מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול שינייםשמשון01/06/2010
אני חולה סכרת לא מאוזנת.מנסה אך לא מצליח להתאזן.אני צריך לעבור טיפולי שיניים (סידור שיניים תחתונות ועקירת העליוניות והחלפתן בתותבות. האם יש באפשרותי להתאשפז כדי להוריד את רמת הסוכר ולאחר מכן לגשת לטיפול השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת לא מאוזנת
ד``ר חיים רפפורט01/06/2010שמשון שלום
למיטב ידיעתי לא מאשפזים לצורך איזון הסכרת אלא הטפול מתבצע במסגרת הקהילה אך מידע יותר מדויק כיצד ניתן לבצע זאת עליך לבקש מרופא המשפחה שלך. יתכן ורופא המשפחה ישלח אותך ללמרפאה יעודית לטיפול בחולי סכרת אם במסגרת קופ"ח בה הינך חבר או במסגרת בי"ח.
במקרים בהם לאחר נסיונות לאיזון סכרתי אשר לא הצליחו מסיבות שונות אך קיים צורך בבצוע העקירות ומתן פתרון שקומי מחליטים לבצע את העקירות תחת אשפוז לצורך השגחה ושינוי במידה ונדרש בטיפול בסכרת סביב בצוע הפעולה. הדבר צריך להשקל בין הרופא המטפל בסכרת לבין הכירורג אשר אמור לבצע את העקירות בבי"ח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת לא מאוזנת
ד``ר מאיר רקוץ`01/06/2010לשמשון היקר,
בנוסף לתשובתו המפורטת של דר' רפפורט עלי להדגיש כי סכרת לא מאוזנת לא תאפשר בעתיד שיקום הולם של השיניים החסרות בגלל נטייה לדלקות חניכיים וספיגת עצם. תופעות אלו הן כל מה שפוגע באותן שיניים שאמורות להיות הבסיס לשיקום העתידי אם על ידי כתרים וגשרים או שיניים מאחזות לתותבות . גם ריריות הפה מגיבות בחומרה ע"י דלקות ופצעים למצבי סכרת לא מאוזנת בשיקום על ידי תותבות שלמות.
דברים אלו נכתבים לא בכדי לרפות את ידיך אלא בכדי להדגיש את שהומלץ לך ע"י דר' רפפורט - ראשית יש לאזן את הסכרת בעזרת רופא המשפחה ובעזרת החמרת האמצעים לשליטה הנמצאים בידך כחולה ולאחר מכן יגיעו כל הטיפולים הדנטליים.
בהצלחה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שלא נרדמתהגר ינאי25/05/2010
כבר טופלתי בהרבה טיפולי שיניים שברובם הצליחו. השבוע ניסה רופא השיניים שלי לעקור לי שן בינה בלסת תחתונה אך גם ארבע זריקות לא הועילו והעקירה לא הצליחה (עכשיו השן כואבת יותר). ההרדמה ככל הנראה לא עבדה מאחר ועישנתי מריחואנה יום לפניי או מחרדה או ביחד. השאלה - מה עושים? האם גז צחוק יעבוד? לאחר כמה זמן מרגע הפסקת העישון ניתן לטפל בשן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה והרדמה
ד``ר חיים רפפורט25/05/2010הגר שלום
למרות הסבל שהרגשת כנראה ולא תהיה ברירה אלא להגיע לטיפול נוסף לעקירת השן. לדעתי כדאי לנסות ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסתות אשר הינו מימון בעקירות מסוג זה.השימוש בגז"צחוק" יכול לסייע בהפגת חששותיך במהלך הטיפול אך אינו תחליף לבצוע הרדמה מקומית. אין קשר לעשון המריחואנה אך לא הייתי ממליץ לבצע את העקירה כאשר את תחת השפעת המריחואנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המהירה
הגר ינאי26/05/2010אני משוחחת עם חברים מאתמול ומסתבר שעוד אנשים חוו חוויה מזעזעת כזאת עם שן בינה בלסת תחתונה. הרופא לא צילם לי השן ואני מתכוונת ללכת לעשות צילום סטטוס. האם יתכן ששן הבינה צמחה בתוך הלסת בצורה כזאת שיש לנסר אותה לשניים כדי להוציאה? האם רופאים שונים משתמשים בחמרי הרדמה שונים? האם אתה מכיר רופא מומחה לדבר הזה שתהא לו גם מספיק סבלנות להתמודד עם הפחדים שלי? אני גרה בצפון אך מגיעה לתל אביב אחת לשבועיים. תודה. אשמח לקבל הפנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן בינה
ד``ר חיים רפפורט26/05/2010הצילום הנדרש הינו צילום פנורמי בדר"כ ולא סטטוס.
במקרים רבים לא ניתן לעקור את השן ביחידה אחת ויש לעקור אותה לאחר פיצולה למספר חתיכות. זהו הליך די שגרתי ונפוץ.
לסכום עליך למצוא מומחה לכירורגיה פה ולסתות אשר ייטיב לעקור השן באופן הפשוט ביותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה25/05/2010
נודע לי מרופא שיניים שבעצם... הפלאק שומר על השן ועדיף לא לבצע טיפול הסרת אבן אצל שיננית כי בעצם הטיפול גורמים לחשיפת השיניים ולבעיות חניכיים בעתיד. האם זה נכון??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת אבנית
ד``ר חיים רפפורט25/05/2010בהחלט לא נכון. רצוי לבצע סילוק אבנית בתדירות שמשתנה מאדם לאדם לפי קצב הצטברות האבנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיניים בהרדמה מלאהגדולה23/05/2010
בה
אני בת 48 חולת סכרת ולצערי לא מאוזנת כבר הרבה זמן מנסה להתאזן ולא הולך אני צריכה לעבור טיפול שיניים לעקור כמעט את כל השיניים בהרדמה מלאה בלבד, ולעשות תותבות
עקב כך שאני לא מאוזנת אף רופא לא מוכן לעשות לי את העקירה (יש לציין שפצעים נרפאים אצלי מהר, וגם עוברת הרדמות בקלות) מה עלי לעשות, האם יש פתרון
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת לא מאוזנת
ד``ר חיים רפפורט23/05/2010שלום לך
מדוע עליך לעבור את בצוע העקירות רק תחת הרדמה כללית,? מדוע לא ניתן לבצע בהרדמה מקומית רגילה?
בכל מקרה נראה שלאור תיאור מצבך הכללי כדאי לבצע העקירות במסגרת בית חולים ויתכן אף באשפוז לצורך השגחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בסל הבריאותשי16/05/2010
שלום,
באחרונה הובא לידיעתי שטיפולי שיניים לחולים בסיכון נכנס לסל הבריאות.
א- אם כן, איפה ניתן למצוא סימוכין לזה?
ב- מה נכלל בטיפולי השיניים הנ"ל?
אני עצמי חולה שמוגדר בסיכון (מועמד להשתלת לב) ויש עבודה אצלי בפה.
מי הגורמים שעליי לפנות אליהם?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לחולים בעלי רקע לבבי
ד``ר חיים רפפורט16/05/2010שי שלום
לאחרונה אכן נכנס ו טיפולי שיניים משמרים שמטרתם לסלק מוקדי זיהום מחלל הפה העלולים לסכן אנשים עם רקע לבבי מסויםכאשר החשש הינו מזהום. אתה בהחלט נכלל בהגדרת הזכאים. הטיפול כפי שציינתי הינו טיפול משמר הכולל עקירות טיפולי שורש, שחזורים -סתימות,סלוק אבנית ועוד. אני מניח שתוכל לקבל מידע במשרד הבריאות באגף לבריאות השן.
כמו כן רצוי לציין שהחזר כספי עבור הטיפולים נעשה לפ תעריף קופת החולים אליה אתה משתייך. זכותך לבחור את המקום ואת הרופא שיטפל בך. לקופ"ח אין הזכות לחייב אותך להיות מטופל במקום מסוים. עם זאת הקופה רשאית לבקשך לעבור בדיקה לגבי הטיפולים הנדרשים במסגרתה.
