פורום רפואת שיניים לחולים בסיכון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קומדין וטיפולי שיניים
    יהודה
    19/04/2009

שלום לכם.
    אני (בן 27) נוטל קומדין (INR 2.5-3) בעקבות מסתם מכאני אאורטאלי, וכבר כמה שנים לא הייתי אצל רופא שיניים (הפעם האחרונה הייתה שנה וחצי טרם הניתוח).
    הגיע הזמן לבקר, לא כי כואב לי, אלא כי זה לא סביר לא לבקר כ"כ הרבה זמן אצל רופא שיניים.
    בקיצור ולעניין השאלות:
    1) האם קופת החולים מגבילה אותי בבחירת המרפאה (מיקום גאוגרפי)?
    2) האם עובדים (כלומר החזרים) עם קופות החולים?
    3) ההמטולוגית דיברה איתי על 3 ימי קלקסן, טיפולים וחזרה לקומדין - הכצעקתה?
    4) האם ניתן לדחוס כמה טיפולים לפרק טיפולים אחד (אם יש כמה חורים וכנראה שיש)?
    5) מה פרק הזמן בין טיפול טיפול? כלומר האם זה לא מסוכן קצת קלקסן, קומדין וחוזר חלילה?
    6) האם יש מחירון מקוון של המרפאות הללו?

7) יש לי השלמה לשן שבורה מקדימה (שן חותכת, משנת 2000) והייתי מעונין במשהו יותר עמיד. מה האפשרויות שלי כאן וכמה אני מסובך מבחינת המצב שלי במקרה כזה?

תודה וערב טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קומדין וטיפולי שיניים

הוספת תגובה

• קומדין

ד``ר חיים רפפורט
    19/04/2009

יהודה שלום
    קופ"ח אינה יכולה להגביל בבחירת מרפאה או רופא שכן טיפ]ולי שיניים אינם בסל הבריאות וממילא תאלץ לשלם עליהם מכספך.
    אין החזרים של קופות החולים אם אינך מטופלבמרפאתם. קיימים החזרים לבעלי ביטוח שיניים אך הדבר שוב אינו קשור להיותך מבוטח בקופ"ח כלשהיא.
    לגבי רב טיפולי השיניים אין צורך לבצע העברה לקלקסן וחוזר חלילה. יש לבצע בדיקת INR עדכנית ביום הטיפול או יום לפניו. הדבר נכון גם לגבי עקירות בודדות. הרופא שיניים המטפל יחליט בהתאם לתוצאות הבדיקה והטיפול המתוכנן האם ניתן לבצע אותו. במקרים בודדים מבצעים את השינוי התרופתי שהזכרת.
    כאמור אין מבצעים את השינוי.
    לכל מרפאה ציבורית או פרטית מחירון טיפולים משל עצמה.
    בעית השן הקדמית אינה "מסתבכת " על רקע מצבך. ההחלטה האם כדאי לבצע פתרון עמיד יותר קרי ציפוי חרסינה או כתר יש להחליט עם הרופא המטפל אשר יוכל לאמר את היתרונות והחסרונות על פי מצב השן שלך. יש לזכור שגם השלמות שורדות שנים רבות ולא תמיד כדאי למהר ולחפש טיפולים פחות שמרנייים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה.

יהודה
    19/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים לילד בן 3.5
    שרון
    16/04/2009

הי,

רופאת השיניים אבחנה שלבני יש 4 חורים בשיניים הטוחנות האחוריות . כאשר אחד מהם דורש טיפול שורש וכתר. הפיתרון הוא 6 טיפולים באמצעות גז צחוק או הרדמה כללית של שעה.

החשש שלי שהשישה טיפולים יהיו מאוד בעייתיים , כיוון שזהו ילד קטן וגם הרדמה גורמת לי לחששות כבדים...

מה עושים? אני צריכה להחליט בקרוב ומאוד מאוד חוששת.

