מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק מסתכל למעלהעירית21/02/2010
שלום רב,
בני בן 3 חודשים מסתכל מזה כחודש וחצי הרבה פעמים למעלה בלי שום סיבה, הוא אינו מזיז את הראש אלא רק את עיניו כלפי מעלה, ניסיתי לבדוק האם יש משהו אשר גורם לו להסתכל אחורה, אולם לא ברור לי על מה הוא מסתכל, כאילו יש שם איזה דברים שמעניינים אותו שאני איני רואה אותם...
יש לציין כי הוא יוצר קשר עין ומחייך כאשר אני מצחיקה אותו, אולם אני היא זו שיוזמת את המשחק בינינו..
אני מתחילה להיות מודאגת מהתופעה, יש לי בשבוע הבא תור לרופא עיניים..
האם יש לי סיבה לדאגה..
אציין גם שבני הוא ראשון מתאומים, נולד בשבוע 36+4 במשקל 1960.
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק מסתכל למעלה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/02/2010לעתים רואים תופעות כאלה בתינוקות ואם פרט לכך תקין אזלאחר בדיקת העינים באם תהיה תקינה אפשר להרגע אלא אם כן יהיו סמנים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 עם סחרחורת בוקררותי21/02/2010
לבני בן השמונה היו 3 התקפי סחרחורת בוקר ב3 החודשים האחרונים, הארוך מביניהם ארך כשלוש שעות ללא כאבי ראש , אבל עם סחרחורת קשה בישיבה ועמידה. בשכיבה הוא חש בטוב.
עבר בדיקות אצל רופא ילדים כולל בדיקות נוירולוגיות סטנדרטיות, בדיקות דם תקינות , ובדיקות אצל רופא עינים כולל פונדוז תקינות.
תור לנוירולוג ילדים יש לי רק לעוד שלושה חודשים, האם זה בסדר לחכות ?
רופא הילדים חושב לכיוון של ורטיגו ללא רקע קליני , האם זו הבחנה אפשרית בגיל כל כך צעיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי להוסיף
רותי22/02/2010שכחתי להוסיף שמדדו לו לחץ דם תקין גם בשכיבה וגם בעמידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להתייעצותאמא18/02/2010
בני כיום בן 5. בגיל 3 עבר אירוע אפילפסיה גראנד מל, מאוד ארוך (מעל 20 דקות), שהופסק רק לאחר קבלת וליום לוריד.
לאחר 8 חודשים מההתקף, החל לקבל טגרטול וזאת מאחר שדיווח על אירועים של ריחות וטעמים והיו לו צחוקים מתוך שינה ולאחר שב- eeg השלישי נמצא כל תקין.
מאז (תודה לאל), לא היו התקפים גדולים נוספים, אולם עדין היו מדי פעם אירועים של ריחות וטעמים וצחוקים מתוך שינה.
עשינו וידיאו eeg ונמצא כי יש פעילות, אולם אין לה תיעוד בוידאו.
לטענת הנוירולוגית שמטפלת בנו, הטגרטול אינו מתקן eeg אלא מונע התקפים.
מה שהטריד אותה אלו הצחוקים מתוך שינה (בתדירות של כאירוע אחד בשבועיים), אולם בזמן הבדיקה של הוידאו לא היה אירוע צחוק.
לפני כשבוע עשינו בדיקת eeg נוספת ובה נמצא כי "פעילות רקע תקינה, לאורך כל התרשים פעילות אפילפטית הכוללת גלים חדים וזיזים. על פני המספרה שמאלית באזור פרונטו וטמפורלי. דרושה הדמיית מח".
ברצוני לציין כי מיד לאחר האירוע לפני כשנתיים, עשינו בדיקת mri שנמצאה תקינה, אולם היא לא כללה או כללה חלקית את האזור שיכול להשפיע על הצחוקים מתוך שינה. קופת החולים מכבי לא אישרה לנו לערוך בדיקת
mri נוספת, מאחר ולטענתה נערכה בדיקת mri שנה קודם לכן.
