מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתימה שיצאה בתקופת הריוןח. קראוס18/08/2009
שלום.
אני בשבוע ה-14 להריון, ואתמול גיליתי שסתימה בשן טוחנת שהיתה אצלי מגיל צעיר נפלה. האם יש סיכון כלשהוא בללכת לרופא שיניים בשליש השני של ההריון לביצוע סתימה או שאין בעיה ואני יכולה להיות רגועה?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה שיצאה בזמן ההריון
ד``ר מאיר רקוץ`18/08/2009השליש השני של תקופת ההריון הוא המועדף לביצוע טיפולים משמרים .
בברכה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נחוץ בבקשה?גילי11/08/2009
שלום ד"ר
עברתי התקף לב ובעקבותיו אני נוטלת פלביקס ואספרין
ניגשתי למרפאת השיניים לצורך טיפול שיננית ורופאת השיניים אמרה לי לעשות בדיקת INR לפני טיפול השיננית כך עשיתי ויצאה תוצאה 0.9 השיננית טיפלה בי ואמרה כי זה ערך טוב עבור הטיפול שלה אבל כדאי שאדבר עם הקרדיולוג לדעת באיזה טווח אני אמורה להימצא.
שאלתי האם זה באמת נחוץ לעשות בדיקת INR לפני השיננית?והאם INR זו אכן הבדיקה שמשקפת עבורי את הדימום?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי קרישה
ד``ר חיים רפפורט12/08/2009גילי שלום
יש חשיבות לזמן שעבר מאז התקף הלב כלומר בדר"כ משתדלים להימנע מטיפול שיניים אשר אינו דחוף למשך 3-6 חודשים ממועד האירוע הלבבי. סלוק אבנית אינו נחשב לטפול דחוף.
אין משמעות לבדיקת ה INR בתרופות בהן את עושה שימוש. על פי רוב הטיפול של סילוק האבנית עובר ללא סיבוכי דמם מיוחדים לאנשים המטופלים התרופות הנ"ל אך הרופא המטפל צריך לקחת זאת בחשבון ובמידת הצורך לשלב תרופות לשימוש מקומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים לנוטלי קומדיןשירן09/08/2009
היי אבי בן 64 סובל מבעיות לב (דופק לא סדיר) בנוסף נוטל קומדין לדילול הדם
לאבי אין כמעט שיניים בפה מלבד 2 טוחנות בצדדים ,רציתי לדעת על מה אתה ממליץ תותבות או משהו אחר כדי שיהיה לו שינים בפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד``ר חיים רפפורט09/08/2009שלום שירן
אפשרויות השקום הן או בעזרת תותבת נשלפת או שקום הנתמך בשתלים
אביך צריך לגשת לרופא שיניים אשר יבדוק את האפשרות לסוגי הטיפול שהזכרתי ויוכל לתת מידע לגבי יתרונות וחסרןנות של כל טיפול בהתיחס למצב חלל הפה וכן בהתיחס למצבו הרפואי הכללי של אביך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי שיניים לנוטלי קומדין
ד``ר מאיר רקוץ`11/08/2009לשירן שלום,
קשה להעריך את צרכיו של אביך ללא בדיקה קלינית ורנטגנית.
בבדיקה יסודית ע"י רופא השיניים המשפחתי יהיה בוודאי ניתן לתכנן את השיקום העתידי והשיקול הרפואי יהיה חלק מתוכנית הטיפול .
בברכה
דר ' מאיר רקוץ'
מנהל היחידה לרפואת שיניים לילידם וחולים מורכבים
המרכז הרפואי ע"ש שיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב04/08/2009
ביום ה' 30.7.09 עקרתי את שן 36. יש לי עדיין כאבים באזור האם זה אופייני? - האם אני צריכה להמתין לפחות שיעבור שבוע? ואם עדיין ממשיך הכאב לגשת למרפאה כירורגית בהדסה עין כרם (שם נעשתה העקירה). האם יכול להיות שהכאבים מהשיניים שנמצאות קרוב לעקירה?
אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר עקירה
ד``ר מאיר רקוץ`04/08/2009למירב שלום,
האם קבלת הנחיות לאחר העקירה ובהן גם שימוש בנוגדי כאב, תמיסות לשטיפת וחיטוי הפה לאחר העקירה? ישנם מצבים שבו המכתשית באזור העקירה מזדהמת וכתוצאה מכך נגרמים כאבים.
נראה לי כי במידה והכאבים לא חולפים יש מקום לשוב לבדיקה חוזרת במרפאה של המחלקה לכירורגית הפה והלסתות בה התבצעה העקירה.
דר' מאיר רקוץ'
מנהל היח' לרפואץ שיניים לילדים וחולים מורכבים
המרכז הרפואי ע"ש שיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן ללא הרדמהנעמה27/07/2009
שלום וצהריים טובים.
רציתי לדעת האם ישנו פיתרון לחולה אשר פוחד מהרדמה, ממש כמו פוביה, ואמור לעבור עקירת שן קדמית? מה עושים במקרים כאלה? גם גז צחוק נכנס לקטגוריית ה"מפחידים"...
אנא תנו עצה טובה, אני על סף ייאוש...
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מפני הרדמה מקומית
ד``ר מאיר רקוץ`27/07/2009לנעמה שלום,
לא ברור מפניתך האם כבר ניסית בעבר "גז צחוק" או שהוא נוסף לרשימת המפחידים ללא כל התנסות.
יש דרכים נוספות שאפשר לנסות כמו תרופות הרגעה וטישטוש, היפנוזה ואוטוסוגסטיה המבוצעים ע"י רופאים בעלי הסמכה ונסיון בטיפול בחרדות דנטליות.
ברוב היחידות לרפואת שיניים הנמצאות במרכזים רפואיים גדולים בארץ ניתן למצוא רופאי שיניים שיכולים לתת מענה לבעיתך או להפנותך למרפאות ספציפיות.
בהצלחה
דר' מאיר רקוץ'
מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים
המרכז הרפואי ע"ש שיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוי מכשירים אחרי מטופלזאב22/07/2009
שלום שלום.
מהי הפרוצדורה לגבי חיטוי מכשירים רפואיים במרפאת שיניים לאחר מטופל? האם מדובר רק בעיקור במים רותחים, או בדרך נוספת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוי מכשירים
ד``ר חיים רפפורט22/07/2009בכל מרפאה מסודרת קיימים נהלים קבועים.המכשירים בהם נעשה שימוש עוברים הן ניקוי ידני, ניקוי בתמיסה וכן עיקור במכשיר אוטוקלב(עקור בחום ולחץ) קיים גם מכשור שהינו חד פעמי ונזרק לאחר כל מטופל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון - האם לבצע סתימה?א14/07/2009
שלום,
יש סיכוי שאני בהריון אולם ייקח עוד מספר ימים עד שאדע בוודאות. בינתיים אני אמורה לעבור סתימה של חור היום בערב (לא חור גדול).
האם כדאי לדחות את הטיפול עד שאוודא האם אני בהריון? או שניתן לבצע אותו בכל מקרה?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון - האם לבצע סתימה
ד``ר מאיר רקוץ`14/07/2009מזל טוב ,
כפי שנכתב כאן בפורום בעבר ההמלצה השגרתית היא לדחות את הטיפולים הדנטליים לטרימסטר השני . בעקרון משתדלים להימנע מצילומי רנטגן בזמן הריון אך אם הדבר הינו חשוב ניתן לבצע זאת תוך הגנה בעזרת סינר עופרת כמקובל. כמובן חשוב לידע את הרופא על היותך בהריון.
במידה והטיפול נעשה ללא אלחוש מקומי לא אמורה להיות בעיה, אך כל טיפול עם אלחוש מקומי ידחה הטיפול לשליש השני של הריונך ובינתיים הקפידי על היגיינה אורלית יסודית.
בברכה
דר' מאיר רקוץ'
המרכז הרפואי ע"ש שיבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפחה קשה מהרדמהיניב12/07/2009
שלום לרופאים המכובדים. יש לי שאלה שייתכן והיא תיראה מעט מטופשת, אך זו האמת: אני פוחד פחד מוות מהרדמה. ראיתי בכמה מקרים כתבות בהן צויין שהמטופל לא התעורר מההרדמה המלאה, ואני ממש פוחד מזה (אינני יודע האם מדובר בפוביה של ממש, אבל בהחלט פחד גדול).
האם ישנה דרך לערוך טיפול שיניים "כבד", דהיינו טיפול שורש או השתלת שן קדמית מבלי להשתמש בהרדמה מלאה?
תודה על התשובות ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית
ד``ר חיים רפפורט12/07/2009טיפול שיניים תחת הרדמה כללית טומן בחובו סכון ואינו תמים כפי שמוצג בפרסומים שונים. טפולי שיניים מבוצעים באופן רגיל תחת הרדמה מקומית ולא תחת הרדמה כללית. יש לעשות שימוש בהרדמה כללית רק כאשר אין אפשרות אחרת לטפול בתנאים רגילים או כאשר הרדמה כללית מאפשרת מתן טיפול נכון יותר בהתיחסות לכל מקרה לגופו של ענין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה בנושא שיקום וביפוספונטיםגליה25/06/2009
התחלתי לקבל בונפוס, אני מקבלת את הטיפול דרך הפה ולא דרך IV
האם עדיין יש בעיה להמשיך בטיפולי שיניים הכוללים עקירות ושתלים?
אני מבינה כי מדובר בהשפעה שאינה מיידית אלא בהשפעה מצטברת לאורך זמן, האם זה נכון?
אודה מאוד על חוות דעתך.
מצד אחד אני חייבת לסיים שיקום פה ומצד שני חייבת לקבל תרופות ממשפחת הביפוספונטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביספוספונטים
ד``ר חיים רפפורט26/06/2009נועה שלום
כפי שציינת ההשפעה של הטיפול הנ"ל אינה מיידית ויש חלון הזדמנויות לטפול כירורגי בחלל הפה. למרות שהטפול ניתן במתן פומי כלומר דרך הפה הדבר משפיע על תהליכי שחלוף וריפוי של העצם. הגורם הקובע והחשוב ביותר הינו מצב בריאותך הכללי ולא מצב חלל הפה. כפי שציינתי בתשובתי הקודמת כדאי לשלב בטפול מומחה לכירוגיה פה ולסתות וכמובן בייעוץ משותף עם האונקולוג/ית המטפל/ת.
בברכת בריאות מתמשכת
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבונפוס וטיפולי שיניים
rina23/07/2010האם מדובר גם בטיפולי שורש?
אני לוקחת בונפוס דרך הפה מזה שלוש שנים ויש לי כאבים בשינייםת הצילום הראה שאין חורים.
האם יתכן שהכאב נובע מלקיחת התרופה.?
האם נכון שחשוב לעשות טיפול שיננית באופן יותר אינטנסיבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבונפוס
ד``ר חיים רפפורט24/07/2010רינה שלום
ההתיחסות לגבי בונפוס כמו לגבי כל שאר הביספוספונטים הינה להימנע ככל האפשר מפעולות חודרניות בעיקר כירורגיות. לגבי שאר הפעולות יש לבצען תוך כדי מניעת פגיעה ברקמה ככל האפשר במיוחד הדבר נכון לגבי רקמה קשה, קרי עצם הלסת. ניתן לבצע טיפולי שורש וחשוב לבצע גם טיפולי סילוק אבנית-שיננית עפ"י הנדרש בכל מטופל . לגבי הכאב אותו את חשה לא נראה לי שיש קשר לטיפול בבונפוס.
אחולי בריאות
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר ציפויבפלואוריד בהריוןרחל16/06/2009
שיננית המליצה לי על טיפול בפלואוריד מרוכז לציפוי הש.ן וטענה שזה מותר לנשים בהריון.
האם טיפול זה אכן מותר בהריון?
האם פלואוריד חודר שיליה?האם פלואוריד יכול לגרום למומים בעובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלואוריד והריון
ד``ר מאיר רקוץ`17/06/2009לרחל שלום ומזל טוב,
תקופת ההריון ידועה בשינויים הורמונליים ותזונתיים המשפיעים על החניכיים והשיניים.הרצון לשיפור ההיגיינה והקטנת הסיכונים לדלקת חניכיים ועששת בתקופה זו נכונים.
טיפולים בפלואוריד באופן טופיקלי- מריחתו על פני השיניים ואזורי צוואר השן , איננה מסכנת את העובר , אינך אמורה לבלוע כמויות מרובות מהחומר אלא לאחר הנחתו על פני השיניים - לירוק את העודפים שבפיך.
גם בליעה של כמות קטנה לא מסכנת את העובר - מידת החדירה של הפלואוריד את השלייה הוא מועט ביותר.
נסיונות בעבר לתת לנשים בהריון כדורי פלואוריד בכדי לשפר את מידת ההתגבשות של האמאייל והדנטין הנוצרים בתקופה העוברית בשיניו של התינוק הוכחו כלא יעילים במיוחד ולא ניצפו כל מומים בעוברים.
בברכה
דר' מאיר רקוץ'
המרכז הרפואי ע"ש שיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקרת שן וקלקסןגלי10/06/2009
שלום רב
אני חולה אונקולוגית, בת 48 ועקב סיבוך בטיפול כימי נוצר כריש דם. אני מקבלת מדי יום זריקה של קלקסן 100.
יש לי שן מודלקת שחייבת עקירה, שלושה מחזורים של אוגמנטין לא הועילו ולא ריפאו.
פניתי לכמה רופאי שיניים אך לאחר שהם שמעו כי אני מטופלת בקלקסן אמרו לי כי עד שלא אעבור לקומדין הם אינם מוכנים לטפל בי.
מצד שני, נאמר לי על ידי המטולוג כי מאחר וזמן מחצית החיים של קלקסן קצר, אין מניעה לטפל לאחר הפסקה של 12 שעות מרגע לקיחת הקלקסן.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
תודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
ד``ר חיים רפפורט10/06/2009אכןניתן לעקור תחת טפול בקלקסן ושמוש באמצעים מקומיים לעצירת הדמום.רצוי שאת העקירה יבצע מומחה לכירורגיה פה ולסתות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת הרדמה ומקום טיפולצביה09/06/2009
שלום רב ,אני בת 53 וסובלת מיתר ל.ד.וחרדה עמוקה מטיפולי שיניים .
בטיפולים האחרונים אחרי מתן זריקת הרדמה הופיעה גם תופעה של תת ל.ד. (מדוד ) הרגשת עלפון ודופק מהיר וחזק ביותר.לאחר 3 פעמים שהתופעה חזרה על עצמה הפסקתי לטפל בשינני והמצב בכי רע עד מאד .מבקשת לדעת האם קיים חומר הרדמה שאינו לידוקאין או נגזרותיו , האם לגשת לטיפול בהרדמה כללית והיכן מומלץ ?תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד``ר חיים רפפורט09/06/2009צביה שלום
לאור ההיסטוריה עליה את מדווחת בטיפולי שיניים נראה לי כי כדאי שתקבלי טפול שיניים במסגרת בית חולים. לאחר בדיקה וקביעת תוכנית טיפול מסודרת ודאי ידעו להמליץ על דרך מתן טפול אשר תעזור לך לעבור אותו בצורה נינוחה יותר. קיימים בתי חולים שונים בכל רחבי הארץ הנותנים טיפול שכזה. אני מניח שתוכלי למצוא מענה בבית חולים באזור מגורייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםדינ גולדשמיט08/06/2009
אני מבקשת לעבור השתלת שיניים וחוששת מפני שאני סוכרתית ויש לי לחץ דם גבוה. האם ניתן לעבור השתלת שיניים עם בעיות סוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות
ד``ר חיים רפפורט09/06/2009ניתן לבצע השתלות גם באנשים הסובלים מיתר לחץ דם וסכרת אך כל מקרה לגופו. יש לדאוג שלחץ הדם מאוזן וכך גם בעית הסכרת. אם הנ"ל אינם מאוזנים יש סכנה במהלך הטפול או סכוי לכשלון השתלים בהמשך. בכל מקרה יש לשקול כל מקרה לגופו ולהתיעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרויות הטפול וכן סבוכים סכויי הצלחה וכדומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום פה וטיפול בבונופוסגליה24/05/2009
שלום רב,
אני סובלת מסרטן שד ואמורה לקבל לזמן ממושך
תרופות לחיזוק העצם, כרגע בונופוס.
