מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רדיפה אחרי מינוני דפלפטאמא15/04/2010
האם כשנמצאים ברמה בינונית של קטונים בשתן (דיאטת אטקינס) ספיגת הדפלפט נמוכה או יורדת כל הזמן היש קשר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/04/2010אין קשר בין הקטנים לספיגה אבל יכול להיות קשר לשינוי התשונה. אנחנו לעתים רואים ירידה של רמות דלפט בנוכחות הדיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות US מחטל14/04/2010
הי, ביתי בת 6 ח', התפתחות תקינה , נשלחנו לUS מח עקב היקף ראש גדול, התוצאות תקינות על פי הרנטגנולוג אולם כתוב: "קיים נוזל אקסטרה-אקסיאלי בכמות מינורית באזור הפלקס, שאלתי אותו לפשר הדבר, הוא אמר לי תקין ולא רצה להרחיב. ללא עדות להידרוצפלוס. מה זה אזור הפלקס? האם אמור להיות שם נוזל? האם מצריך בדיקות נוספות?? תודה.. אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/04/2010ממצא די שכיח ולרוב חסר משמעות זהו הנוזל שמקיף את המוח ונמצא קצת יותר במרווח שבין שני צדדיו
שזהו הFALX* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
טל15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לתסמונת טרנרשי14/04/2010
שלום.
ילדה בת כמעט 3 עם תסמונת טרנר שיודעת את כל הצבעים,המספרים,אברי גוף ומבחינה בין ימין לשמאל אך לא קופצת עדיין ממדרגה ונאחזת במעקה כשעולה, מדברת אך לא באופן שוטף יש צירופי מילים ואפילו 3 מילים במשפט אך לא ברורה תמיד יש ריור מוגבר.
מבחינה רגשית פחד מזרים, נצמדת אליי ומרגישה מאויימת, משחקת ומתעניינת בילדים אך אינה יוזמת משחק משותף.
מוטוריקה עדינה: אוכלת בכוחות עצמה,משרבטת על דף,מנסה לצייר עיגול,כשמבקשים ממנה לצייר קו או נקודות מבצעת.
מבינה הוראות(לא בטוח שמורכבות).
יודעת את שמה אך לא משתמשת עדיין בכינויי גוף, לעיתים אומרת "אני"
האם נשמע כמו פיגור משמעותי?
התור לאבחון פסיכולוגי עדיין רחוק ואני נלחצת.
כמו כן, יש לנו תור לאנדוקרינית ונוירולוגית חודש הבא.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת טרנר
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/04/2010חלק מהמרכיבים שאת מתארת כמעט בתחום הנורמה חלקם יותר מאחרים .אני מציעה שלמרות המתח שלך (זה חלק מהחיים תמיד בגידול ילדים) תמתיני לפגישה עם הרופאים המומחים וכשתהיה התרשמות מלאה ממנה תדעי יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצמוץ אינטנסיבי לילדה בת 8לילך13/04/2010
שלום,
בחודשים האחרונים החלה ביתי בת ה-8 למצמץ בתדירות גבוהה מאד. בימים בהם התופעה גוברת היא ממצמצת בחוזקה פעמים רבות במשך היום. עין אחת נסגרת לזמן שנראה ארוך ממיצמוץ רגיל והתדירות יכולה להיות גבוהה כל כך שנראה שרוב הזמן עיניה כמעט סגורות או שכל הזמן בתזוזה ושכל פניה מושפעות מכך.
היא נראית לי עליזה, חברותית ופעילה ואיני רואה סימני לחץ בחייה.
ניירולוגית עיניים מצאה שהעיין והראיה תקינים.
כיצד אני מסייעת לה?
ממה יכול לנבוע?
האם זה יכול להיות סממן מקדים של טורט? ואם כן האם הטיפול יהיה שונה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/04/2010אם אי מדובר בנתקים (ואני לא רואה אז לא יכולה להגיב עד הסוף הרי מדובר בטיקים פשוטים שרק במקרים בודדים הם הסימן הראשון לטורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה נתקים?