אודה לך על חוות דעתך, מאחר ואני מאוד מבולבלת מכל המצב ולא ברור לי מה עלינו לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה להתיעצות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/02/2010מקרה מורכב שלכם אינו לדיון באינטרנט.
צריך להסתכל שוב על בדיקת ה-MRI ואם אכן אינה מכסה את אזור ההיפופיזה לדרוש בצורה ברורה בדיקה חדשה (לצורך כך יש לכם רופא מטפל.
וכן להעריך את תפקודו הכללי, ההורמונלי והקוגניטיבי של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אפאטיותטלי18/02/2010
שלום רב,
בתי בת השנתיים בריאה בדרך כלל עברה היום התקף אפאטיה לא ברור בגן. צלצלו אליי ואמרו שבמקום לשבת על הספסל לארוחת הצהריים היא נשכבה עליו וכאשר הגננת ביקשה ממנה לשבת היא הבינה כי היא לא מגיבה. היא לקחה אותה בזרועותיה והיא ממש זרקה את ראשה על הכתף של הגננת ולא הגיבה למה שנעשה סביב. חום הגוף היה 37.5 ואז החלו לתת לה שתיה מתוקה מבקבוק אך עדיין היא היתה כאילו מתוך שינה למרות שכמה דקות קודם לכן היתה פעילה מאד בגן. כאשר הגעתי לגם אחרי 20 דקות היא השתפרה מעט אך עדיין לא דיברה ולא יכלה לעמוד על רגליה. החלטתי לקחת אותה לבית החולים ועד שהגענו לרופא היא היתה הרבה יותר ערנית. ריאות היו תקינות נצפתה התחלה או סיום של דלקת גרון ואזניים אך הרופא שלל את הקשר. סוכר בדקירת אצבע הראה 7.3 (זה בהולנד אבל אני מניחה 73?).
אנחנו מודאגים מאד מכך שלא קיבלנו שום תשובה לגבי מה קרה שם? שאלתי לגבי ארוע מוחי או התקף אפילפטי אך הרופא טען כי הוא לא חושב והוא שלל גם דלקת קרום המוח.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית לגבי מה זה יכל להיות ומה המשך טיפול
תודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטיה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/02/2010לאור האורע החולף אני כן הייתי מפנה ל-EEG, וכן בודקת בהמשך גלוקוז בצום.כמובן שאם יהיה ארוע חוזר מצריך בירור נרחב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוטוניה דיסטרופיסמדר18/02/2010
בתי בת 14.5 ואובחנה סופית כחולה בMD1.
השאלה הגדולה שלי היא, מה עושים עכשיו?
איך חיים עם זה?
למה צריך לצפות?
האם ישנה שגרת בדיקות שיש לאמץ?
האם צריך לשנות משהו בשגרת החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MD1
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/02/2010הרופ שהפנה אותכם לבדיקה או זה שעשה את האבחנה צריך להדריך אותכם בצורה מפורשת יותר. הגישה של למעקב היא : ביצוע בדיקת עיניים אחת לשנתיים, בדיקת לב כולל ECG אחת לשנה, בדיקת תפקודי בלוטת תריס וסוכר בדם אחת לתקופה. מעקב נוירולוגי אחת לשנה וסיוע במרכיבים של קשיי הלמידה אם ישנם. לגבי השרירים צריך לעקוב ולראות אם מתפתחות תופעות מיוטוניות שלעתים אם קשות ניתן לעזור להן בטיפול תרופתי. אבל חייבת להיות במעקב מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל, דפלפט כרונו וריווטרילרותי17/02/2010
הבן שלי (בן 6 וחצי שוקל 21 קילו) מקבל למיקטל 100 מ"ג ביום ודפלפט כרונו 500 מ"ג ליום.
מזה כחודש במינון הנ"ל אינו סובל יותר מניתוקים (היו עשרות ביום).
