פורום רפואת שיניים לחולים בסיכון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלי מוגבלויות
    נילי
    01/08/2010

האם יש רופאי שיניים המטפלים באנשים עיוורים והמוכשרים בהעברת הטיפול בצורה המתאימה להם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי מוגבלויות

הוספת תגובה

• טיפול במטופלים עיוורים

ד``ר מאיר רקוץ`
    01/08/2010

לכאורה כל רופא שיניים יכול לטפל ברגישות ויחס חם בכל מטופל עיוור ומגבלה זאת לא צריכה להיות מכשול לטיפול טוב ואיכותי.
    במידה ולא תמצאו פתרון בקהילה ישנן מחלקות לרפואת שיניים במספר בתי חולים אשר יתנו לו את המענה הרצוי.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק בעצב בפה
    לירון
    31/07/2010

שלום, שמי לירון, בת 28.
    ביום רביעי האחרון עשיתי סתימת שורש, ומכיון שיש לי דלקת בעצב, הרופא שיניים החליט לא לסיים לי את הסתימה ומרח לי כלור על העצב. זה גרם לי לכאבי תופת מאוד חזקים ועד שלא לקחתי כדור נגד כאבים מאוד חזק הכאב לא ירד. ומאז כל האיזור, מהשן האמצעית ועד השן האחורית בחניכיים וגם על הסנטר עצמו, בצד שמאל למטה של הפה, מורדם.
    הרופא נתן לי אנטיביוטיקה לדלקת וסטרואידים-שיורידו את הבצקת שעל העצב.
    בינתיים, לאחר 3 ימים אין שום שינוי.
    האם זה יכול להישאר ככה לנצח? כמה זמן לוקח לזה לעבור? האם יש לכם המלצות על טיפולים אחרים או נוספים שאני צריכה לעשות. בבקשה תעזרו לי..אין לי מושג מה לעשות:(

לקביעת תור
    סגירה
    שיתוק בעצב בפה

הוספת תגובה

• שיתוק בעצב הפה

ד``ר מאיר רקוץ`
    01/08/2010

ללירון שלום,

גורמים רבים אם דלקתיים או כימיים יכולים לגרום לתחושה מתמשכת של נימול ואלחוש של ריריות בפה , לחי, שפתיים ולשון.
    הייתי ממליץ שתחזרי לרופא שטיפל בך להערכה מחדש ואם לא יהיה כל שיפור להגיע למומחה לרפואת הפה או ליחידה דנטלית בבי"ח שבה תוכלי לקבל ייעוץ וטיפול נוסף.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לחולי HCV
    מודה
    22/07/2010

שלום לרופאים!
    האם שיננית או רופא שיניים יוכלו לטפל בי (יש לי הפטיטיס סי) בקופ"ח איפה שטופלתי עד לפני שנודע לי על המחלה? או שאצטרך לחפש מקום רחוק יותר שיסכימו לקבל אותי שם?
    תודה רבה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לחולי HCV

הוספת תגובה

• חולה נשא HCV

ד``ר מאיר רקוץ`
    22/07/2010

למניה שלום,

אם אין לך בעיות רפואיות נוספות הרי שבמרפאות הקופה יוכלו לטפל בך תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות המקובלים - לבישת חלוקים, מסיכות, כפפות , כיסוי עיניים ודאגה לחיטוי מתאים של משטחי העבודה לאחר הטיפול.עצם הנשאות איננו מצריך טיפול במרפאה מיוחדת .

בהצלחה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור
    איציק
    20/07/2010

שלום

לפני חודש עברתי צינתור 2 סטנטים מטופל בפלויקס ואספירין

יש לי כרגע בעיה בשן שצריכה או טיפול שורש או עקירה מה עושים לא סובל דחוי

האם בבית חולים בלינסון בו עברתי צינתור יש מרפאה שמטפלת בבעיות שיניים לחולים בסיכון

ומה הם יכולים לעשות שרופא שיניים לא יכול לעשות

תודה איציק

לקביעת תור
    סגירה
    צינתור

הוספת תגובה

• צינטור

ד``ר חיים רפפורט
    20/07/2010

איציק שלום
    קודם כל רצוי לקבוע בשיתוף עם רופא השיניים מה הטיפול המועדף. יש להיוועץ עם הקרדיולוג המטפל מתי מועד הטיפול האפשרי מבחינתו(רצוי לספק לו מידע בנוגע לפעולה המתבצעת בשיחה בין רופא השיניים לקרדיולוג) וכן האם קיימות הנחיות מיוחדות שיש לבצע לפני/במהלך/אחרי הטיפול.
    במידה וינתן האישור לטפל בזמן הקרוב נראה לי שכדאי לשקול ביצוע הפעולה במסגרת בית חולים אך שוב לחוות דעתו של הקרדיולוג משקל מכריע.
    איני יודע אילו שרותי רפואת שיניים ניתן לקבל בבי"ח בלינסון, נסה לברר בפניה ישירה לבית החולים.
    בהצלחה ורפואה שלמה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה
    אבא של
    19/07/2010