לילך15/04/2010ותודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתקים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/04/2010הפרעה אפילפטית בה בכל פעם שיש מצמוץ יש גם התפרקויות קצרות ב-EEG ואולי גם ירידה בקשר (רגעית) עם הסביבה. רצוי שלפחות רופא הילדים יראה את המצמוצים של הילד ויעזור בהחלטה אם צריך EEG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לילך20/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתטלי12/04/2010
כתבתי בפורום על תוצאות של בדיקת eeg של בתי בת השנה וחמישה חודשים,
שהיא בעלת עיכוב התפתחותי. האם בבדיקת תקינה (נורמלית) הקרע הוא לא איטי , מהיר ??
התקשורת (אם היא טובה או לא) של התינוקת לא נראית לי רגילה - היא אינה מסתכלת סביבה ומחייכת ומגיבה אליי בצורה שבנותיי , אבל מצד שני אם אני נותנת לה משהו לאכול והיא לא רוצה היא מזיזה את הראש ימינה ושמאלה , כשאני מחזיקה אותה עליי היא מלקקת לי את הפנים ומתקרבת אליי ואני כל הזמן מרגישה שהיא מתקשרת בדרך חום - רוצה אהבה , מגע , ליטוף . וכשהיא רואה את הבקבוק חלב שלה כשהיא רעבה העיניים שלה נפתחות והיא ממש קופצת משמחה , מושיטה ידיים ומתרוממת, כלומר, אני מאד מבולבלת כי יש דברים שכן אני מרגישה שאני מתקשרת איתה - לעומת מקרים אחרים שברור לי שלא מגיבה בהתאם לגילה.
אני יודעת שאני כותבת המון , אבל אני באמת רוצה- מנסה להבין.
זו התשובה לבדיקה שעברה-
התקבל תרשים בעל רקע איטי בלתי סדיר, מורכב מגלי דלתא סימטריים בלתי סדירים בתדירוית 3-4 הרץ וגלי טטא 4-6 מתאים לשינה ולגיל.
רקע זה הופרע לעתים עי התפרצויות גלים זיזיים גבוהי מתח וסינכרוניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלההנוספת
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/04/2010לגבי ה-EG התיאור הינו לא תקין אך כדי להיות משוכנעת שנותנת לך את התשובה הנכונה צריך לראות את התרשים עצמו (שתראי לנוירוולוג) אני לפחות אף פעם לא ממש מחווה דיעה על EEG או מבצעת החלטות בלי לראות את התרשים. את מתארת תינוקת חמודה אבל מאחרת ולדעתי צריכה לעבור בירור רחב יותר שאיני חושבת שהאינטרנט הוא המקום לפרטו אלא על ידי הנוירולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת חדרי מח לטראלים ויקיצות בלילהנעמה12/04/2010
שלום ,
בני בן 9 חודשים כיום .
בעבר ,כאשר היה קטן יותר , מחזורי השינה שלו היו של 2-3 שעות לערך . כיום הוא מתעורר כל 45 דקות במדויק ולא מסוגל לחזור לישון לבד .
היקיצות הן גם בשינת הלילה וגם בשינה במהלך היום .
כאשר הוא מתעורר , הוא חוזר לישון רק אם מרימים אותו על הידיים , לעיתים יונק , לעיתים זקוק למוצץ - אך תמיד הוא "מאותת" לי בבכי קל ומחכה שאני אגש לחדרו ארים אותו ואסייע לו להרדם.
הוא תינוק פעיל ביותר ואנרגטי תזזיתי , אך גם מלא שמחת חיים וחייכן , הוא רגיש מאד לרעש ואור או כל שינוי סביבתי .
הוא מתפתח יפה לגילו (זוחל (גחון וזחילת 6, עומד - ישנה מתיחה קלה של אצבעות כפות הרגליים - בטיפול פיזיוטרפיה , ממלמל ושר , הולך קצת , מגיב לסביבה ועירני מאד ) .
