מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמיכל03/05/2013
שלום
רציתי לדעת ממה קורה שילד נהיה "צמח"??
האם זה מולד? או מה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/05/2013השאלה כללית מדי. צריך להיות יותר ספציפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםדלית30/04/2013
הבת שלי בת 10 סובלת מתיקים - מצמוצים כבר יותר מחצי שנה.
הלכתי אתה לנוירולג והיא נתנה לה אנקרודין 100 לטיפול במחסור b6
לפני כן לא נעשתה שום בדיקת ויטמינים ולא התגלה מחסור. האם זה נפוץ לתת תרופה זו לילדה בת 10 ? האם זה יכול להזיק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/05/2013לא מוכרת לי גישה זו. ניתן להתייעץ עם נוירולוג ילדים נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 ומגנזיום לילד עם טיפול תרופדידי26/04/2013
שלום לכם
הבן שלי, בן 9, בעל פגם מולד במוח, כמובן cp מקבל טיפול תרופתי לאפילפסיה. בל תרופות:
סבריל, דפלפט, למיקקבל תרופות:
סבריל, דפלפט, למיקטל
קראתי על אומגה 3 ומגנזיום, שעוזרים בהרגעה. שאלתי, האם התוספים הללו יכולים להזיק.
מודה על התגובה.
דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 ומגנזיום לילד עם טיפול תרופ - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי12/05/2013לא
כמובן לא במינון מופרז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםארני24/04/2013
שלום
ילדי כיום בן 6.
לפני 11 חודש (תחילת יולי) התחיל אצלו מתיחת צוואר שמלווה בקול של מעין חירחור (מעין קול של הוצאת אוויר). אם נמצאים לידו שומעים את הקול. לאחר חודש וחצי זה הפסיק לחלוטין. התופעה לא היתה דרמטית מדי. ההפוגה היתה למשך 3 חודשים וקצת.
לפני חצי שנה (תחילת נובמבר) התחילה שוב אותה תופעה. אותם סימפטומים כמו בפעם הקודמת ובנוסף היה גם אותו קול חירחור אך ללא מתיחת הגרון ((לפחות לא באופן שנראה בצורה ברורה). ככל שהימים עברו, הטיקים הלכו והחמירו והפכו מאוד אינטנסיביים. עד שלאחר חודש וחצי היתה הטבה משמעותית (אבל עדיין יש טיקים).
לפני שבוע וקצת חלה הרעה משמעותית במצב. התווספו מצמוצי עיניים רבים מאוד ולפעמים תזוזות של האף, הפה...
אנחנו מאוד מוטרדים.
האם הקול של "החירחור" שתארתי מתאים להגדרה של טיק קולי?
האם הסימפטומים שתיארתי מתאימים לטורט?
האם יש סיכוי שזה יעבור לו?
מה אנחנו אמורים לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי12/05/2013בד"כ בגיל זה לא מאבחני עדיין טורט וגם הוא אינו ממלא אחר הקריטריונים המקובלים. יש לבצע אבחון נוירולוגי ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת בלבד אצל בת 13.5אלון14/04/2013
לרופא שלום,
ביתי בת ה 13.5, שהנה בריאה בדרך כלל, במשקל תקין וטרם קיבלה מחזור מתלוננת כשבועיים על סחרחורות ללא תופעות אחרות. הן מופיעות פעמיים שלוש ביום, בייחוד אך לא רק לפני השינה במיטה. הילדה פעילה מאוד בכל זמן ולא זוכרת חבטה כלשהיא בראשה.ההרגשה בעת סחרחורת היא כלאחר סיבוב בקרוסלה לפי דבריה.
רופא המשפחה ערך בדיקה נוירולוגית בסיסית (תקינה),בדיקות דם מקיפות שהכל בתוך הנורמה (אך TSH נמוך יחסית - 0.76), הופננו לרופא עיניים (גםהכל תקין) ולפנינו רופא אף אוזן, גרון. אנו מאוד מודאגים (הילדה דווקא לא...).
האם המקרה מנוהל נכון ומה מומלץ לבחון עוד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת בלבד אצל בת 13.5 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג17/04/2013יש להיוועץ בנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה לילד בן 8לימור14/04/2013
בני בן ה-8 סובל ממיגרנה (בהתאם לבדיקת CT). הרופאים מאשרים לתת לו נורופן בלבד. הילד סובל.............מה עוד ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה לילד בן 8 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג17/04/2013אבחנה של מיגרנה לאו דווקא נעשית ע"י CT ולכן - יש להתייעץ עם נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ והזזת עינייםשלומית14/04/2013
שלום רב
בני כבן 6 ומזה כחודש וחצי האחרונים התחיל למצמץ בעיניים ולהזיז אותם לצדדים נראה כי הדבר מפריע לו כי הוא גם משפשף את העיניים הדבר קורה לעיתים תכופות חשוב לציין כי ילדתי לפני חודשיים .
בדיקת עיניים תקינה , רופא הילדים טען כי זה נורמלי בתקופה זו וקיבל טיפול לאלרגיה וטיפות עיניים (טען כי יש לו גודש בעיניים ) אני לא רואה שום שיפור ואפילו קצת החמרה
אני לא בטוחה עם עליי לפנות לנוירולוג או שזה משהו פסיכולגי
ואם כן איך אני אמורה להתנהג/לטפל במצב
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ והזזת עיניים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג17/04/2013ייתכן ומדובר בטיקים מוטוריים פשוטים ולכן יש להתייעץ עם נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצמוץ והזזת עיניים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג24/04/2013יש להיוועץ בנוירולוג ילדים שכן סביר ביותר שמדובר בטיקים מוטוריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה פלנטרית פלקסוריתגילבר צב14/04/2013
שלום ,
הנני סובל מחשד לתסמונת ספינו צרבלרית .
ברצוני לדעת מה ההכוונה הכוונה תגובה פלנתרית פלקסורית .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה פלנטרית פלקסורית - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי15/04/2013זו תגובה תקינה של רפלקס בבינסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בראשגלית13/04/2013
בתי, בת 4.8 סובלת מזה כחודש מכאבים בראש שהולכים ובאים. בשלב הראשון הכאבים היו בראש, מעל אוזן שמאל ובשבוע האחרון היא מצביעה על חלקו האחורי של הראש, מעל העורף, כמקור הכאב. הכאב הולך ובא, לפעמים לשבוע ולפעמים פחות. כשהיא חשה אותו הוא נמשך בדר"כ זמן קצר יחסית, כחצי שעה ואז הכאב חזק: היא בוכה, לא מאפשרת לגעת במקום ואף לא להזיז את השיער. רופא ילדים הציע נרבלגיה כסיבה לכאבים, וירוס שיחלוף. רופאה אחרת דיברה על משהו שהוא כנראה בגולגולת או בעור ולא משהו פנימי והציעה לפנות לנוירולוג ול-סי.טי. לבירור העניין. שאלתי היא, האם העניין מוכר למישהו ולאיזה רופא נוירולוג כדאי לפנות, מבחינת תחום התמחות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בראש - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי13/04/2013חייבים בדיקת נוירולוג ילדים וגם בדיקת קרקעית העיניים ע"י רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טורטלילי11/04/2013
היי ד"ר , בני בן החמש סובל כב תקופה מטיקים בפנים. בספטמבר האחרון לאחר בתקררות שגררה נזלת מרובה ושיעול החלו להופיע בפניו טיקים. מצמוץ ומייד לאחריו שיעול (נביחה קצרה) . הטיקים היו בטווח של שניות בין אחד לשני. לאחר תקופה של חודש השיעול פסק אך הטיקים נשארו בטווחים יותר ארוכים אחד מהשני אך הם שינו צורה , זה כבר לא היה מצמוץ אלא משיכה באף (כל אזור הפה והאף מתכווצים). קיבלתי הוראה להתעלם ולתת לזה לעבור . ובכן זה לא עבר אלא נחלש משמעותית אך לא עבר. בחודש האחרון הוא התקרר שוב , אותה התקררות של חילוף עונות קצת נזלת , שיעול וכו... והנה שוב חזרו הטיקים הווקלים (שיעול כל כמה שניות) בנוסף נראה שהתגברו הטיקים בפנים ונוסף טיק חדש (משיכה בלסת ממש כמו פיהוק ) . בשני המקרים הטיקיםהופיעו לאחר מחלה פיזית .לגבי המישור הנפשי : הוא בן יחיד מוקף בחברים , שמח בגן ושמח לאחר הגן . הגננת לא רואה קושי או שינוי שקרה לאחרונה ובבית אין משהו שאני יכולה להצביע עליו , היחסים טובים והכל כשורה. האם זו תסמונת טורט ? לפי המאמרים שאני קוראת זה בהחלט נראה ככה . אני ממש מבוהלת מהמחשבה , איך אפשר לברר זאת?והאם צריך כבר להתחיל ? פרט מאוד חשוב : בעלי סבל מטיקים בילדותו (מצמוץ) וזה עבר אבל רק טיק אחד ולא קבוצה . בברכה , לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת טורט - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי13/04/2013זה עדיין לא מספיק לאבחנה של טורט
מומלץ גם שתפני לרופא המטפל שיבצע משטח גרון ובדיקת ASLO CRP CBC יש מקרים שזה מופיע לאחר סטרפטוקוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים אצל ילדה בת 4עדי10/04/2013
שלום,
לפני כשבועיים הופיעו אצל ילדתי הקטנה מספר טיקים - פכירת אצבעות בשתי הידיים בו זמנית, כמו גם באצבעות הרגליים, מציצת לחיים ופתיחה חזקה של הלוע. הם מופיעים כסדרה או כולם ביחד. יש לציין כי לפני 3 שבועות נולד לנו תינוק חדש במשפחה ואני מניחה כי הטיקים קשורים באיזשהו אופן לשינוי וללחץ נפשי. אני מבינה שטיקים הם עניין נפוץ אצל ילדים קטנים ולרוב חולפים עם הזמן - קראתי כאן כי אתם ממליצים לא להעיר על כך דבר, אלא שהקטנה ממש סובלת מהם, יותר נכון כדבריה "מציק לי/לא נעים לי בידיים, בפה, באצבעות" . הערב היא ממש בכתה והתלוננה על כך רבות.
שאלותיי:
1. האם יש דרך להקל על הסבל שלה?
2. האם יש סיבה לפנות לרופא?
3. האם באמת יש קשר בין הופעת טיקים למצב נפשי כגון חרדה, לחץ, מתח?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים אצל ילדה בת 4 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג11/04/2013טיקים הם אכן תופעה שכיחה בילדים אך הם מחייבים בדיקת רופא נוירולוג לשלילת מצבים אחרים. יש להיוועץ בנוירולוג ילדים לגבי אבחון וטיפול כמקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת EEGירדנה07/04/2013
שלום, האם תוכלו לעזור לי בפענוח תוצאות של EEG לילד בן 9, בדיקה בעירות ובשיתוף פעולה: תרשים לא תקין עקב פעילות אפטילפטיפורמית עם הדגשה פרונטלית דו צדדית. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת EEG - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/04/2013צריך לפנות לנוירולוג שהמליץ על הבדיקה כי יש ממצא לא תקין .
השאלה מה היא הסבה שהופנה לבדיקה. אם הממצא קשור לסיבת ההפניה אז זה דורש טיפול אם לא יתכן שהממצא מקרי ודורש רק מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות - בת חמישה חודשיםטל06/04/2013
התינוקת שלי בת 5 חודשים, לא ישנה אף פעם באמצע היום, לא נרדמת גם אם עייפה מאוד. בלילות - נהגה לישון לילה מלא (10 שעות) אך בחודש האחורן מתעוררת כמה פעמים בלילה.
כל ערב בזמם האמבטיה היא מאוד עצבנית, ומניעה את ידיה ורגליה בעצבנות, בעיקר כאשר אני מנגבת ומלבישה אותה.
היום כשהיתה באמבטיה שמתי לב שהיא רועדת בשתי ידיה, הרעידות נמשכו כדקה. בשבועיים האחרונים, כאשר ישנה, מדי פעם כתגובה לרעש, בכפות הידים שלה, המאוגרפות קלות בזמן השינה, עובר רעד שנמשך כשנייה, שנייה וחצי. רק כפות הידים רועדות.
תופעות נוספות שיש לה: כאשר אני מניקה אותה בערב, היא מעבירה את היד על המחשוף שלי במהירות ובעצבנות, דופקת עם גב היד על אזור העין-גבה לא בשליטה ,ומשפשפת-מכה את כפות ידיה על הקרקפת.
כמו כן סובלת מריפלוקס, וגזים שמעירים אותה מהשינה בחודש האחרון, לפני כן לא היתה מתעוררת מהגזים. כאשר מתעוררת מהשינה בלילה, משפשפת בחוזקה את הפנים עם גב שתי כפות ידיה ומניעה את ראשה בעצבנות מצד לצד.
בבוקר תופעות אלה לא קיימות בד"כ.
האם יש מקום לדאגה עקב הרעידות ושאר התופעות?
האם ייתכן שיש בעייה במערכת העצבים שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות - בת חמישה חודשים - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/04/2013היא צריכה להבדק ע"י נוירולוג ילדים ורצוי אם אפשר לצלם את האירועים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI לפני ניתוח טורטיקוליסליאור03/04/2013
בננו בן ה-4 מועמד לניתוח לתיקון טורטיקוליס. כל הבדיקות, לרבות הבדיקה הנוירולוגית מלפני כחודשיים ובדיקה נוירולוגית מלפני כשנתיים, היו תקינות וההערכה היתה כי מדובר בשריר מקוצר ומגויד שצריך לשחרר. הופננו לבדיקת MRI שתוצאותיה "במישורים סגיטלים ואקסיאלים בT2W, T1W. קצה קונוס בL2 - גבול תחתון של תקין. סיבי קאודה וקונוס "דבוקים" לאספקט האחורי של השק הטקלי. פילום מעובה. הרחבה של תעלה מרכזית - סירינגומיאליה - קטעים באורך שונה עד C2. מעבר קרניוצרוויקלי שמור." אנחנו מאוד מודאגים כי נראה שיש ממצאים נוירולוגים בMRI מה משמעות הMRI והאם יש השלכה לגבי ישימות הניתוח לשחרור הטורטיקוליס או היקפו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI לפני ניתוח טורטיקוליס - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/04/2013אני מציעה לפני הנתוח להתייעץ עם נוירוכירורג. הייתי ממליצה על פרופ' קונסטנטיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא הסברכםנעמה03/04/2013
שלום רב
מה זה תופעות סטראוטיפיות?
כי נאמר לי שבני בן החמש שקופץ עם רגליו משמחה זה בגלל תופעות אלו?
האם הן עוברות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא הסברכם - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/04/2013אלה לא תופעות נוירולוגיות אלא התנהגותיות.
כן זה עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)