חוץ מניתוקים, סבל מפירכוסים בחום, בכל עליית חום נותנים לו טיפות ריווטריל ל24 השעות הראשונות וזה מונע את הפירכוסים בחום.
אנחנו עדיין נותנים לו ריווטריל בעליית חום, האם יש סיכוי שהמינון התרופתי של הלמיקטל והדפלפט בעצם ימנע את הפירכוסים בחום?
ועוד שאלה: אילו תוספי תזונה וויטמינים כדאי לתת לו? הוא הפסיק לאכול עוף ובשר בטענה שזה מגעיל...מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסי חום
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/02/2010לאור גילו יש סיכוי שפרכוסי החום עומדים העלם למרות השילוב הידוע בין נתקים ופרכוסי חום כמו כן יש בהחלט סיכוי שדפלפט ולמיקל יספיקו למנוע את הפרכוסים הללו בשלב זה אבל ללא בדיקה אין לדעת. רצוי שתתיעצי עם הרופא המטפל כדי שבהדרכתו תחליטו אם לתת או לתת ריווטריל במחלת החום הבאה.
לגבי תוספים התוסף היחיד שאני ממליצה עליו בנוכחות טיפול בדפלפט הוא קרניטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הכוונה ל"אל קרניטין"?
רותי02/03/2010הילד בן 6 וחצי ושוקל 21 קילו בדיוק.
לוקח 100 מ"ג למיקטל ודפלפט כרונו 500 מ"ג ליום.
איזה מינון לתת לו?
הוא לוקח רק כדורים לא סירופים...של איזה חברה כדאי לתת לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתוסף קרניטין
רותי08/03/2010כששאלתי על התוסף הזה אמרו לי שיש מה שנקרא אלקרניטין. האם לזה התכוונת?
תוכלי לכתוב באיזה מינון כדאי לתת לבני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת חדרי מוח בעוברshira16/02/2010
שלום- אני בהריון ראשון - שבוע 23. נשלחתי למעקב לאחר שבשבוע 22 בסקירה מאוחרת התגלה חדר ליטרלי במוח בגודל 9 מ"מ.אני מאוד מודאגת. ברצוני לדעת לפי הסטטיסטיקה מה הסיכוי להרחבה נוספת - האם זה נכון שבד"כ רוחב חדרי המוח נשאר זהה בשליש השני והשלישי למרות שמוח העובר והעובר עצמו גדלים מאוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילתחדרי מוח
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/02/2010חדרי המוח גדלים מעט פרטים מדויקים מגניקולוג העוקב במערך אולטרסאונד אחר העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בראש אצל תינוק בן 4 חודשיםמיקי16/02/2010
שלום,
היום איבחנו אצל בני בן ה- 4 חודשים ע"י C.T מוח ,2 ציסטות בראש (באזור הקרקפת, מרוחקות אחת מהשנייה). הופננו לנוירוכירורג ופלסטיקאי,
אני מאוד מודאגת, בעיקר כי אני לא יודעת כלום בנושא ולגבי דרך הטיפול...
תוכל להגיד לי האם זו בעיה חריגה, מהי דרך הטיפול המקובלת, ומה בערך צפוי לתינוק שלי מבחינה רפואית?
בבדיקות במהלך ההירון לא איבחנו ציסטות בראש העובר..האם ציסטות כאלו הן מולדות או שנוצרו אחרי הלידה? מהי בעצם ציסטה? מה ההרכב הפיזיולוגי שלה?
תודה רבה,
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
מיקי16/02/2010התכוונתי לבדיקת אולטראסונד ולא לבדיקת סי.טי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/02/2010על פי תאורך הציסטות הן בקרקפת ולא במוח כך שאין להן נגיעה לנוירולוגיה של הילד אלא אם כן ישנו חסר בעצם והן קשורות בעטיפות המוח או ברקמת המוח עצמו. אני חושבת שאת האינפורמציה הטובה ביותר תקבלי מהרופאים שיראו את המצאים ויחליטו על דרך הטיפול בהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות - הבהרהרחל16/02/2010
שאלתי:
בני בן 10 וחצי, מאובחן ADHD, מטופל בריטלין.