חשוב לציין כי בהיסטוריה העוברית שלו אובחנה הרחבה אסימטרית של החדר הלטראלי הימני של המוח (12 מ"מ לעומת 9 בשמאלי), במעקבים לאחר הלידה (אולטרסאונד) נמסר כי המצב תקין - ההרחבה עדיין נצפתה אך נמסר לנו כי מדובר במבנה פיזיולוגי בלבד . (כיום המרפס סגור לחלוטין ולכן אין אפשרות לבצע מעקבים דומים ) .
קצב הגדילה של הראש במעקבים תקין (בחודש וחצי כ- 1.5 ס"מ)
האם יתכן ויש קשר בין האבחנה בהיותו עובר ליקיצות המרובות שלו ?
האם יתכן כי בעיה נוירולוגית היא זו שגורמת ליקיצות?
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקיצה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/04/2010אין קשר בין ממצאי ה-US ליקיצות
נראה לי קצת התנהגותי ונובע אולי מתגבובתכם להתעורריות אבל אם ימשיך באופן שיטתי לקום כל 45 דקות רצוי לבצע EEG .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונואמא12/04/2010
התרופה דפלפט כרונו הינה 500 מ"ג כדור אחד בחציית הכדור הוא 250 מ"ג
האם מותר לחלק לחצי את הכדור 250 מ"ג ? ואם כן איך לרוחב או לאורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/04/2010לדעתי ניתן לחצות .רוחב או אורך זו שאלה לרוקח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללונה והגרשי11/04/2010
תודה לכן מקרב לב על העידוד.
זה מאוד מחמם את הלב.
כרגע חזרנו מבדיקת גנטיקאית ומקווים שהבעיות הכי גדולות שיהיו לילדה יסתכמו בגובה ובפריון...
כנראה שבתי תטופל בהורמון גדילה ויש סיכוי מאוד גבוה לעקרות אך התקווה היא שתוכל לקבל תרומת ביצית ומי יודע מה צופן העתיד עם הטכנולוגיה המתקדמת...
אני עוברת ימים קשים מאוד אך משתדלת להסתכל על חצי הכוס המלאה לאור תסמונות אחרות חמורות הרבה יותר!
אני מאחלת גם לכן רפואה שלמה,בשורות טובות לכולם.
ושוב המון תודה על ההתייחסות שלכן להודעה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתדעי רק אושר ואושר ואושר.
לונה15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמור11/04/2010
בוקר טוב,.
לפני כמעט שבועיים בתי בת ה-6 החזיקה את הראש בקודקוד מצד שמאל ואמרה שמאוד כואב לה מכיון שהייתה שעת לילה מאוחרת עקב ערב פסח, נתתי לה אקמולי והשכבתי אותה לישון.
מאז הכאבים חזרו עוד 5 פעמים בדרגות שונות ופעמיים מתוך הפעמים האלו, תוך כדי שהיא אומרת שכואב לה הראש, היא איבדה שיווי משקל וכמעט נפלה.
היום בבוקר כאשר התעוררה גם דיווחה על כאבי בטן (אין לי מושג האם יש קשר בין השניים).
חיפשתי באנטרנט על כאבי ראש בילדים ונרשם שם שלפני שהולכים לרופא כדאי לעשות רישום במשך שבועיים, שזה מה שאני עושה כרגע.
ברצוני לציין שבתי היא ילדה יחידה שלא חסרה לה תשומת לב כך שמעולם לא התלוננה על כאבים שלא היו (זאת אני אומרת מכיון שהגננת בגן שלה אמרה שלפעמים ילדים מחפשים תשומת לב או מחקים את ההורים ולפי תגובתם מנפחים את העניין).
רציתי לדעת האם זה משהו שכיח אצל ילדים או שזה מצריך בדיקת רופא.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב15/04/2010הקשר בין כאבי הראש לנפילה קצת מטריד ולדעתי צריכה בדיקת רופא והפניה ל-EEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות דפלפט בדםאמא08/04/2010
בני עם פיגור ואפילפסיה קשה מטופל בדפלפט כרונו 1250 מ"ג פעמיים ביום , בדיקות רמות דפלפט בשפל שנעשו עד כה הראו על 117 בדם 104 בדם ומצבו בפרכוסים היתה הטבה מסויימת.
PLT -95 בבדיקות הדם הטסיות
בבדיקת דם אחרונה הרמה מראה 126 רמת דפלפט בשפל
הניירולוגית אומרת שיש לרדת במינון ........... אך אני חוששת ששוב ההטבה המסויימת תפסק
מה הסיכונים ברמות גבוהות של דפלפט בדם?
איך מסבירים שבאותו מינון של תרופה יש שינויים פעם 117 פעם 115 ?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/04/2010רצוי לשמור על רמה מתחת למאה אך לעתים רמות גבוהות הן המאזנות וצריך לדון בכך עם הרופאה המטפלת .אין הבדל בין 115 ל-17 אלו הבדלים בתחום השגיאה רמות גדבוהות מסכנות את תפקודי הכבד רצוי בכל מקרה בנוכחות רמות גבוהות כאלה לקבל גם קרניטין (שוב פני לרופאה המטפלת )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא היפודנסי במחדוד07/04/2010
בני בן ה-16 נחבל מסלע בטיול ונזקק לתפרים. בוצע עבורו בבית החולים CT ראש כדי לשלול דימום פנימי ונמצא ממצא היפודנסי קטן בקפסולה אינטרנה מימין.
לאיזה רופא מומחה אוכל לפנות להתייעצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי12/04/2010נוירולוג ילדים.
לעיתים יש צורך ב-MRI כדי לאפיין ולדעת האם הממצא משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטוניה דיפוזית מעט אקסיאליתליטל07/04/2010
שלום רב,
בני בן 3.5 שנים אובחן כסובל מהיפוטוניה וגמישות יתר במפרקים.
בבדיקה של נוירולוג ילדים הוא כתב "היפוטוניה דיפוזית מעט אקסיאלית" מה זה אומר?
לתשובתך אודה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי12/04/2010היפוטוניה אקסיאלית היא של הגו ודיפוזית היא כללית כלומר גם של הגפיים בנוסף לגו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מח מוגדליםאחמד07/04/2010
שלום לכם,
שאלתי אליכם, ילד בן 11 חודשים עם חדרים מוגדלים כ- 20 מ"מ, מה זה מבחינת הרפואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי12/04/2010הדבר דורש ברור הכולל היקף הראש של הילד, מצבו ההתפתחותי, וכן האם היו ממצאים נוספים בבדיקה (איזו בדיקה בוצעה? )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אחמד15/04/2010בהמשך לפנייתי, הילד עבר ניתוח קרניסוט עקב סגירה מוקדמת של תפרי הגולגולת בגיל 5.5 חודשים, התפתחותו לפני הניתוח היתה כמעט תקינה אבל לאחר הניתוח אנו רואים שיש עיכוב התפתחותי בולט, עשינו בדיקת US מוח אשר הראה שחדרי המח כ- 20 מ"מ שאלנו על זה נאמר לנו שיש הרחבה בחדרי המח ושלחו אותנו לבדיקת MRI השאלה האם ילד בגיל 11 חודש שלא מתהפך, לא מושיט את ידיו למשחק אבל כן למרכז, מתהפך חצי היפוך, מרים את רגליו למעלה ואת הראש כאשר על הגב, אפשר להגיד שזה משהו קשור לאיזשהי תסמונת או שזה קשור לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא להתייחס
אחמד18/04/2010הערותיך חשובה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי19/04/2010מדובר באחור התפתחותי.
קיימת אפשרות שזה חלק מתסמונת כי קרניסינוסוזיס יכול להיות בטוי לתסמונת
syndromic craniosynostosis
מאידך העובדה שהתפתח תקין עד הנתוח, ואח"כ הופיע עכוב לא מתאימה.
נמתין לתשובת הMRI אשר יוכל לסייע באבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים וניאופטילשרון06/04/2010
שלום רב!
האם מתן טיפות ניאופטיל לקראת השינה יכול להגביר את הפרכוסים? מאז שהתחלנו לתת טיפות 3 טיפות כמעט כל לילה יש פרכוס. כרגע אנו נותנים דפלפט (ניסין שני..) יכול להיות כידפלפט הפסיק לעזור ואין קשר לניאופטיל? קצת קשה לוותר על ניאופטיל כי זה שיפר משמעותית את השינה של הילד וכמובן גם שלנו...
המון תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאולפטיל
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/04/2010אפשרי שנאולפטיל יגביר פרכוסים אבל אם התרופה האנטי איפלפטית מונעת ונאולפטיל עוזר ניתן להמשיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טרנרשי06/04/2010
ד"ר ערב טוב!
היום קיבלתי בשורה מעציבה כי בתי בת שנתיים ותשעה חודשים לוקה בתסמונת טרנר.
כל בדיקות הדם שעברה תקינות כמו בלוטת התריס, בדיקות התומכות בהורמון הגדילה תקינות.
(מידע התפתחותי על הילדה כתבתי בתאריך 6.2 תחת נושא : MRI
לא נמצאו מומים בלב ולא בשום מקום.
בדיקת FSH תקינה.
לעיתים מתעצבנת בקלות ולעיתים מכה מבוגרים שאינה מרגישה נוח במחיצתם.
לעיתים רחוקות יכולה לסיים את האוכל ולזרוק את הכפית והצלחת מהשולחן.
האם ההתנהגות נראית לך תקינה?
אחרי שעות של בכי והלם הגנטיקאית דיברה איתי ואמרה שאם זו רק התסמונת זה לא סוף העולם ויש טיפולים.
היא רק רוצה להיות בטוחה שאין מעבר לכך כלום כי היקף הראש קטן ובבדיקת הקריוטיפ לא נמצאה תסמונת אחרת.
לשאלתי: האם יש סיכוי שילדתי האהובה תחייה חיים נורמליים ומלאים???
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
לונה08/04/2010היי,
אני לא רופאה אך ברצוני לומר שאני מצטערת שקיבלת בשורה מעציבה שכזו.
אני מקווה שתצליחי להתמודד איתה בדרך הטובה ביותר.
אני רוצה לספר לך שאני מכירה בחורה בת 17 שלוקה בתסמונת טרנר. היא בחורה יפיפייה, מקסימה וחכמה. חיה חיים נורמליים לגמרי. גם היא היתה מאוד שובבה כשהיתה קטנה.
עד כמה שידוע לי עלולים להיות לה בעיות פריון בעתיד אך פרט לכך היא חיה חיים רגילים לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אומרת היי
הגר11/04/2010יש לי ילדה בערך בגיל הזה שסובלת ממשהו אחר לגמרי, וגם היא מכה כשלא בא לה וזורקת את הכפית או כל דבר אחר על הרצפה כשמתעצבנת, זה לגמרע מתאים לגיל...
נשמע לי שיש לך מותק של ילדה, שבמקרה יש לה מבנה כרומוזומאלי קצת אחר.
אני יודעת שקל להגיד, אבל כל אחד מאיתנו ההורים שנכנס לפורום הזה מתמודד עם דברים לא קלים בקשר לילד שלו. תסתכלי על זה ככה שזה הרע במיעוטו. תנסי לגדל אותה באהבה ובטחון שתמיד תרגיש ששום דבר לא שונה בה (אני יודעת מנסיון כמה זה קשה לבצע וקל להגיד)...
אני מאחלת לך בהצלחה רבה וכולי תקווה שתהני ממה רבות ותתגאי בה בעתיד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת טרנר
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/04/2010פרט לקשיי למידה שיש לעתים לבנות טרנר כל יתר האספקטים הם גנטים/ אנדוקרינים וכן רצוי שתפני את השאלה לפורות אנדוקריני נוירלוגית יש לילדות לעתים לקויות למידה לרוב עם אינטיליגנציה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)