האם סתימה לבנה חזקה כמו אפורה

לקביעת תור
    סגירה
    סתימה

הוספת תגובה

• סתימה לבנה ואפורה

ד``ר מאיר רקוץ`
    19/07/2010

לאבא של שלום,
    אני נזכר בשאלה האידית " כמה מטר בד צריך יתום לחליפה"?

יכולת ההישרדות בחלל הפה של חומרי שחזור העשויים מחומרים שונים תלויים בין היתר בתנאים השונים בפה - היגיינה אורלית ,גודל השחזור וצורתו וכמות חומר השן שנותרה, עוצמת וכיווני כוחות הלעיסה המופעלים על חומרי השחזור, יכולת טכנית של הרופא המבצע, איכות החומרים שמשתמשים בהם ועוד ועוד.

לא ניתן לתת תשובה חד משמעית לשאלה.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימות

אבא של
    20/07/2010

אני שאלתי זאת כמובן בהנחה שהן נמצאות באותם תנאים האם אז סתימה אחת עדיפה על רעותה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש בכל זאת תשובה

אבא של
    21/07/2010

למה לא עונים לי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבא של

ד``ר מאיר רקוץ`
    22/07/2010

ולמרות תחושת הדחיפות בשאלתך עדיין לא ניתן להשוות את כל התנאים ולתת לך תשובה תיאורטית ומעשית בו זמנית.
    שחזור בגבול בין השיניים איננו דומה לשחזור במשטח בצידי השן או אפילו במשטח הלעיסה למשל. ישנם חומרים פלסטיים שונים עם תכונות שונות כמו חומרי אמלגם בהרכב שונה של מתכות וכספית.
    יש מדינות בהן לא ניתן כבר לבצע שחזורים מאמלגם עקב הנחיות של ארגוני שמירת הסביבה ובמדינות אחרות לא שונו ההנחיות והחומר נחשב כבטוח וכשיר לשימוש יומיומי.
    המחליט העיקרי להתאמת חומרי השחזור הוא הרופא בליווית ההורה המודע לכל המשתנים .
    פורום זה איננו עוסק בחומרים דנטליים ואיכותם וניסיתי לענות לך כמיטב הבנתי.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספרין
    דליה
    14/07/2010

אני נוטלת אספרין מי זה חודשיים,האם מותר לי לעשות ניקוי שיניים אצל שיננית?

לקביעת תור
    סגירה
    אספרין

הוספת תגובה

• אספירין

ד``ר חיים רפפורט
    15/07/2010

גלי שלום
    חשוב לדעת מה הסיבה אשר בעטיה את נוטלת אספירין והאם יש לכך השלכות על הטיפול אותו את עומדת לעבור. מעבר לכך אין בעיה מיוחדת לבצע סילוק אבנית כאשר את נוטלת אספירין. במקרים מסוימים של אבנית ודלקת חניכיים מרובה נשקלת האפשרות לבצע שטיפות מסוימות בטרם הטיפול על מנת להוריד את רמת הדלקת מראש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ארז
    12/07/2010

שלום רב,
    נשברה לי חתיכה קטנה בפינת שן טוחנת עליונה. בשן זו סתימה לבנה רגילה בחלק הרחוק מהשבר. הסתימה חדשה יחסית ולדעת רופא השיניים אין איתה כל בעיה. עם זאת לדברי הרופא: "לא עושים טלאים" והדרך היחידה לתקן את השבר היא להוציא את הסתימה הקיימת ולעשות סתימה חדשה גדולה שתכסה הן את מקום הסתימה הישנה והן את השבר. אני חוששת שהתעסקות (אולי מיותרת?) עם השן עלולה להתפתח לטיפול שורש.
    שאלותיי:
    1. האם הרופא צודק?
    2. השבר קטן מאוד ולא מפריע לי. אם לא אטפל בשן האם יגדל הסיכוי להתפתחות
    עששת במקום השבר או שאפשר להשאיר את המצב כמו שהוא ללא חשש?

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר מאיר רקוץ`
    12/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=77 id=link]רפואת שיניים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רני
    06/07/2010

שלום רב, ביום שישי האחרון עברתי סתימה בשן (אמלגם). מאתמול בלילה התחילו לי כאבים מאוד מוזרים בשן שלידה. שן זו בצילומים קודמים הייתה תקינה לחלוטין. ובשן זו יש סתימת אמלגם ישנה מאוד לדעתי יותר מ-20שנה. - לציין שהסתימות ממש סמוכות אחת לשניה.
    סוג הכאב הוא - כשמשהו נוגע לי בשן אפילו רך מאוד כגון הלשון או החיך יש לי תחושה בשן כאילו מישהו מזיז לי את השורש של השן ומכאיב לי בה.
    הבוקר הלכתי לעזרה ראשונה במרפאת שיניים והיה רופא אחר ולא הרופאה שטיפלה בי. הוא בדק אותי ממש בקצרה וללא צילום רק במגע בשן שהקפיץ אותי הוא נתן לי את ההסבר הבא:
    מכיוון שיש בה סתימה ממתכת ישנה ועכשיו עשו לי סתימה חדשה בשן שסמוכה לה יש התנגדות בין שתי המתכות שיוצר לי חשמל סטטי בשן ושהפתרון הוא להחליף את הסתימה הישנה בחדשה ויפתור לי את הבעיה.
    האם זה הסבר הגיוני? שמעת כבר על מקרה כזה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סתימות ישנות

ד``ר חיים רפפורט
    08/07/2010

רני שלום
    יש לבדוק האם קיימת בעיה בשן שטרם טופלה או שמקור הבעיה בשן שטופלה ולפי זה לנסות ולהתקדם באפרויות הטיפול. נסה אולי לקבל חוו"ד נוספת על סמך בדיקה קלינית וצילומים במידה ונדרש ולא באופן הזה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרה
    04/07/2010

שלום ושאלה-

באחד מביקורי הרבים אצל רופאי שיניים, לאחד מהם הייתה מצלמה "רגילה" (כמו עט מרגלים , שקונים בחנויות לציוד משרדי), ואיתה הוא הגדיל עד פי 400 תמונות של השן על המסך מולי.

המצלמה לא נראתה לי "מיוחדת" דווקא לצילומי שיניים כמובן, אבל כן התרשמתי שיש ביכולתה - א- להיכנס לתוך הפה ולהגדיל בצורה משעותית כדי לראות סדקים וכו'....
    וגם - לחסוך את הקרינה מצילומי רנטגן (גם אם כמובן כמובן שאינה מהווה תחליף).

והשאלה -
    כיצד ניתן לברר על מקומות בהם יש עוד אפשרות לבדיקות במצלמות שכאלה ? (הרופא שהייתי אצלו לא היה כל כך סימפטי , לכן לא נעים לי לחזור אליו).

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מצלמה אינטרהאורלית

ד``ר חיים רפפורט
    04/07/2010

שרה שלום
    אני מניח שזהו השם של המכשיר בו אותו רופא עשה שימוש . המכשיר אינו מגדיל פי 400 ואינו מהווה תחליף לצילומי רנטגן אך בהחלט נותן תמונה טובה יותר של הקורה בחלל הפה ובמיוחד מאפשר למתרפא לראות למה הרופא מתכון כאשר ברצונו להסביר בעיה מסוימת בחלל הפה.
    אם זה הדבר החשוב לך בבחירת רופא שינים את יכולה לשאול רופא שאת מתכוונת להגיע אליו האם יש ברשותו את המכשיר הנזכר.
    בהצלחה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולי דמנציה
    שמרית
    27/06/2010

אימי חולת אלצהיימר, זקוקה לטיפול מקיף בשיניים אך מגיבה בהיסטריות לכל מפגש עם רופא. היא לא ממש צלולה וקשה לטפל בה. האם כדאי להרדים הרדמה מלאה במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    חולי דמנציה

הוספת תגובה

• חולת אלצהיימר

ד``ר מאיר רקוץ`
    27/06/2010

בהחלט יש מקום לשקול טיפול שיניים בהרדמה כלליתאשר יתגבר על חוסר שיתוף הפעולה.
    יש גם לשקול את תוכנית הטיפול ולהתאימה לתפקוד האם ויכולתכם לשמור על היגיינה אורלית תקינה בפיה.אין היגיון למשל לבצע כתרים , גשרים , שתלים , טיפולים כירורגיים מורכבים אם לא ניתן לבצע צחצוח שיניים מסודר באופן יומיומי