בזמן שהוא מתרגש (בד"כ כשהוא מדבר או משחק במחשב) יש לו תנועות סטריאוטיפיות כמו עלייה רגעית על קצות האצבעות, רעד בגוף וספיקת כפיים. הפרעה על הרצף האוטיסטי נשללה כמה פעמים ע"י מומחים. כשהוא מקבל ריטלין, התנועות ככמעט נעלמות, אבל יש לו המון ניתוקים רגעיים כאלה, כשהוא מסיט את העיניים לצד וקופא לשבריר שנייה. יש לו המון כאלה בזמן השפעת הריטלין, ואז הוא נעשה ממש מבולבל. גם הדיבור שלו מושפע מזה כי הוא מתחיל משפט, עוצר, מתחיל שוב וחוזר חלילה...
האם ייתכן שמדובר בסוג של אפילפסיה שמתעוררת/מוחמרת בהשפעת הריטלין?
האם ייתכן שמדובר בטורט, עם או בלי אפילפסיה?
תשובתך:
לגבי התנועות הסטראוטיפיות- שכיח גם לא בספקטרום האוטיסטי מציין מתח והתרגשות ואינו דורש טיפול. לגבי ה"נתקים" עם ריטלין אם אכן התיאור שאת נותנת נכון רצוי שיבוצע EEG :
לאור זאת, אבקש לדעת גם:
* האם התנועות הללו (שעברו "אבולוציה" במשך השנים, החל מפשיטת ידיים לצדדים ונפנוף בגיל הצעיר, דרך טפיחה על הירכיים, קפיצה ,איגרוף של כפות הידיים - בכל תקופה תנועה אופיינית אחרת) צפויות לחלוף עם השנים? זה מאוד מטריד ומביך מבחינה חברתית, כי לעיתים ממש קשה לו "לעצור את זה".
* מדוע התנועות הללו מתמתנות מאוד בהשפעת הריטלין? זה קשור להיפראקטיביות?
* איזה EEG מומלץ? בעירנות, שינה או חסך-שינה?
תודה רבה-רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/02/2010התנועות הן תנועות סטראוטיפיות אופייניות אולי עלמותן עם ריטלין מעידות על ירידה ברמת הלחץ שהילד נמצא בה בנוכחות הריטלין
לגבי ההתנתקויות ה-EEG הרצוי במקרה זה הוא בערנות ועם רטלין כמובן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל... זה עובר מתישהוא??? הוא כבר
רחל02/03/2010בן 10 וחצי!!! זה כבר מזמן לא "חמוד" ופוגע בו רגשית ("אני לא שולט על הגוף שלי") וחברתית.
איך ניתן לסייע לו??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות סטריאוטיפיות
יוסי14/08/2010בני כבר בן 12 ויש לו בדיוק התופעות שאת מתארת. האם אצל ילדך יש חדש?
בננו מתחיל תכף חטיבת ביניים, והשיפור הוא רק בזמן השפעת הרטלין, ואנו די מודאגים בעיקר מהעניין החברתי. אשמח לתגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חמצן בדםאמא16/02/2010
האם חוסר חמצן בדם סיטורציה נמוכה יכולה לגרום לפירכוסים בילד המקבל טיפול תרופתי וסובל
מדלקות ריאה חוזרות וחומים ????. ויש ירידה בחימצון בדם בעיקר בלילות סיטרציה -80* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנים הצהובות
סימון08/07/2011כאשר אדם נפטר כתוצאה מהתאבדות בתליה, מה היה גורם לכך שהפנים שלו נהיו צהובות ? מידע זה יסייע לי בהבנת התסמינים הפיזיים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חמצן בדם - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי16/07/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חמצן
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/02/2010סטורציה של 80 לא יכולה לגרום להופעת פרכוסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסיםיהודה15/02/2010
שלום,
הבת שלי בת שנה וחצי ומטופלת כ 7 חודשים ע"י טופמקס ולומינל,
בשעה שיש לה חום אפילו נמוך היא מפרכסת ואחרי יום היא חוזרת לעצמה ולא מפרכסת בשאר ימי החום.
האם זה אומר שהיא לא מאוזנת במינון התרופות?
ראוי לציין שבימים הרגילים שאין לה חום היא לא מפרכסת כלל.
תודה על הכול,
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/02/2010אם הפרכוסים שלה הם רק בחום, אם יש לה EEG תקין והתפתחות תקינה הרי יש לה פרכוסי חום ואז לא ניתן לצפות שתתאזן עם תרופות. אם יש לה EEG לא תקין, פרכסה לא בחום או התפתחותה בלתי תקינה הרי היא לא ממש מאוזנת אבל לעתים קשה להשיג איזון בזמן מחלות חום בחולים עם אפילפסיה. ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועתיות יתר אצל תינוק בן 3 חודשיםמיכל15/02/2010
שלום רב,
בני בן ה-3 חודשים וחצי הוא ילד מאוד ערני, פעיל, חייכני ובמקביל נרגן ובעיקר חסר סבלנות, שבאה לידי ביטוי ברטינות ובכי לאחר פרק זמן קצר של פעילות כלשהי. נראה שאינו נהנה לאורך זמן משום פעילות, אפילו פעילות שבתחילה נראה מתלהב מאוד ממנה - משחק עם סרטים על פניו, מובייל אהוב ומוכר, בייבי יוגה, טיול מסביב לבית, בפארק, שיחה שלנו איתו וכו'. לאחר פרק זמן שנע בין 5 דק' - 20 דק' הוא מתחיל לרטון ולעיתים קרובות גם לבכות (בכי בדציבלים מאוד גבוהים).
יש לציין כי עד לפני שבועיים סבל מגזים באופן קשה במיוחד ובמהלך החודשיים בהם סבל, נהגנו להרגיעו באמצעות נדנודים וסיבובים בבית ואף להרדימו בידיים.
מבחינה התפתחותית: חייך בגיל 3-4 שבועות, מזה כמספר שבועות גילה את הידיים (מכניס לפה, מסתכל עליהם וחובט בצעצועים ואף מחזיק אותם לשנייה שתיים), ממלמל גרגורים תינוקיים כתגובה לשיחה/פנייה אליו/גירויים (צעצועים המרחב של הבית), התהפך לראשונה לפני מס' ימים, נראה כי נהנה ממגע כגון חיבוק/נשיקה.
תינוק מאוד נמרץ: כל הזמן מזיז את הידיים והרגליים, גם כשהוא רגוע יחסית (פרקי זמן קצרים) הוא משחק. כשהוא בוכה אז הידיים מופנות קדימה ורועדות.
בשינה הוא יחסית נע הרבה: משנה תנוחה ולעיתים אחת הידיים נפתחת ונסגרת. יחד עם זאת ישנם פרקי זמן ארוכים בהם הוא נשאר ללא תזוזה
שאלתי:
האםבהתייחס לאמור לעיל, ובעיקר תנועה מרובה ב- 90% מזמן ההערות של התינוק מצביעה על בעיה כלשהי? ובמידה וחלילה כן – מה ניתן לעשות? מתי ולמי לפנות לאבחון וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועתיות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/02/2010לכל תינוק הטמפרמנט שלו אבל אם את ממשיכה להיות מודאגת בקשי מרופא הילדים שיסתכל בו ויחווה דעתן על מידת התנועתיות של הילד ואופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילת הראש ותסמונת רטארז14/02/2010
שלום,
בתי בת שנה וחצי ונראית ילדה רגילה לכל דבר. ילדה מדהימה!
ישנה טוב, מדברת טוב, מבינה הכל, ילדה חכמה, הולכת טוב ואוכלת מעולה.
עקומת הגובה והמשקל שלה תקינים (אחוזון 75 )
עקומת היקיף הראש התחילה בצורה תקינה ובערך מגיל שישה חודשים העקומה החלה להתיישר.
היא החלה באחוזון 70 וכרגע היא באחוזון 30. התיישרות העקומה בולטת לעין.
קראתי על תסמונת רט ואני לא מצליח לחשוב על שום סימן נראה לעין מלבד עקומת היקף הראש.
1. האם ייתכן שפשוט לילדה יש ראש קטן? או שיש סיכוי טוב שמדובר בתסמונת רט בשלב ההתחלתי?
2. מתי להתחיל בירור ובדיקה גנתית?
3. לשקט הנפשי של ההורים, האם אפשר לבצע בדיקה גנתית גם אם אין סימנים אחרים?
4. אשתי בהריון בשבוע 8. האם כדאי לבצע בדיקה גנתית למרות שאין לילדה סימנים של תסמונת רט?
אני אב כל כך לא דאגן אבל עכשיו אני עם דמעות.
המון תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי15/02/2010למיטב הבנתי היא ירדה מאחוזון 50 ל-25
אני מציעה למדד את היקף הראש בעוד חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילת הראש ותסמונת רטארז14/02/2010
שלום,
בתי בת שנה וחצי ונראית ילדה רגילה לכל דבר. ילדה מדהימה!
ישנה טוב, מדברת טוב, מבינה הכל, ילדה חכמה, הולכת טוב ואוכלת מעולה.
עקומת הגובה והמשקל שלה תקינים (אחוזון 75 )
עקומת היקיף הראש התחילה בצורה תקינה ובערך מגיל שישה חודשים העקומה החלה להתיישר.
היא החלה באחוזון 70 וכרגע היא באחוזון 30. התיישרות העקומה בולטת לעין.
קראתי על תסמונת רט ואני לא מצליח לחשוב על שום סימן נראה לעין מלבד עקומת היקף הראש.
1. האם ייתכן שפשוט לילדה יש ראש קטן? או שיש סיכוי טוב שמדובר בתסמונת רט בשלב ההתחלתי?
2. מתי להתחיל בירור ובדיקה גנתית?
3. לשקט הנפשי של ההורים, האם אפשר לבצע בדיקה גנתית גם אם אין סימנים אחרים?
4. אשתי בהריון בשבוע 8. האם כדאי לבצע בדיקה גנתית למרות שאין לילדה סימנים של תסמונת רט?
אני אב כל כך לא דאגן אבל עכשיו אני עם דמעות.
המון תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה וחצי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/02/2010אם הילדה בגיל שנה וחצי תקינה לחלוטין פרט לירידה הקלה בהקפי הראש הסיכוי שמדובר בתסמונת רט אפסי ואין מקום לבדיקה. לא בילדה ולא בהריון הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ארז15/02/2010ברוריה תודה על המענה המהיר!
זה מאוד מרגיע.
מתי בכל זאת צריך להתחיל בירור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב סטזוליד בעת פירכוסדבורה14/02/2010
ד"ר ברוריה שלום,
ילדינו בן השמונה חודשים מטופל בפנוברביטול .
הוא קיבל 30 mg עד היום למשך שבועיים,והיום בעקבות פירכוסים חוזרים, הוא מקבל 45 mg עבור משקל של 9Kg.
היום,בננו פירכס למשך קרוב ל20 דקות.
האם נכון לשלב את התרופה סטזוליד דרך הרקטום בעת פירכוס ממושך, ואם כן,לאחר כמה דקות.
נשמח מאוד להתייחסותך עוד הערב בעקבות חשש שזה יחזור על עצמו.
תודה.
דבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב סטזוליד
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/02/2010קבלתם תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)