בהצלחה ורפואה שלמה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןרחל10/05/2010
לפני כ7 שנים חליתי בסרטן השד וכמובן קיבלתי טיפולים כימוטרפים והקרנות ועד לפני כחודשיים טופלתי בכדורים, קודם קיבלתי טמוקסי, ולאחר מכן עד לפני חודשיים בפמרה, היות ואני צריכה לעקור שן הוסבר לי שרק רופא מומחה יכול לעקור לי את השן בגלל שקיבלתי טיפולים,לפי צילום של השיניים העצם של החניכיים לא כל כך בריאה אני צריכה להביא אישור מרופא שמסכים לי לטיפול שכזה. שאלתי מה הסכנה שיכולה להיות שרופא שיניים רגיל יטפל בי והאם אני צריכה באמת רופא מיוחד שמטפל בחולים אונקולוגים כיום אני בריאה וממשיכה במעקב אחת לחצי שנה
אודה על תשובתכם,רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן
ד``ר חיים רפפורט10/05/2010רחל שלום
אין בעיה בטיפול שקיבלת המונע ממך לעבור עקירת שן . אני מניח שלא קבלת הקרנות לאזור הלסתות. במידה ולא נגרמה כל פגיעה במערכות הגוף על רקע הטיפול שקיבלת נראה כי את יכולה לעבור טיפולים באופן רגיל. מצד שני רופא שהינו בעל ניסיון בטיפול בחולים אונקולוגים ירגיש בטוח יותר לגבי הטיפול בך.
בהצלחה ורק בריאות
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובה לספרשמרית10/05/2010
האם חולה במחלות זיהומיות חייב לספר לרופא השיניים המטפל על המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובה לספר
ד``ר חיים רפפורט10/05/2010שמרית שלום
למחלות רבות יש השלכה על מתן הטיפול הן בקבלת החלטות טיפוליות מה הינו הטיפול המיטבי והן באופן ביצוע הטיפול. כמו כן נראה לי שיהיה זה אך הוגן שחולה כזה יזהיר את הרופא אשר מוכן לטפל בו וינקוט אמצעי הגנה כנדרש על מנת למנוע הידבקות
בבברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי04/05/2010
שלום
יצא לי לקרוא כתבה שכאשר זיהום חיידקי בשן לא מטופל הוא עלול להתפשט לאזורים אחרים וליצור מצב מסכן חיים..
דבר ראשון זה חדש לי ונראה לי מעט מאוד מודעים לכך.דבר שני איך אני יכול לדעת שאין לי\יש לי זיהום כזה בשן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום שיניים- מצב מסכן חיים?
ד``ר חיים רפפורט04/05/2010תמי שלום
אין צורך לחשוב שכל זיהום ממקור של שיניים עלול להביא למוות. אכן ישנם מצבים מסוימים בהם זיהום ממקור של חלל הפה אשר אם אינו מטופל עלול להתפשט ולגרום לתחלואה ובמקרים נדירים אף לסכן חיים.
רב הזיהומים ממקור חלל הפה באים לידי ביטוי רק בפה ועלולים להתבטא בכאב ונפיחות מקומיים ולעתים גם בעלית חום הגוף.
הטיפול החשוב ביותר הינו המניעה והגילוי המוקדם כלומר שמירה על היגיינה יומיומית וכן ביקורי מעקב סדירים אצל רופא השיניים.
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםשולי02/05/2010
האם יש קשר בין מחלות כמו סכרת או סרטן לנסיגת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין מחלות לבעיות חניכיים
ד``ר חיים רפפורט02/05/2010שולי שלום
אכן נמצא שיש קשר בין מחלות כלליות למחלות חניכיים.הקשר קיים במחלות שונות ובאופן שונה. בסכרת יכולה להופיע מחלת חניכיים מתקדמת ובסוגי סרטן שונים יכולה להיות השפעה עקיפה על רקע הטיפול התרופתי הניתן או טיפולים אחרים הניתנים להתמודדות עם המחלה.
עם זאת חשוב לזכור שאין להאשים מחלה כזו או אחרת במצב החניכיים כגורם עיקרי לבעיה והחשוב מכל הינו שמירה על היגיינה יום יומית.