בהצלחה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    חני
    27/06/2010

פעם הייתי חולת אסטמה ואמרו לי שאני צריכה להביא איתי משאף לטיפולי שיניים. עכשיו זה כבר עבר לי ומזמן (5 שנים) לא היה התקף. האם עדיין אני צריכה להביא איתי משאף לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• אסטמה בעבר

ד``ר מאיר רקוץ`
    27/06/2010

לחני שלום,

אני שמח שמזה 5 שנים כבר לא נזקקת למשאף, ואכן יש סיכוי רב שלא תזדקקי לו במרפאת השיניים.
    ובכל אופן, אם משקלו וגודלו הזעיר של המשאף אינם מפריעים לך לשאתו בתיקך/ארנקך, קחי אותו לשם תחושת הבטחון שיש לך ולרופא כלי נוסף להתגבר על סיבוך שיהיה קל יותר להתגבר עליו

בברכה

דר' מאיר רקוץ'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת שיניים לאשה בהריון
    י
    18/06/2010

שלום,
    בהריון בשבוע 21.
    מעיון מקרי ברכיבי משחת שיניים של שתי חברות גדולות (בהן עשיתי שימוש עד כה), מצאתי כי ברכיבים יש ממתיקים מלאכותיים כמו סורביטול, קסיליטול וסאכרין(!), וכן תוספת פלואוריד ו-SLS.

להבנתי, חלק מהממתיקים הנ"ל הם סוכרים כוהליים, שימוש בסאכרין חדיר שלייה ולכן אסור לשימוש בהריון ופלואוריד ידוע לי שאסור לשימוש בילדים מתחת לגיל 6.

האם שימוש במשחה המכילה את כל אלה מותרת בהריון?

האם ידוע על משחה אחרת הבטוחה בהריון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משחת שיניים לאשה בהריון

הוספת תגובה

• משחת שיניים

ד``ר חיים רפפורט
    18/06/2010

אין מניעה לשימוש במשחת שיניים לנשים בהריון.
    למיטב ידיעתי לא ידוע על משחה כלשהיא אשר נאסרה לשימוש ע"י רשות התרופות האמריקאית FDA בהקשר לנשים בהריון.
    בברכה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת שיניים והריון

ד``ר מאיר רקוץ`
    19/06/2010

כפי שכתב דר' רפפורט אין כל משחת שיניים האסורה לשימוש בהריון.
    בכדי שהחומרים הנמצאים במשחה יחדרו את השילייה את אמורה לבלוע כמויות עצומות של משחת שיניים וכמבוגרת ברור לנו כי לא כך הדבר, רוב המשחה נשטפת החוצה.
    ציינת בפנייתך כי לילדים עד גיל 6 השימוש בפלואוריד אסור ואינני יודע מהיכן נתון זה מובא.
    אנו ממליצים על צחצוח שיניים לפעוטות מרגע בו השן הראשונה בקעה כאשר השימוש במשחה עם פלואוריד מתחיל מעבר לגיל שנה בכמויות קטנות ביותר עקב בליעת המשחה.
    במי השתייה שלנו יש פלואוריד כתוסף ובמקומות רבים הוא חלק מהמינרלים הקיימים באופן טבעי במקורות המים.
    ילדים המגיעים לשיננית מעבר לגיל 3 שנים עוברים טיפול וניקוי וכן הנחת פלואוריד על פני השיניים כפעולת מניעה חיונית

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים וסרטן
    מוטי
    15/06/2010

שלום לרופא השיניים
    לפני כחצי שנה עברתי סי.טי להתחיל טיפול בהשתלת שיניים
    ובאותו חודש גילו לי סרטן במעי הגס, עברתי ניתוח בפברואר ועכשיו אני בטיפולים כימותרפיים.
    הפלטה הזמנית כואבת ולא יושבת טוב, האם אפשר במצבי לטפל בשיניים, כנראה אני גם צריכה להשלים עקירות.
    תודה לאה בנקל