תודה,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שיניים לילד בן 3.5

הוספת תגובה

• טיפול שיניים בהרדמה כללית

ד``ר מאיר רקוץ`
    16/04/2009

לשרון שלום,

אינני יודע מהו פוטנציאל שיתוף הפעולה של ילדך וחומרת הטיפולים שהוא זקוק להם.
    אינני יודע אם בנך כבר עבר טיפול שיניים בעזרת גז צחוק או עם סדציה תרופתית לצורך טשטוש וקבלת שיתוף פעולה טוב יותר.
    יש לשקול את אחת מהדרכים הללו ובמידה ולא יתקבל שיתוף הפעולה הנדרש עם המומחה/ית לרפואת שיניים לילדים, בהחלט יש לשקול את השימוש בהרדמה כללית.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'
    מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים
    המרכז הרפואי ע"ש שיבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גז צחוק טראומתי והרדמה
    אסתי
    08/03/2009

יש לי שאלה קצת מוזרה ושונה, אבל אני מוכרחה לשאול: בזמנו, כשהייתי צעירה יותר ופוחזת הרבה יותר, שאפתי יחד עם חבריי לכיתה גז צחוק כדי לקבל את תחושת הסחרחורת המוכרת. מה שקראנו לו "סוטול רך". באחת הפעמים התעלפתי, ופוניתי לבית חולים, שם אושפזתי כמה ימים לאחר שהונשמתי ע"י הפרמדיק. האם כעת, כמה שנים לאחר המקרה ההוא, רופאת השיניים שלי יכולה להשתמש בגז צחוק על מנת לטשטש אותי לפני טיפול שורש, או שעדיף לצוא פתרון אחר (אם יש)? אודה לכם אם תענו כמה שיותר מהר, התור שלי הוא השבוע. ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה
    גז צחוק טראומתי והרדמה

הוספת תגובה

• גז צחוק

ד``ר חיים רפפורט
    08/03/2009

אסתי שלום
    לצערי האנשים אינם מבינים עד כמה הגז "התמים" יכול לגרום לאסון בשימוש בידיים הלא נכונות.במידה והשמוש נעשה ע"י מי שהורשה לכך כחוק השמוש הינו בטוח מאוד בהתוויות המתאימות. רצוי להביא לרופא המטפל במידת האפשר מכתב שחרור מביה"ח המפר ט את השתלשלות האירועים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרודנט
    אם מניקה
    24/02/2009

שלום רב אני אם מניקה ולאחר ניתוחון קטן בעקבות הארכת כותרת הרופא נתן לי שטיפת פה בשם תרודנט האם זה בטוח בזמן הנקה? אגב אני לא נוטלת אנטיביוטיקה כמניעה לדלקת כי הבנתי שעדיף לאם מניקה לא לקחת אנטיביוטיקה. מקווה שזה לא יגרום לבעיות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרודנט

הוספת תגובה

• תרודנט ו הנקה

ד``ר חיים רפפורט
    24/02/2009

שלום לאם המניקה
    אין כל בעיה לבצע שטיפות תרודנט. כמובן כדאי לא לבלוע את החומר. שטיפות התרודנט חשובות אף יותר במקרה ואינך נוטלת אנטיביוטיקה. לעתים שטיפות אלה גורמות לצביעת השיניים אך צביעה זו ניתנת להסרה בקלות ע"י רופא השיניים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי חניכיים לחולה קרדיאלי
    אורלי
    17/02/2009

שלום, סבי בן 80. לפני שנתיים עבר ניתוח מעקפים והחלפת מסתם אאורטלי (שתל ביולוגי). נוטל אספירין. בהתייעצות עם קרדיולוג - אסור להפסיק נטילתו. כעת זקוק לטיפולי חניכיים עקב דימומים חוזרים וכאבים. יתכן שיצטרך גם עקירות והתאמת שיניים תותבות. לשאלותי: 1. האם יש מרפאה באזור חיפה שמטפלת בחולים קרדיאלים? האם יש חשיבות בביצוע טיפולי חניכיים במרפאה מתמחה בחולים כאלה? 2. נאמר לו שלפני הטיפול יש ליטול 2 גר' (4 קפסולות) מוקסיויט. כמה זמן לפני הטיפול? רופא אחד אמר חצי שעה לפני, אחר אמר שעה לפני, ורופא שלישי אמר שעתיים לפני. מה לדעתך נכון? תודה מראש,

הוספת תגובה

• טפול לחולה קרדיאלי

ד``ר חיים רפפורט
    17/02/2009

בר שלום
    רצוי לטפל על ידי רופא המכיר את השלכות המצב הססטמי. לדעתי בבית חולים רמבם קיימת מרפאה הנותנת מענה למקרה שציינת. הרופא המטפל יוכל להנחות איזה אנטיביוטיקה מנון מתי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דוקטור
    אילנה
    09/02/2009

עשיתי לפני כחצי שנה מספר כתרים בשיניים צמודות, הכתרים מחוברים. לעיתים אני מרגישה קצת רגישות באחת השיניים מתחת לאחד הכתרים, שבאה והולכת כל כמה זמן. נאמר לי על ידי רופ"ש אחד שיש תהודה בשן ויש לעקור אותה כדי למנוע זיהומים. האם לדעתך זה הכרחי? השן לא מציקה לי אך אני חוששת מזיהום מסוכן? על מנת לעקור אותה יש להוציא את כל מספר הכתרים אשר מחוברים כאמור, האם זה אפשרי בכלל מבלי לעקור את כל השיניים הנ"ל? אני מאוד חוששת, אודה מאוד להתייחסותך! תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום דוקטור

הוספת תגובה

• כתרים צמודים

ד``ר מאיר רקוץ`
    12/02/2009

לאילנה שלום,

החלטה על עקירת שיניים והוצאת הגשר/הכתרים תלויה בממצאים הקליניים והרנטגניים שאינם עומדים בפני.
    אני חושב שבמקרה שלך יש בהחלט מקום להתיעצות נוספת עם רופא/ת שיניים המתמחים בשיקום וכן בטיפולי שורש בכדי לוודא האם ניתן למנוע את העקירה ולשמר את השן הבעייתית.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום וכאבים
    דנה
    08/02/2009

שלום רב אני בת 29 ברקע SLE

לקביעת תור
    סגירה
    דימום וכאבים

הוספת תגובה

• הודעה קפצה לי..המשך

דנה
    08/02/2009

לפני כחודשיים החלו לי כאבים בלסת חזקים בעת פתיחת הלסת ואכילת מזון , לאחר הכאבים שהתחזקו החלו דימומים ודלקת חינכיים חריפה מאוד קיבלתי מוקסיפן במשך 10 ימים ולא עזר בכלל, אני לא יודעת אם זה קשור אך בכל זאת אציין לפני כשבועיים צצו על הרגליים והידיים המטמות קטנות עם בליטות כמובן ללא חבלה. היום ביצעתי בדיקות דם מקיפות. אני לא יודעת מה לעשות החינכיים שלי ממש כואבות הלסת גם, לא מסוגלת לנגוס אוכל קשה. כשהייתי אצל רופא שיניים הוא בעצמו לא ידע איך לעזור לי ביקש מכתב מרמוטולוג. יש לציין שבוצע צילום רנטגן של מפרקי הלסת ונמצא כתקין . קיבלתי זימון לתל השומר ב24.2 אני לא יודעת איך אשרוד עד אז.. האם יש איזה שהוא טיפול או משהו שיקל עליי עד מועד הנ"ל. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר תאונת דרכים
    דליה
    23/01/2009

קרוב משפחה באמצע שנות חמישים,לפני 7 חודשים ניפצע קשה בתאונת דרכים,נותח פעמיים בראש.עבר שיקום וכבר חודשיים נימצא בבית.מתפקד מוטורית.נוטל רק כדור לכולסטרול.ארובת עין שבורה.הניתוח השני היה בין היתר אטימת סינוסים עקב דליפה.יש בעייה קוגנטיבית, זקוק לטיפולי שיניים כולל עקירות אך לא שתלים בינתיים היכן מומלץ לעשות זאת ? האם חשוב שעקירות יעשה כירורג מומחה? האם עקירות ואנטביוטיקה יכולים לסבך אותו מבחינת המוח? האיש קצת אנמי מאז התאונה וגם כדוריות לבנות קצת מעל הנורמה.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר תאונת דרכים

הוספת תגובה

• לאחר תאונת דרכים

ד``ר מאיר רקוץ`
    25/01/2009

שלום,

הייתי ממליץ להגיע לבדיקה אצל כירורג פה ולסתות מומחה או במחלקה של כירורגיית פה ולסתות באחד מהמרכזים הרפואיים הגדולים בארץ בגלל השילוב של בעיות הרקע הסיסטמי עם הנזקים הדנטליים והנזקים הגרמיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בשיני שינה
    שי12
    21/01/2009

שלום רב יש לי בעיה בשיני הבינה . ב2 שינים יש לי חורים הרופה המליץ לי לעשות צילום סיטי כדי לראות שהשן לא יושב על העצב בצילום עולה כי הישינים כן קרובים מאוד לעצב ולכן הרופה שלי רוצה שאני יחתום על ויתור תביעות למקרה של שיתוק עקב הטיפול .או לחלופין הרופה ממליץ לי לעשות ניתוח בהרדמה מלאה כדי לטפל בשינים .ברצוני לקבל חוות דעת של מומחה וכן במקרה ששממלצים על ניתוח איפה כדי לעשות את הניתוח וכן מה סדר גודל של עלות הניתוח בברכה שי נ.ב.אני גר באיזור הדרום

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשיני שינה

הוספת תגובה

• שיני בינה

ד``ר חיים רפפורט
    21/01/2009

שי שלום
    הכתובת אליה אתה צריך לפנות הינה מומחה/ית לכירורגיה פה ולסתות.נסה לחפש באזור מגוריך ולפי המלצות מקורבים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים אחרי התקף לב
    שרה
    20/01/2009

שלום רב אני בת 50 עברתי התקף לב לפני שנתיים אני תחת נוגדי קרישה לוקחת פלויקס ואספרין. אני צריכה לעבור טיפול שניים רציני בלסת העליונה כמובן שהלכתי לרופאי שיניים ולכולם היתה אותה דיאגנוזה. שיש לעקור את 10 השיניים שנותרו לי ולעשות תותבת קבוע על שתלים. אני חייבת לעבור טיפול מאחר וכל השיניים מתנדנדות, אבל הבעיה שאני חייבת לעשות זאת במקום שמ טפל בחולים עם סיכון, פניתי לפה ולסת בשיבא ותשובת הפקידה היתה שהם מטפלים רק בחולי סרטן או אחרי תאונות לעומת זאת הקרדיולוג שלי אמר לי שבשיבא יש מומחים ושיטות שמתאימות לטיפול בשיניים שלי. אני מבקשת שתגידו לי לאן לפנות אני כבר מבולבלת ובנתיים סובלת. בתקוה לתשובה בטוחה שרה .

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שיניים אחרי התקף לב

הוספת תגובה

• טיפול שיניים אחר התקף לב

ד``ר מאיר רקוץ`
    21/01/2009

לשרה שלום,

בטיפולים שתזדקקי להם בעתיד קיימים 3 מרכיבים בעלי פוטנציאל סיכון שונה עקב מצבך הבריאות.
    1. סיבוכי דמם וזיהום - אלו הטיפולים הכירורגיים , עקירות והחדרת שתלים .2. טיפולים בעלי סיכון נמוך יותר לזיהום ודמם - טיפולים משמרים ושיקומיים.3. טיפולים בעלי פוטנציאל כאב .
    יש צורך לבצע תוכנית טיפול שיקומית המתאימה למצבך הגופני ויתכן שיהיו מס' אפשרויות לשיקום אשר יקטינו את פוטנציאל הזיהום והדלקות העתידי בהתחשב במצבך.
    אין ספק שאת הטיפולים השייכים לקבוצה 1 - הטיפולים הכירורגיים , מומלץ ביותר לבצע במסגרת ביה"ח לאחר הערכה מוקדמת של מצבך הקרדיאלי.
    לגבי טיפולך השיקומי יתכן וניתן יהיה לבצעו אם בביה"ח או מחוצה לו.

יש מס' מרפאות בבתי חולים ובמרכזים רפואיים בארץ המטפלות בחולים עם בעיות לבביות .
    במרכז הרפואי ע"ש שיבא אכן קיימת מרפאה המטפלת אך ורק בשיקום פנים לחולי סרטן ונפגעי תאונות דרכים אך קיימת גם המרפאה לרפואת שיניים לחולים מורכבים - טל. 03-5302686 ושם יהיה ניתן לבדוק אותך ולראות אם ניתן לטפל בך.

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    18/01/2009

שלום רב עקרתי את שן מספר 15 לפני שבוע וחצי ומאז יש לי בחלל שנותר ריח איום ונורא אני מקפידה לצחצח שיניים בוקר וערב ושוטפת במי פה והריח לא עובר. מה עליי לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר חיים רפפורט
    18/01/2009

רוית שלום
    יתכן והתפתח באזור העקירה מצב הנקרא מכתשית יבשה. גשי לרופא/ת השיניים על מנת לבדוק את אזור העקירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיסטומי
    ורד
    15/01/2009

צריכה לעשות אפיקסטומי בשן קדמית (שיש בה כתר) האם ניתן לעשות בזמן הריון?? תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    אפיסטומי

הוספת תגובה

• אפיסקטומי

ד``ר חיים רפפורט
    15/01/2009

שלום ורד
    ניתן לבצע גם בזמן הריון כתלות במצב ההריון . בדר"כ רצוי בטרימסטר שני. צריך להעריך את דחיפות הטיפול ולא יזיק להתיעץ עם הגניקולוג המנהל את המעקב.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קטי
    14/01/2009