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבתדניאלי26/04/2010
מכובדי
אני בת 85 , סכרתית, יל"ד, אי ספיקת לב וכליות ולאחר ארוע מחי ולבבי.
בעבר היו לי שיניים תותבות שהלכו ממני וברצוני לשאול אם שווה לי לעשות תותבת חדשה . כיון שאחד אומר לא שווה ואחר אומר למה לא בעצם?
דעתך חשובה לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת
ד``ר מאיר רקוץ`26/04/2010שלום,
ההחלטה על הצורך בתותבות היא בראש ובראשונה הגדרה של איכות חיים אל מול סיכון בריאותי.
אין ספק שמצבך הבריאותי איננו מקל על הטיפול הכרוך בהכנת התותבות , התניידות למרפאה מס' פעמים, נגישות , הצורך בהתאמה תרופתית קודם לטיפול ועוד.
מצד שני אם החוסר בתותבות מקשה על תפקודך בדיבור, בלעיסה , בהנאה אסתטית ואת מסוגלת להתגבר על הקשיים הכרוכים בטיפול אין כל מניעה לבצעו.
התיעצי עם רופא שיניים המודע למצבך הבריאותי
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לטיפול שינייםעמוס22/04/2010
ד"ר שלום
אני חולה לב,וסכרת שאלתי וזקוק להשתלות להצמדת התותבות לפה האם אפשר וצוי לעשות את זה
בבית החולים (אני חבר הכללית)
בברכה
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים במטופל עם רקע רפואי כללי
ד``ר חיים רפפורט22/04/2010עמוס שלום
ההחלטה לביצוע שתלים במסגרת בית חולים ולא במסגרת הקהילה תלויה במצבך הרפואי הכללי. דבר זה צריך לדון בו עם רופא השיניים המטפל. לא בכל בית חולים ניתן לבצע טיפול של החדרת שתלים.
כמו כן יש לשקול יתרונות וחסרונות ביצוע שתלים על רקע מצבך הלבבי( איני יודע מהן האבחנות הלבביות שלך ומה הטיפול אותו אתה מקבל) וכן על רקע מצב הסכרת . עליך לדעת שסכויי הצלחה בטיפול בשתלים אצל חולי סכרת אשר אינה מאוזנת נמוכים יותר.
רפואה שלמה ובהצלחה בטיפול
בברכה
ד"ר חיים רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשמירה22/04/2010
היי, אני בהריון - שבוע 25 ואני צריכה לעשות טיפול שורש. אני תוהה אם לחכות עם זה כי אני יודעת שמשתמשים בחומרי הרדמה ואני לא רוצה שזה ישפיע על העובר. מה אתם חושבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש והריון
ד``ר חיים רפפורט22/04/2010מירה שלום
בהחלט ניתן לעבור טיפול זה בזמן ההריון ובודאי בשבוע בו את נמצאת לפי הכללים המקובלים כלומר שימוש בסינר עופרת להגנה בזמן צילומים וכדומה. במידה והיו סיבוכים במהלך ההריון יש להתיעץ עם הרופא הגניקולוג המטפל. כמו כן יש לשקול מה סיבת הטיפול- עששת עמוקה העלולה להסתבך ובהחלט לא כדאי לדחות או שמא טיפול שורש לצורףך שיקומי שאז אפשר לשקול דחיה. אפשרות נוספת הינה להתחיל בטיפול השורש על מנת להקטין סכוי לסבוכים ולהשלימו לאחר הלידה כמובן בפרק זמן סביר. בכל מקרה עדיף להתיעץ עם רופא השיניים המטפל ולהבין מה מידת הדחיפות
בהצלחה בהריון ולידה קלה
בברכה
ד"ר חיים רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני18/04/2010
שלום רב !
כנראה שיש לי דלקת בחניכיים מכיוון שיש לי ליד שן אחת נפיחות קלה .התחלתי לגרגר עם מלח
וסודה לשתיה. האם יש עוד משהוא שאפשר לעשות ? אני רוצה לציין שיש לי פחד נוראי מרופא
שיניים ואין סיכוי שאלך לטיפול.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני החוששת
ד``ר מאיר רקוץ`18/04/2010לחני שלום,
אני שמח שהתחלת בשטיפות פה עם מי מלח וסודה לשתיה , חבל לי שהפחד מרופא השיניים מונע ממך טיפול.
אני בטוח שהפחד לא צריך למנוע ממך להגיע לבדיקה מסודרת , לקבל אבחנה ותוכנית טיפול אשר אליה תצטרכי להתיחס.
ובנושא החרדה - יש מס' דרכים לעבור טיפול שיניים תוך התגברות על החרדה- היפנוזה, תרופות הרגעה גז צחוק ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מלוח\ חמוץ בפהעופרי13/04/2010
לפני כחודש הותקן לי כתר חרסינה על בסיס מתכת על כל הלסת העליונה.מאז אני סובלת מטעם מוזר בפה-מליחות\ חמיצות בכל חלל הפה. האם יתכן שהמתכת שבבסיס הכתר עשויה מחומר ירוד אשר גורם לי לטעם הנורא? מה עלי לעשות? האם אני יכולה להוכיח לרופא שאכן המתכת גרועה וזו היא שיוצרת את הטעם הרע? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם חמוץ בפה
ד``ר מאיר רקוץ`14/04/2010לעופרי שלום,
יש מספר אפשרויות להסבר נושא הטעם ורופא השיניים שלך יוכל לבדוק אותם:
1. שאריות הדבק אשר מדביק את הכתרים לגדמי השיניים עוברים מסיסות חלקית ונישאים ע"י הרוק, דבר שתצטרכי לראות אם משתנה עם הזמן.יתכן ויש מקום לבדיקה חוזרת אצל רופא השיניים לגבי עודפים של חומר ההדבקה והסרתם
2. יש מצבים בהם במגע בין שחזורי חרסינה לשחזורים מתכתיים בלסת הנגדית נוצר מתח גלווני עדין המשפיע על הטעם בפה ,יש לבדוק אם הדבר קורה בפיך.
3. לגבי איכות המתכת - יש לכל עבודה מעבדתית אישור איכות המתכת ממנה בוצע השיקום, בדקי זאת עם רופא השיניים.
4. יש לבדוק האם שינויי הטעם אינם נגרמים מגורמים אחרים - תרופות נלקחות, שינויים הורמונליים, מצבי דחק נפשיים,שינויי תזונה או תוספי מזון ועוד.
במידה ולא תמצאי פתרון לשינויי הטעם הייתי מציע לך להתיעץ גם עם מומחה ברפואת הפה
בברכה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת סינוס בעת קבלת טיפול כימותרפירחל08/04/2010
שלום רב,
אחי עבר ניתוח של הערמונית לפני כשבע שנים. בעקבות הניתוח קיבל טיפול כימותרפי.
כרגע הוא מקבל טיפול כימותרפי בזריקה כל שלושה חדשים עקב עליית הpsa
בשנים האחרונות הוא סובל מנסיגת חניכיים רצינית מאד, כך שעליו לעבור הרמת סינוס על מנות להשתיל לו עצם . שאלותי: האם מותר לעבור ניתוח הרמת סינוסים לשם השתלת עצם בעת קבלת טיפול כימותרפי , מה הסיכונים בכך? האם יש תחליף להשתלת עצם?
בתודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת סינוס וכימותרפיה
ד``ר חיים רפפורט08/04/2010רחל שלום
על אפשרויות השקום המתאימות למקרה של אביך יש לדון עם הרופא המטפל היכול להסביר את היתרונות והחסרונות של כל שקום אפשרי. כמובן שיש לקחת בחשבון את מצבו הרפואי הכללי של אביך כלומר האם מקבל כעת או שקבל בעבר תרופות אשר יש להן השלכה על סכויי הצלחת הטיפול או סבוכים אפשריים. כמו כן יש לקחת בחשבון האם ספירות הדם תקינות?
בקצור עליכם לדון עם רופא השיניים המטפל ואולי אף לשתף בכך את האונקולוג המטפל
לסכום הרבה בריאות ורפואה שלמה
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)