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים וסרטן

הוספת תגובה

• שיניים וסרטן

ד``ר חיים רפפורט
    15/06/2010

לאה שלום
    דבר ראשון אחולי החלמה מהירה ובריאות
    בנוגע לשאלתך יש לבצע ייעוץ בין רופא/ת השיניים המטפל והאונקולוג/ית לגבי ביצוע טיפולי שיניים בשלב זה. יש לקחת בחשבון את דחיפות טיפול השיניים (כלומר אם יש כאבים או דלקת פעילה) וכן את מצבך הכללי במהלך הטיפולים הכימיים (ספירות דם, הרגשה כללית , חשיפה לזהןמים ועוד).
    במידה וקיימים טפולי שיניים דחופים בהחלט ניתן לשלב עם הטיפולים הכימיים בתזמון נכון. בדבר המשך ביצוע השתלים הייתי נוטה להמתין לסיום הטפולים הכימיים והתייצבות במצב וקבלת אישור האונקוג/ית מטפל.
    רק בריאות
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מעין
    14/06/2010

לאחרונה התחלתי להרגיש מוזר בשן 12 שעברה בעבר טיפול שורש וכתר הרגשה כאילו היא חלשה וחשבתי שנופל לי הכתר, אך לאחר בירור אצל רופא שיניים התברר שיש דלקת ושצריך לעשות טיפול שורש חוזר, פניתי למומחה והוא אמר שהוא חושב שיש סדק בשן וצריך להוריד את הכתר כדי לראות אם אפשר בכלל לעשות טיפול שורש.

האם הכתר לא יישבר בהסרה או יסדוק עוד יותר את השן וזה יגרום לסיבוכים? או שהטיפול עצמו יכול לסבך את המצב?

אולי עדיף לעקור את השן ולעשות השתלה בלי להסתכן?

אם הדלקת לא כואבת ייתכן שיהיה אפשר לעשות השתלה מיידית בלי לחכות שהיא תחלים כדי שלא תהיה נסיגה בעצם וכדי שאני לא אסתובב בלי שן כמה חודשים?

האם השתלה קדמית נראת טבעית?

תודה רבה מראש על התשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סדק בשורש שן

ד``ר מאיר רקוץ`
    14/06/2010

למעין שלום,

שן אחת וכל כך הרבה בעיות ואפשרויות טיפול.
    נראה כי קבלת כמעט את כל ההצעות הטיפוליות האפשריות.ההחלטה מורכבת ונראה לי כי תצטרכי לסמוך על על אחד או יותר מהרופאים המומחים בהם נועצת.
    ללא יכולת לבדיקה קלינית, ללא אמצעי אבחנה נוספים יהיה קצת מתיימר לתת לך עצה מפינה זו.

בהצלחה והחלמה מהירה לשן ולטיפול העתידי

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמירה
    07/06/2010

ערב טוב, אבי בן 57 אחרי מס' אירועים מוחיים בשנתיים האחרונות, סובל מיתר לחץ דם, נוטל את התרופות הבאות: אטאקנד, קסטראל, ליפיטור, וסודיפ, פלויקס, אספירין.. לאחרונה הוא נאלץ לעבור עקירה של 5 שיניים ע"ר דלקת..הוא הונחה ע"י רופא המשפחה 5 ימים לפני העקירות להפסיק אספירין, 3 ימים לפני זה להפסיק פלויקס, ולהתחיל זריקות קלקסאן 60 מ"ג , יום אחרי הטיפול לחזור לפלויקס ואספירין,ובנוסף זריקות קלקסאן ל-3 ימים ...אתמול התחיל לו באמצע הלילה שתן דמי ,קרישי דם בכמות גדולה הוא אושפז מחר יעבור סיטי שלפוחית שתן..והפסיקו לו נוגדי קרישה...האם זה לא מסוכן להפסיק? מה עושים במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מצב סיסטמי מורכב

ד``ר מאיר רקוץ`
    07/06/2010

לילך היקרה,

נראה לי שלא נוכל לייעץ ולהחליף את רופאיו של אביך .ההנחיות שניתנו לאביך הן על פי פרוטוקולים ידועים אך מותאמים לכל מטופל באופן פרטני.
    לאחר שמצבו הרפואי של אביך ישתפר , יהיה ניתן לראות אם יש צורך בשינויים בהכנה התרופתית לקראת הטיפולים בעתיד.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדי קרישה

ד``ר חיים רפפורט
    07/06/2010

לילך שלום
    ההחלטה על הפסקת נוגדי הקרישה כרגע נראה כי הינה קשורה למצבו הכללי של אביך ולא בהקשר לעקירות אותן הוא אמור לעבור. בדר"כ אין מבצעים את השינוי שהזכרת וממשיכים בטיפול התרופתי כרגיל, אך רצוי שהרופא הכירורג האמור לבצע את העקירות יסכם כיצד יש להכין את אביך בתיאום עם רפא המשפחה.
    אחולי אחלמה מהירה לאביך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה