מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחגית07/04/2010
האם שיניים תותבות שנמצאות בפה כל הזמן- יום ולילה- יכולות לגרום למחלה כלשהי באיזור הפה? האם כדאי להוציא אותן בלילה? האם החומר ממנו עשויות השיניים מתכלה ומסוכן עם הזמן? תוך כמה זמן מחליפים תותבת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבות
ד``ר חיים רפפורט08/04/2010חגית שלום
אני תמיד מסביר למתרפא המקבל תותבות שתותבות הן כמו נעליים כלומר מדובר במשהו שלוחץ לנו על רקמה רכה וקשה וכפי שאיננו חושבים לעשות שימוש בנעליים 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע כך גם לגבי תותבות נשלפותאשר יש צורך להסירן למספר שעות ביממה ובדר"כ לרב האנשים הזמן הנח הינו שעות הלילה . הדבר דרוש על מנת לאפשר לרקמה "לנוח". מקרים של אי הסרת התותבת יכולים לגרום לפצעים, להופעת זיהום פטריתי ועוד. השימוש בתותב גורם לשחיקה של השיניים בתותבת עם זאת הדבר אינו מסוכן. החלפת תותבת תלויה בגורמים רבים ובכל מקרה יש לשקול לגופו של ענין.
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה כללית-צילום רחםשלי26/03/2010
שלום,
אני הולכת לעבור בדיקת צילום רחם בהרדמה כללית, נאמר לי על ידי רופא מרדים שאהיה בהרדמה משהו כמו 30 דקות, זה קצר והתאוששות היא מהירה וקלה, האם זה נכון? הבדיקה לוקחת כ15 דקות וכמו שאמרתי סה"כ אהיה תחת הרדמה כ30 דקות, המרדים אמר שזה לא הרדמה קשה, אשמח לקבל מידע , האם אכן ההתאוששות אמורה להיות קלה? יש לציין שהמרדים יהיה צמוד אליי לאורך כל הדרך (המרדים הוא באופן פרטי) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר חיים רפפורט26/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום מערכת לעיסהאבי18/03/2010
שלום לכם, אני חולה (משתקם) לאחר הקרנות בסרטן הערמונית לפני שנה בנוסף יש לי cll/sll. אני במעקב הימטלוגי ואונקולוגי. לפני גילוי המחלה עברתי מס' השתלות שינייים מהן אחת נפלה. אני לא מעוניין אפילו לנסות לחזור לרופא שהשתיל (התרשמות...) אנא עצתכם הדחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום מערכת הלעיסה
ד``ר מאיר רקוץ`19/03/2010לאבי שלום,
מצבך הרפואי מצריך הערכה יסודית בשיתוף פעולה עם הרופא ההמטואונקולוגי המטפל שלך.
אני ממליץ שתיעזר במומחה ברפואת הפה או שתגיע ליחידה דנטלית בבית חולים בה תוכל להעזר בבנית תוכנית טיפול שיקומית אשר מתאימה למצבך.
בברכה והחלמה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נגד דיכאוןעירית16/03/2010
אני מטופלת בכדורי פרוזאק נגד דיכאון האם יש איזו מניעה מלקבל טיפול שיניים כולל הרדמה וכו'???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפןך נגד דיכאון
ד``ר מאיר רקוץ`19/03/2010לעירית שלום,
אין כל מניעה לקבל טיפול שיניים כולל הרדמה מקומית
בברכה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת15/03/2010
לפני כחודשיים נפלה לי סתימה בשן קדמית.רופא השינים סתם לי את השן אך המשיכו כאבים. כיון שלא נצפתה דלקת, היה חשד לרגישות לסתימה ולכן הסתימה הוחלפה מספר פעמים. הכאבים לא פסקו. לבסוף הרופא התחיל בטיפוןל שורש ואז התברר שכן היה מדובר בדלקת . הפנים שלי התנפחו ובחדר מיון חתכו לי את החניכיים וניקזו לי את המוגלה. קיבלתי אנטיביוטיקה מוקסיוויט פורטה ל10 ימים. חיכיתי מספר שבועות כדי שהרגישות בחניכים תעבור ובאתי להמשך טיפול שורש. הרופא ראה בצילום שיש עדין דלקת ונתן לי אוגמנטין לשבוע. הטיפול לא עזר והרופא אמר לי לקחת שוב אוגמנטיו במינון שונה. כעבור שבוע הדלקת עדין לא עברה, והרופא אמר לי לקחת עוד שבוע אוגמנטין כאשר הוא פתח חור בסתימה זמנית כדישהדלקת תתנקז משם. יש לי מחר תור, אך אני עדין מרגישה כאבים בשן. אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית על כל השתלשלות הענינים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר מאיר רקוץ`19/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=77 id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בהרדמה מלאהטל08/03/2010
שלום,
מה הסיכונים הכרוכים בטיפול שיניים בהרדמה מלאה?
מה דעתך על טיפול מסוג זה ?
איזו הכשרה נדרשת לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית
ד``ר חיים רפפורט08/03/2010טל שלום
הרדמה כללית הינו טיפול הכרוך בסיכונים החל מסיכונים חולפים ועד לסבוכים מסכני חיים. חשוב לודא שאין דרך אחרת למתן טיפול אלא בהרדמה כללית . הרדמה כללית רצוי שתבוצע למתרפאים בעלי מוגבלויות ,חרדה דנטלית קשה כאשר אין אפשרות לשיתוף פעולה רגיל. כמובן שאם מדובר באדם בר דעת אשר הוסבר לו לגבי הסיכונים והוא מחליט לאשר טיפול שכזה מסיבות שונות כגון קיצור מספר המפגשים וכדומה הדבר ישקל בין המטופל לרופא המטפל.
לעיתים קיימת בעיה בביצוע טיפול בהרדמה כללית שהינו טיפול אחד בעוד שסוגי טיפול מסוימים דורשים יותר ממפגש אחד ואז יתכן וותבצע פשרה בגלל הטיפול החד פעמי.
ביצוע הרדמה כללית דורש שיתוף פעולה בין רופא שיניים שהוסמך לכך לבין רופא מרדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנות בהרדמה מלאה
יניב20/06/2011כמו בכל ניתוח, הסכנות בהרדמה מלאה הם שוות, לעיתים עדיף בכלל לא לדעת אותם...
אך לפי סקרים לא היו מקרים רבים שטיפול שיניים עם הרדמה מלאה גרם נזקים למטופל ... אז אפשר להרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים וחניכיים בחולה I.T.Pענבל01/03/2010
זקוק לטיפול דחוף
סוכרתי סוג 2
חולה I.T.P ספירה של 24000 טסיות
בעבר ארוע לבבי (התקף+צינטור)
העיר הגדולה הקרובה אלי היא ב"ש
זקוק לעקירת שן ולטיפול חניכים מאחר ויש לי
נסיגה עמוקה
לאן ולמי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים וחניכיים בחולה ITP
ד``ר מאיר רקוץ`01/03/2010לענבל שלום,
כפי שנכתב בפורום זה בעבר מס' פעמים מומלץ לפנות למרכז רפואי בו יש מרפאת שיניים העוסקת בטיפולי שיניים בחולים מורכבים עם בעיות רפואיות מהסוג שציינת.
פני למחלקות לכיר' פה ולסתות אם בביה"ח ברזילי באשקלון או היחידה לרפואת שיניים לחולים מורכבים בביה"ח אסף הרופא או בתל השומר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם ושתלים בנשא HIVאלעד24/02/2010
אני נשא hiv שש שנים לוקח טיפול תרופתי מצבי מוגדר טוב ללא בעיות מיוחדות CD4 256 . עומס וירלי לא נראה 0 אני מטפל ביחידה למחלות
זיהומית.אני זקוק להשתלת עצם פלוס 4 שתלים הכל בלסת עליונה. כל הרופאים חירוגים מומחים לא ידעו האם מותר להשתיל עצם בשתלים בנשא . אף לא אחד אמר שטיפל בנשא וביקשו לקרוא בספרות לחזור עם תשובות.הרופא במחלקה הזיהומית אמר וכתב שאין התוויות נגד הטיפול. אך ציין בפניי שאין הוא מבין ברפואת שיינים.ראוי לציין שטיפול מאד יקר ואני ללא שינים תוחנות בלסת עיליונה לא לועס טוב את האוכל וביטחון שלי ירד אני זקוק לשייניים חדשות לא יודע למי לפנות הייתי אצל עשרות רופאי שיינים ומרפאותבמשך 3 שנים האחרונות .אך לא פגשתי שום רופא מומחה שהשתיל שתלים בנשאים. היום אני מטפל בקופת חולים אצל רופא מומחי שצריך להחזיר לי תשובה עד שיקרא בספרות. אני דיי מבולבל . שאלתי האם אפשר להשתיל עצם פלוס שתלים במצבי כנשא במצב טוב ומתפקד רגיל האם אחוז
ההצלחה שווים לאדם רגיל?האם יש מרפאה או רופא שמתמחה בנשא ? לי נאמר שאני צריך להשתיל גם עצם על פי צילום סי טי האם יש אפשרות לשתל מיוחד ללא השתלת עצם. האם יש אחריות לטיפול שתלים והשתלת עצם בקופת חולים נאמר לי שאין אחריות. מה לעשות אני רוצה להתחיל
ולקבל טיפול כמו כל אחד ולקבל טיפול מקצועי מרופא שיודע מה שהוא עושה.
תודה מראש אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה ונשאות
ד``ר חיים רפפורט25/02/2010אכן יש השלכות לביצוע השתלה בנשא חשוב להעריך את מצב החניכיים והאם יש השלכה על השיניים הנותרות בפה עלרקע הנשאות. על כל פנים כדאי להפנות את השאלה למומחה לכירורגיה. נסה לפנות גם לפורום כירורגיה. נסה גם לברר במרכז רפואי-בית חולים בו קיימת מחלקת כירורגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה דחוף לטיפולסוסנה20/02/2010
לאן יכולה לפנות? אני סוכרתית סוג2, יתר ל"ד, היפראוריצמיה.
העיר הגדולה הקרובה אליי - רחובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דחוף
ד``ר חיים רפפורט20/02/2010סוסנה שלום
נסי לחפש מומחה לרפואת הפה אפשרות נוספת יתכן וקיימת בבית חולים אסף הרופא. ולא בבית חולים תל השומר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר
סוסנה21/02/2010אני מודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואת שיניים בהרדמה כלליתלרה15/02/2010
שלום רב, רופא נכבד!
יש לי בת 15.5 הסובלת מ PDD , פיגור קל וחמצת מטבולית. כנראה בגלל החמצת חניכיים ושיניים שלה במצב ממש לא טוב. לילדה יש טראומה מכל הניתוחים שעברה בחיים והיא לא מוכנה להתקרב בשום פנים ואופן לרופא שיניים (אפילו לניקוי). פעם בשנתיים עשינו טיפולים בהרדמה בשניידר, אך עכשיו הם אומרים שמטפלים רק בשיניי חלב. מה אעשה עכשיו- למי אפנה כדי לטפל בבחורה בפיגור, לא רגועה, מפוחדת וצורחת?
אשמח אם תוכל לייעץ לנו מקום או דרך...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים תחת הרדמה כללית
ד``ר חיים רפפורט16/02/2010לרה שלום
במסגרת היחידה לרפואת שיניים לטיפול בחולים בסכון בבית חולים תל השומר ישמחו לנסות ולעזור
אנא דברי עם המזכירה אסתי 03-5302686
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, ד"ר רפפורט!
לרה17/02/2010רשמתי טלפון. אתקשר בסוף מרץ, אחרי ביקור בשניידר (לא קשור לשיניים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת תורים
ד``ר חיים רפפורט17/02/2010לרה שלום
המתנה עלולה להיות מעט בעיתית. המלצתי אם את שוקלת בחיוב להגיע לתל השומר לתאם תור מראש כעת
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים08/02/2010
הבת שלי סיימה טיפול ליישור שיניים שהתמקד בסגירת מרווח בשיניים העליונות קדמיות , רווח שנבע מהטיה צדית של כל שן.היא אמורה לישון בלילות עם פלטה לשימור התוצאה, אך היא לא מקפידה על כך. האם לרווח יש נטיה להיפתח מחדש גם במקרה שהוא נבע מהטיה צידית שתוקנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר חיים רפפורט08/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=66 id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוספלוטמיכל02/02/2010
אני מטופלת בתרופת אוספלוט לאפילפסיה. רציתי לדעת האם יש הגבלה בטיפול אצל רופא שיניים עקב התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוספולוט
ד``ר חיים רפפורט02/02/2010מיכל שלום
אני מניח שאת נמצאת במעקב של הרופא המטפל (נוירולוג/רופא משפחה או רופא אחר המטפל בך) אחר תופעות הלוואי היכולות לנבוע מהשימוש בתרופה. במידה ואין פגיעה בספירות הדם, פגיעה בתפקוד לבבי, פגיעה בתפקוד הכלייתי, עלית יל"ד אין מגבלה מסוימת בטיפול השיניים. כמובן חשובה גם תדירות ההתקפים האפילפטיים וכיצד הם מופיעים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה לאחר לידהנילי31/01/2010
שלום,
אני שבועיים לאחר הלידה וממש מטרידה אותי שן בינה. הייתי רוצה לדעת האם קיימת איזו מניעה מפני טיפול ועקירה? שכחתי לציין שאני מניקה אז אני לא רוצה לפגוע בחלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה לאחר לידה
ד``ר חיים רפפורט31/01/2010נילי שלום
אין מניעה לעקירת השן למרות שאת רק שבועיים לאחר הלידה. עם זאת הייתי לוקח בחשבון מספר דברים: האם קיימת דחיפות לבצע העקירה כעת או שניתן להמתין? העקירה יתכן ותחייב מתן אנטיביוטיקה אשר תעבור לחלב האם, את עלולה לסבול כאבים ואי נוחות אשר בודאי לא יוסיפו לתחושת העייפות בה את שרויה כרגע לאחר הלידה המלווה גם במאמץ ההנקה, גם לגבי חומר האלחוש בו נעשה שימוש ניתן במידה והדבר אכן דחוף לבצע העקירה בסמוך להנקה כך שישאר זמן רב יותר עד להנקה הבאה.
לסכומו של ענין הדבר החשוב ביותר הינו מה דחיפות העקירה כלומר האם את עלולה לסבול כאבים חזקים ונפיחות פתאומי בשל מצב השן ואז אין ברירה ויש לבצע אותה או שהסכוי לכך נמוך וניתן לדחות זאת.
אנא התיעצי עם הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםאסתי26/01/2010
בני לוקח סטרואידים כבר כמה שנים לטיפול בדלקת פרקים
הוא עתיד לעבור עקירה כחירורגית והרופא ממליץ על הרדמה מלאה
הוא ביקש שיפסיק לקחת סטרואידים לתקופה של 10 ימים
למה ההתעקשות על הרדמה מלאה?
מה יכול להיות הנזק של הסטרואידים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים
ד``ר מאיר רקוץ`26/01/2010לאסתי שלום,
אינני יודע מה הפרוצדורה הכירורגית ומדוע ההרדמה הכללית.
יש מקום להתיעצות עם הרופא המשפחתי של בנך או הרופא המומחה למחלות פרקים להערכת משך הפסקת לקיחת התרופה , הצורך בכיסוי אנטיביוטי והמעקב אחר החזרה לשימוש בתרופה לאחר ההתערבות הכירורגית.
השיקולים בהפסקת לקיחת התרופה הם בד"כ הפרעה במנגנון הריפוי והדלקת ואף במנגנוני דמם וקרישה.
בהצלחה
דר' מאיר רקוץ'
מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מטיקיםאורית21/01/2010
עד היום נמנעתי מטיפולי שיניים ארוכים כי אני סובלת מטיקים
ואני חוששת להזיק לעצמי, או יותר נכון שהרופא יזיק לי כי זה לא רצוני
מה אפשר לעשות?
יש רצועה שיכולה להחזיק אותי או משהו כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מטיקים
ד``ר מאיר רקוץ`21/01/2010לאורית שלום,
אני ממליץ לך להגיע לייעוץ לרופא המתמחה בבעיות מפרקי הלסת , אם רופא כירורג פה ולסתות או רופא המתמחה בהפרעות סגר .המומחה יוכל לתת לך הנחיות מתאימות לגבי הטיפול בטיקים .כך תוכלי גם לעבור טיפולים להם את נזקקת ותדעי כיצד להקטין את אי הנוחות ממנה את סובלת.
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)