערכת לאחרונה אבל נשמע שחשוב לך לחזור לשגרה בריאה וזה הכיוון הנכון אז בהצלחה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות של בלוטות הלימפה לילדה בת 12שלי12/08/2018
בת 12, לא חלתה בדלקת לאחרונה, בדיקות דם יצאו תקינות, בלוטות לימפה נפוחות בצד ימין. קבעו תור לאולטרסאונד, לחוצה מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת בלוטות לימפה בצוואר בילדים
ד``ר מעיין גרובר12/08/2018שלום שלי
מדובר בתופעה נפוצה יחסית בילדים ולרוב ממקור זיהומי וחולפת. בהתאם לתוצאות ה-US יש להמשיך את הבירור והטיפול. ממליץ בדיקה של מומחה אא"ג לאחר ה-US.
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונות על אוזניים מגרדותימית09/08/2018
בת 11 מתלוננת על אוזניים חמות ומגרדות. למי פונים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים מגרדות
ד``ר מעיין גרובר09/08/2018שלום ימית
ניתן לפנות לבדיקת רופא ילדים אם כי רצוי למומחה אא"ג, יש סיבות שונות לתלונה זו והבדיקה הגופנית הכרחית כמובן
בהצלחה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חוזר אצל ילד בן 8ילנה06/08/2018
שלום רב, יש נושא שמאוד מדאיג אותי ואני יותר אשמח לחוות דעת.מקצועית בנושא.
הבן שלי בן 8 ומאז היותו קטן סובל מדימומים חוזרים באף,חשוב לי לציין כי מבינה האף שלו הוא מאוד מאוד קטן.
מציינת שעשינו כמה פעמים בדיקת קרישיות בדם והיא יצאה תקינה.
לאחרונה סבל ברציפות מדימומים חוזרים והלכנו לבירור אצל א.א.ג ילדים אשר המליץ לנו לעשות סי טי ראש ...אני מאוד מאוד מודאגת מצורך ההפנייה של הרופא....
בכל זאת זה סי טי...יש לו את ההשלכות שלו...
האם היית ממליץ על סי טי?
האם זה יכול להיות שכיח אצל ילדים?
אשמח לחוות דעתך בנושא...
ממש לא רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף
ד``ר מעיין גרובר06/08/2018ילנה שלום
דימום מהאף אצל ילדים הינו שכיח למדי, אינו מדאיג בד"כ ולרוב אינו דורש ביצוע CT. במידה ומומחה אא"ג ילדים המליץ על CT אני מניח שיש לו/לה סיבה טובה. עם זאת, ניתן לפנות לבדיקה נוספת או להתייעץ עם רופא הילדים לפני ביצוע ההדמיה
בברכה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סתומות אחרי בריכהזיו05/08/2018
הבן שלי היה לפני יומיים בבריכה ונסתמו לו האוזניים, כל הסופ"ש ועדיין לוחץ לו. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים נסתמות
ד``ר מעיין גרובר05/08/2018ממליץ לפנות לרופא אאג. מן הסתם לא ניתן לספק פיתרון לבעיה זו בהתכתבות בפורום אינטרנטי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה באוזן שגורמת לחוסר שמיעה וצפצוף שלא מפסיקליאת ינאי03/08/2018
אני בת 58, בלחץ רציני, מודעת שאתה א.א.ג. ילדים אך לא יודעת לאן לפנות. אני סובלת שנים מסתימה ודלקות של האזניים על רקע תעלת שמע מפותלת וצרה. לפני כשבוע וחצי הייתי אצל א.א.ג. שנתן לי טיפול למשך שבועיים של טיפות דזורן פעמיים ביום שתי טיפות לכל אוזן. אוזן ימין עדיין סתומה לחלוטין. עם או בלי קשר נחשתפי לפני שבוע למשך כשעתיים וחצי לרעש חזק בסרט ומאז יש לי צפצוף מתמשך באוזן הסתומה. מה עושים? האם נגרם לי נזק לצתיתות? זה פשוט משגע אותי ואני ברמת חרדה נוראית! רופא המשפחה לא יודע איך לטפל ועד יום שלישי אין לי אפשרות להתייעץ עם א.א.ג. האם אתה יכול בבקשה לעזור לי??? דחוף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטון וחשיפה לרעש
ד``ר מעיין גרובר05/08/2018שלום ליאת
צריך לנקות את תעלת האוזן ומייד לאחר מכן לבצע בדיקת שמיעה. בהתאם לתוצאות הבדיקה ניתן לשקול טיפול. ממליץ לחזור בהקדם לרופא אאג שטיפל בך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד שלישי לילדה בת 4רות02/08/2018
לפני בדיקות עם חשד לשקד שלישי, מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד להגדלת שקד שלישי
ד``ר מעיין גרובר12/08/2018שלום רות
במידה ושקד שלישי גורם לתלונות נשימתיות/נזלת כרונית או אחרות אזי מומלץ לטפל. הטיפולים יכולים לנוע בין תרופות דרך הפה, תרסיסים או ניתוח להסרת שקד שלישי.
בהצלחה
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה על השקדנור01/08/2018
שלום רב
מזה 5 חודשים יש לי נקודה לבנה על השקד.. הלכתי לרופא א.א.ג אמר לי זה שאריות אוכל ולא צריך טיפול או ביופסיה.. אני מודאגת.. היא לא כואבת אבל מפריעה לי כשאני בולעת . הרגשה כמו משהוא תקוע .. באמת לא צריך ביופסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נור
ד``ר מעיין גרובר12/08/2018שלום נור
התמונה ששלחת אכן אינה נראית מחשידה אבל כדי לקבוע אם נדרשת ביופסיה חייבים לבדוק פיזית כולל מישוש השקד. אם את לא שקטה, ניתן לפנות לבדיקת מומחה אא"ג נוסף לחוות דעת שנייה.
בברכה,
דר' מעיין גרובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)