במקביל אני אמורה לעבור שיקום שיניים הכולל עקירות ושתלים.
ולכן כרגע לא מקבלת את הבונופוס.
שאלתי,
כמה זמן אחרי ביצוע העקירה וההשתלה צריך להמתין לפני תחילת הטיפול בבונופוס?
האם יש בעיה להתחיל בטיפול ואחרי כן להרכיב את הכתרים?
האם הטיפול בבופונוס יפגיע בשתלים בהמשך?
הנושא מאוד חשוב לי, אנא התייחסותכם ובבקשה אל תפנו אותי לאונולוג מפני שגם הוא לא יודע להשיב.
כמו כן אני זקוקה לכתובת אמינה וטובה לצורך טיפול, אני יודעת שלא נהוג להמליץ
אבל אני פשוט אובדת עיצות. הטיפול דחוף ואף אחד לא יכול להמליץ לי על רופא
מתאים לאור המצב המיוחד שלי.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפול שיניים וטפול בביספוספונטים
ד``ר חיים רפפורט24/05/2009נועה שלום
לפי מה שהבנתי מדבריך טרם התחלת את הטפול בבונפוס. אכן יש בעיה בטפול בתרופות ממשפחת הביספוספונטים אשר הבונפוס נמנה עליהם. אני ממליץ לך לגשת לרופא משקם המשתף פעולה עם מומחה לכירורגיה פה ולסתות אשר יהיה אחראי לנושא הכירורגי אם במסגרת פרטית או במסגרת בי"ח. כמו כן גורם חשוב הינו חוות דעתו של האונקולוג/ית המטפל/ת לגבי חשיבות מועד התחלת הטיפול בבונפוס.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבעתי תור להרדמה מלאה אבל...גלית19/04/2009
שלום,
אני ממש חוששת , קבעתי תור לטיפול בהרדמה מלאה אני בת 34 ועם הרבה בעיות בשיניים ובעיקר טיפולי שורש. בשל חרדה שמעכבת אותי כבר שנים מקבלת טיפול, החלטתי על הרדמה מלאה. הבעיה שאחרי שכבר קבעתי התייעצתי עם מספר רופאים שטענו שהרופאה שקבעתי אצלה אינה נחשבת לרופאה טובה אף אחד מהם לא רצה להסביר.אני אמורה לעבור 6 טיפולי שורש, עקירה כירוגית, כשתיים או שלוש סתימות רגילות וכמובן אחרי זה כתרים וכו'. הרופאה המליצה שלא לעשות שתלים על אף חוסר בשיניים אחוריות בשל עקירות בעבר ועקירה חדשה עכשיו.
האם תוכלו לייעץ על טיפול כזה בחיפה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית בחיפה
ד``ר חיים רפפורט20/04/2009גלית שלום
אני ממליץ שתבררי בין מכריך ומשפחתך לגבי רופא שיניים מומלץ. כמו כן את יכולה לנסות בהסכמת הרופא /ה הנבחר לדבר עם מטופלים אשר עברו טפול דומה. לדעתי במיוחד לאור הרקע שלך בנוגע לחשש הקיים מטפולי שיניים רצוי ליצור קשר חיובי עם הרופא המטפל עוד בטרם הטפול ושתרגישי שאת סומכת עליו. צריך לזכור שרצוי ויתכן אף ידרש טיפול המשכי לאחר ההרדמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)