שלום! לבעלי היה כאב בשן והרופא אמר לו שזה טיפול שורש. הוא עשה את הטיפול וישר אחרי זה ( בלי הפסקה) הרופא עשה לו מבנה וכתר קבוע. האם זה נכון לעשות את זה כך? לא צריך לחכות? העיניין שהוא עוד מרגיש כאב באותו השן. זה הגיוני? מה זה אומר? השן לא אמורה להיות מתה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קצב חיים מהיר

ד``ר חיים רפפורט
    14/01/2009

קטי שלום
    נדמה כי היום כולם ממהרים מסיבה כזו או אחרת. איני יודע מה היו השיקולים ומה פרק הזמן שו בוצעו הטיפולים שציינת. על כל פנים אם נצא מנקודת הנחה שטיפול השורש תקין לעתים יכולה להשאר רגישות החולפת עם הזמן לעתים אף מספר שבועות. בואי נקוה שזה אכן המקרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיקסטומי
    ורד
    11/01/2009

שלום! אני צריכה לעשות אפיקסוטומי בשן קדמית שיש בה כתר. זה דורש כירורג? חשוב לי לעשות את זה אצל רופא הכי מומחה שיש איך אני יכולה למצוא אחד כזה?? זה מאוד מאוד חשוב לי!!! אם תוכל לעזור לי בזה? אם אתה לא יכול תת שם , אז אם תוכל לכתוב לי איך אני יכולה לדעת שהרופא מומחה וטוב?? או איפה יש רשימה של רופאים מומלצים? יש לי גם אי טי פי...אם אצטרך רופא מיוחד איך אנ ייכולה למצוא מישהו טוב?? תודה רבה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    אפיקסטומי

הוספת תגובה

• אפיסקטומי

ד``ר חיים רפפורט
    12/01/2009

שלום ורד
    בדר"כ יבצע את הפעולה הנ"ל אנדודונט (מומחה לטיפולי שורש) או כירורג פה ולסתות( מומחה לכירורגיה). לדעתי עליך למצוא קודם רופא שיניים אשר ינהל את הטיפול בך-"רופא הבית" אשר יקבע את תוכנית הטיפולויפנה אותך לפי הצורך. כמובן שגם רופא הבית צריך לדעת כיצד להתיחס למצבך הרפואי הכללי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפסטומי

ורד
    12/01/2009

איך אני יכולה למצוא רופא טוב לבעיה הנ"ל?? כירורג או מומחה טיפולי שורש? זה מאוד מאוד חשוב לי!!! אם תוכל לעזור לי בזה? אם אתה לא יכול תת שם , אז אם תוכל לכתוב לי איך אני יכולה לדעת שהרופא מומחה וטוב?? או איפה יש רשימה של רופאים מומלצים? האם אתה מומחה לטיפולי שורש או כירורג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיסקטומי

ד``ר חיים רפפורט
    13/01/2009

שוב שלום ורד
    כפי שכתבתי קודם לכן לדעתי עליך למצוא קודם רופא שינהל את הטיפול הכללי בך והוא ודאי ידע להנחות אותך למי לפנות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נאוה
    07/01/2009

שלום, היתה לי שן שהצבע שלה השתנה, הלכתי לרופא שיניים והוא אמר שכנראה קיבלתי מכה על השן והשורש מת, הוא ניסה לעשות טיפול שורש ללא הצלחה (התעלה היתה סגורה) ואז החליט להרכיב כתר על השן (ללא ביצוע טיפול שורש כי השורש מת!) והוא טען שהוא סגר את האיזור בצורה הירמטית. כמה חודשים אחרי זה היה לי מין פצע בחניכיים (עם נוזלים\מוגלה בפנים ) מעל אותה שן, הרופא עשה לי ניתוח חניכיים, נקה את האזור של הדלקת ועשה תפירה ,אני לקחתי אוגמנטין ושטפתי את הפה עם COROSYDOL . היום שלושה שבועות אחרי אני רואה שעוד פעם יצא לי פצע באותו אזור! השאלה שלי היא מה אני צריכה לעשות עכשיו? נראה לי שחייבים לטפל באותה תעלה סגורה Am I right? אחרת זה לא יפתור את הבעיה לעולם נכון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• התעלה הנעלמת

ד``ר חיים רפפורט
    07/01/2009

נאוה שלום
    לצערי נראה לי כי יש צדק בדבריך. המלצתי לך הינה לגשת לרופא/ת שיניים המומחים לאנדודונטיה-טפולי שורש ולהמשיך משם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה