מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהליאל04/01/2009
נקבע לי ע"י רופא שיניים טיפול אצל שיננית להקצאה וזה עקב נסיגת חניכיים כטיפול מונע. המחיר שמבקש הרופא הוא 1700 ש"ח. האם זה מחיר סביר? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המחיר
ד``ר חיים רפפורט05/01/2009ליאל שלום
רפואת שיניים הינו מקצוע חופשי וככזה כל רופא קובע את המחיר שברצונו לגבות עבור טיפול אותו הוא מבצע. כמו בכל מקצוע אחר קיים טווח מחירים לכל פעולה. במידה ולדעתך יש בעיה במחיר או בכל נושא אחר נסי לקבל חוו"ד נוספת. יתכן והמחיר יהיה דומה או שונה לחיוב או לשלילה . חשוב שתרגישי שאת נמצאת בידיים טובות וחשוב הקשר עם הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנית01/01/2009
לפני שבוע עשיתי טיפול שורש עם סתימה זמנית. אתמול חזרתי לרופא כדי לשים סתימה קבועה. לאחר מספר שעות פגה ההרדמה, אבל במקום מסויים (איפה שהחניכיים מתחברות עם הלחי) נשארה תחושה מוזרה, כאילו ההרדמה לא פגה לגמרי. היום עדיין נשארה התחושה המוזרה, כשאני אוכלת גם נתקע אוכל בין השיניים בצד הזה ללחי, וגם אני לא יכולה להזיז את השפה התחתונה בצורה אלכסונית למטה (למטה וימינה ביחד) כמו שאני יכולה בצד השני. כשאני לוחצת על המקום הספציפי אני חשה כאב, אבל אני חושבת שזה בגלל שבאותו מקום נעשתה הזריקה. גם אחרי טיפולים אחרים הרגשתי כאב קל במקום בו נעשתה זריקת ההרדמה. אני סובלת מחרדה דנטלית, וממש לחוצה מכך שלא הכל חזר למצב רגיל אחרי הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחושה הרדומה
ד``ר מאיר רקוץ`02/01/2009לשירי שלום ,
אני מציע שתחזרי אל רופא השיניים שלך לצורך הערכת התחושות המוזרות אותן את מרגישה וכן לבדוק את נושא דחיסת המזון בין השן המשוחזרת והרקמות סביב.
בברכה
דר' מאיר רקוץ'
מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק29/12/2008
צומחת לי שן בינה, מה שגרם להתנפחות האזור ולריח רע היוצא מהחניכיים באזור,
האם זה נורמלי?
מה אפשר לעשות על מנת לנטרל זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר חיים רפפורט29/12/2008שלום אריק
לשאלתך אכן נורמלי. לעתים מופיעה דלקת מקומית סביב שן הבינה. רצוי לגשת לרופא שיניים אשר יאבחן את המצב הנתון וימליץ במידת הצורך על שטיפותמסוימות או אפילו מתן אנטיביוטיקה ויעריך את סיכויי בקיעת השן בכוון ועמדה נכונים ולפי כך יוחלט האם רצוי לבצע עקירה. את העקירה לא מבצעם בדר"כ במצב של דלקת חריפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITP וטיפול שינייםורד14/12/2008
בס"ד שלום. יש לי בעית קרישה שנקראת ITP. בנתיים אני מטופלת רגיל אצל רופא שיניים. האם יש בכך סיכון ואני צריכה טיפול מיוחד? יכול להיות שאצטרך אפיסטומי בשן קדמית שיש בה כבר כתר.האם יכולה לעשות זאת? מה לגבי שתל שאני צריכה לעשות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
ד``ר חיים רפפורט14/12/2008ורד שלום
יש חשיבות לחומרת המחלה וכיצד היא באה לידי ביטוי . חשוב מאוד הקשר ויעוץ עם הרופא ההמטולוג המנהל את המעקב והטיפול בבעיתך. יש להתיחס גם להיסטוריה של טיפולי שיניים בעבר כלומר האם דיממת בפעולות מסוימות ו/או האם קבלת טיפול מכין או טפול תומך כלשהוא. אני מציע לפני פעולות כירורגיות או אחרות הקשורות בדימום ושאולי לא התנסית בהן בעבר שיהיה קשר בין רופ"ש המטפל והרופא ההמטולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטובה10/12/2008
אני סובלת מכתמים שחורים על השיניים.. כשאני הולכת לשיננית אני חוזרת עם שיניים לבנות ללא הכתמים.. אבל לאחר חודש-חודשיים הכתמים חוזרים שוב.. השיניית אמרה לי שזה פטרייה שאין איך לטפל.. אבל בכל זאת, מה אני יכולה לעשות כדי לשפר? זה מאוד מפריע לי מבחינה אסתטית... תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים על פני השיניים
ד``ר מאיר רקוץ`11/12/2008לטובה שלום,
הופעת הכתמים השחורים על פני השיניים היא ביטוי לקבוצות מסוימות של מושבות חידקים ופטריות בחלל הפה אשר מתאפיינות בקליטת והפרשת חומרים הצובעים את רובד החיידקים הנצמד אל השיניים.
מעבר לניקוי השיננית בתכיפות מעט גבוהה יותר , ניתן להשתמש לחליפין , במשחות שיניים ושטיפות פה המכילות חומרים אנטיבקטריאליים כמו כלורהקסידין אשר מקטינים את מספר החיידקים וקצב ההצמדות לשיניים.
בברכה
דר' מאיר רקוץ'
מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים
המרכז הרפואי ע"ש שיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים
ד``ר חיים רפפורט12/12/2008טובה שלום
הצעה נוספת הינה לעשות שמוש במברשת חשמלית. מנסיוני זה מוריד את תדירות הופעת הכתמים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני07/12/2008
עשיתי כתרים במרבית השיינים העליונות והתחתונות. עכשיו אני רוצה להבין לאחר ששמו את הכתרים. איך בדיוק נראית/מרגישה סגירה נכונה של השייניים העליונות והתחתונות. האם הסגירה צריכה להיות רק בין הניבים העליונים התחתונים, או בעת הסגירה צריך להיות מגע בין שיניי הבינה והשיניים הטוחנות העליונות והתחתונות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "סגירה נכונה"
ד``ר חיים רפפורט07/12/2008שלום רוני
בדר"כ קיים מגע בין שיני הלסת העליונה לתחתונה בניבים מלתעות וטוחנות פעמים רבות קיים גם מגע בשיניים הקדמיות. כל מקרה לגופו ובכל שן יש עוצמת מגע שונה. חשוב להגיע בסופו של דבר למגע שיהיה נח למתרפא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורי03/12/2008
אני נמצא בטיפול שיניים מתמשך, טיפולי שורש, כתרים וכיו"ב. לאחרונה אני נדרש לקחת אנטיביוטיקה עקב זיהום בחלק אחר בגוף. האם האנטיביוטקה מרחיפה דלקות חניכיים, האם היא בעלת השפעה על שיניים שנדרשות לטיפול שורש ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד``ר חיים רפפורט03/12/2008לקיחת אנטיביוטיקה לטפול בזהום בכל מקום בגוף יש לה גם השפעה על מצב חלל הפה. מאחר והאנטיביוטיקה משפיעה בכל הגוף (בהנחה שאין המדובר במשחה אנטיביוטית הנמרחת מקומית) תהיה השפעה חיובית על מצב החניכיים ויתכן גם על דלקות ממקור שיניים הדורשות התערבות מסוג טיפול שורש. בכל מקרה השפעה זו הינה השפעה חולפת ןיש לטפל במקור הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי30/11/2008
לפני כ7 חודשים הייתי אצל רופא השיניים שעשה לי צילום.ואמר שיש לי שלושה חורים. אחד עמוק השני רגיל והשלישי חור קטן מאוד.בשניים הראשונים טיפלתי אך בקטן טרם טיפלתי היות ונכנסתי להריון(אני בשבוע ה15) ופחדתי לעשות סתימה. אך התברר לי שאני טועה א.האם זה נכון שסתימה/צילום מסוכן לנשים בהריון? ב.יש סיכוי שאצטרך טיפול שורש בחור שהיה קטן לפני 7 חודשים? כי כבר קצת כואב לי. ואני ממש פוחדת מטיפולי שיניים.(קבעתי תור אך רק לעוד שבועיים) בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה בזמן הריון
ד``ר חיים רפפורט30/11/2008ליהי שלום
טרימסטר שני הינו זמן טוב לטפול. בעקרון משתדלים להימנע מצילומי רנטגן בזמן הריון אך אם הדבר הינו חשוב ניתן לבצע זאת תוך הגנה בעזרת סינר עופרת כמקובל. כמובן חשוב לידע את הרופא על היותך בהריון. לדעתי אין מניעה לבצע את הסתימה בודאי בשלב ההריון בו הינך נמצאת בהנחה שהכל תקין. הסכוי לטיפול שורש תלוי בגורמים רבים אך הדבר צריך לדרבן אותך לטפול על אחת כמה וכמה. גם אם ידרש טיפול שורש ניתן לבצעו או לפחות לתת טפול ראשוני..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוך בעקבות זריקות הרדמהבתיה26/11/2008
לפני כחודש וחצי עברתי השתלה של 7 שתלים בשני צידי הפה, במבלך הפרוצדורה הרפואית נאלץ הרופא לתת שוב ושוב זריקות הרדמה מאחר והמקום לא נרדם היטב. הפעולה הסתיימה בהצלחה ועד שבוע לאחר מכן לא הבחנתי בכל בעיה , לאחר שבוע התחלתי להרגיש כי לאט לאט הפה נסגר והיה קושי רב לפתוח אותו, אך לא ייחסתי לכך חשיבות רבה, לאחר שבוע המצב הלך והחמיר והגיע למצב שלא יכולתי לפתוח את הפה אפילו לאכול (הרגשתי כמו משקולת כבדה על הלסת העליונה שמונעת את פתיחת הפה. התייעצתי עם רופא השיניים הוא הפנה אותי בדחיפות לפרופ' מומחה לפה ולסת אשר הנחה אותי לבצע תרגילים לפתיחת הפה בתובפת כדורי הרגעה.\ עד היום כחודש מתחילה התרגולים אומנם חל שינוי בפתילת הפה במהלך התרגול אך כעבור מס' דקות הפה נסגר שוב. אני ממש מיואשת אני לא מסוגלת לסבול את הכאב הבלתי נסבל האם יש פרוצדורה כירורגית לפתיחת הפה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK26/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בשינייםפנינה חודידה26/11/2008
שלום רב! אני בסיכון גבוהה בקשר לשיניים. אני אשה שטופלתי אצל רופא שיניים ערבי. הרופא פשט את הרגל והשאיר אותי עם כתרים זמניים שמחוברים עם ברגים הרופא נעלם עם הכסף. וכמו כן אני אם חד הורית ל2 ילדים קטנים אשה חולה אחרי 2 ניתוחים קשים ואין ביכולתי לשלם לעוד רופא. יש לי כאבים עזים אני ממש בוכה וצורחת שאיזה יהודי טוב יעזור לי. במצב כל כך קשה ומסוכן אני לקחתי מתן של אנטיביוטיקה ושום דבר לא עוזר לי נכון לעכשיו יש לי אפססים מכתרים זמניים שבמשך שנתיים הרופא האכזר השאיר לי אותם. אנא תעזרו לי בכל לשון של בקשה. אני כאמא לא יכולה לתפקד מכאבים חזקים של שיניים יש לי מע זה חום גבוהה של 40 מעלות + דלקת בפרק הלסת והכל ביגלל נטישה של רופא השיניים באמצע הטיפול . ואשה כמוני שחיה רק על דמי מזונות וגם הכל הולך לשכר דירה אני במצוקה קשה ואני יכולה לתת לכם את כל המיסמכים הרפואים המעידים על המצב הקשה שידרדר יותר מהשיניים. אם תוכלו ליתרום לי לרופא שיניים מצווה גדולה תבוא עליכם. בתודה ובישועה לעזרה ממכם.צרו איתי בבקשה דחוף לפלאפון 0506444694 או 026761273 אני בסיכון גבוהה עם דלקות כרוניות בפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לטיפולי שיניים
ד``ר חיים רפפורט26/11/2008פנינה שלום
לצערי איני יכול להמליץ על משהו ספציפי . נסי לפנות לגורמי הרווחה במקום מגורייך או דרך ההסתדרות לרפואת שיניים 03-5288054. לפי מספר הטלפון שציינת נראה כי את גרה באזור ירושלים. בזמנו היתה קיימת התארגנות של מתן טיפולים שנקראה "משולש" עפ"י הפנית גורמי הרווחה. איני יודע אם זה עדין קיים אך העובדים הסוציאלים בוודאי ידעו לאמר לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרפי23/11/2008
שלום רב, אני חודש אחרי עקירה של שן בינה עליונה, בשבוע אחרון שאני עובר על הבשר חניכיים באזור,החור שהיה נסגר נשאר פתח קטן. והחנייכים נראה לי שהתנפחו באזור של העקירה בצדדים,האם יש צורך לדאוג מזה? או שזה טבעי. לגשת לרופא שיבדוק? בתודה רפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד``ר חיים רפפורט24/11/2008שלום רפי
יש לבדוק המצב שתיארת החל זמן רב לאחר העקירה או שהנפיחות היתה קיימת כל הזמן. בדר"כ לאחר כחודש לא אמורה להופיע נפיחות אך יתכן וקשה לך לבדוק את האזור בשלך מקומו בחלק האחורי של חלל הפה. בכל מקרהאם קיים ספק כדאי לגשת לרופא השיניים המטפל ולבקש שיבדוק את האזורללא דחיפות. ניתן לגשת בימים הקרובים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני19/11/2008
שלום.. איך אפשר לבדוק אם יש עששת או זיהום מתחת לכתר? יש לי הרגל- לגעת הרבה בכתר עם הלשון וזה גורם לי לכאבים..בדקו לי את הטיפול שורש,חניכיים והכל בסדר..מה הסיבה שיכולה להיות לכאבים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת כתר
ד``ר חיים רפפורט24/11/2008שלום רוני
בדיקת הכתר נעשית במספר דרכים בדיקה קלינית בפה המטופל בהסתכלות ישירה ומישוש בעזרת הכלים המתאימים. צילום רנטגן. מאחר והכתר יכול ל"הסתיר" במידה מסוימת את הנעשה תחתיו לא תמיד ניתן לקבוע חד משמעית מה הבעיה אם כי לרב יתלווה סימן נוסף העוזר באבחנה.
במקרים מסוימים למרות שלא ניתן למצוא כל בעיה הקשורה לשן או לחניכיים יתכן כאב ממקור אחר ואז רצוי לפנות למרפאת כאב בדר"כ כדאי שהדבר יבוצע בהפנית רופא השיניים המטפל אשר שלל סיבה דנטלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלידור16/11/2008
שלום שמי לידור, ורציתי לשאול דבר פשוט עם במקרה השתמשתי במברשת השיניים של אמא שלי בטעות במקום בשלי, האם זה יכול להעביר חיידקים כלשהם? אני יודע שבעבר לאמא שלי היה סרטן בשיניים או משהו בסגנון הזה, כמובן שאין לה כבר ברוך השם אבל רציתי לדבר האם בשנייה של הצחצוח יכול לעבור דברים? אני מאוד לחוץ, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים
ד``ר חיים רפפורט17/11/2008לידור שלום
קודם כל ניתן להרגע. סרטן בודאי שאינו עובר בעקבות שמוש באותה מברשת. חיידקים לעומת זאת כן עובריםאך לשמחתנו הרבה סכויים טובים שלך ולבני משפחתך אוכלוסית חיידקים דומה בחלל הפה. במחקרים בילדים קטנים מצאו התאמה בין אוכלוסית החיידקים שלהם לזו של האמא והדבר לא נבע משמוש באותה מברשת כי אם בשל גילויי החיבה -נשיקות. בקצור לא ארע שום דבר נורא. להבא פשוט תשים לב.
אחולי בריאות לך ולאמא
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגיתא.13/11/2008
שלום רב, יש לי מספר שאלות: 1.האם עקירה כירורגית מבוצעת בהרדמה מלאה? 2.האם עקירה כירורגית מבוצעת בבי"ח, או שאצל רופא השיניים "הרגיל" שלי? 3.כמה זמו נמשך ההליך? יש לציין שאני חולת סוכרת. תודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית
ד``ר מאיר רקוץ`14/11/2008לורד שלום,
1. בהתאם לקושי המצופה בטיפול הכירורגי ומידת שיתוף הפעולה מתקבלת ההחלטה על הצורך בהרדמה כללי. רוב העקירות הכירורגיות מתבצעות תחת אלחוש מקומי ובמקרים אחרים ניתן להוסיף אמצעי הרגעה -טשטוש אם בסדציה קלה, סדציה עמוקה או הרדמה כללית.
2. ברוב בתי החולים קיימות מחלקות לכירורגיית פה ולסתות אך עקירות כרורגיות מתבצעות גם במרפאותיהם של המומחים לכירורגיית הפה והלסתות ויתכן שגם במרפאתו של הרופא המשפחתי שלך.
3. משך זמן הטיפול תלוי בין היתר בנתונים המקומיים באזור העקירה, בסיבוכים האפשריים וביכולתו המקצועית של הרופא המטפל
4. על מצבך הרפואי וכשירותך לעמוד בטיפול הכירורגי צריכים להחליט הרופא המטפל ורופא המשפחה .
בהצלחה
דר' מאיר רקוץ'
מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןעדי ב.10/11/2008
אני אמורה לעבור עקירה ושתל ואני מעוניינת להיכנס להריון בחודשים הקרובים(אולי אני כבר בהריון). האם עדיף לא להתחיל בטיפול בשלב זה אלא לדחותו? התחלתי כבר בטיפול. השלב הבא הוא העקירה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר מאיר רקוץ`11/11/2008שלום,
ההמלצה בדר"כ היא להמנע מטיפולים הדורשים שימוש בתרופות כמו חומרי אלחוש מקומי , אנטיביוטיקה במינונים גדולים או תרופות משכחות כאב בטרימסטר הראשון להריון שהוא 3 החודשים הראשונים.
אני ממליץ לדחות את הטיפולים שאינם דחופים לאחר תקופה זו.
במידה ואינך בהריון כעת , כדאי שתסיימי את שלב העקירה בכדי שלא יתרחש באופן לא מתוכנן עם כניסתך להריון.
מזל טוב
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)