מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טורטיקוליס חוזר אצל בן שנהאב מודאג28/02/2013
בני אושפז לפני כחודש עם טורטיקוליס.
לאחר החלמה ממחלת חום שנמשכה שבוע וטיפול אנטיביוטי, לאחרישבוע החל הטורטיקוליס עם הטיית ראש קלה לצד ימין. רופא הילדים שלנו הפנה אותנו למיון ילדים. אחרי בדיקת רופא עיניים, נוירולוג וסקירה של MRI, הוא שוחרר הביתה עם אבחנה של טורטיקוליס כמצב משני לבלוטות מוגדלות בצוואר.
הטורטיקוליס נעלם וחזר שוב לפני כמה ימים. בבדיקת רופא ילדים שוב נימושו בלוטות מוגדלות בצוואר וקבלנו הפניה להמשך בירור אצל נוירולוג ילדים.
מה יכולות להיות הסיבות לטורטיקוליס חוזר, מה המשמעות מבחינת התפתחות הילד, והאם עלינו לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס חוזר אצל בן שנה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/02/2013קיים מצב של טורטיקוליס חוזר שפיר בילדים. בחלק מהמקרים הוא גנטי ומשוייך עם נטיה למיגרנה בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטורטיקוליס חוזר
אב מודאג28/02/2013תודה על התגובה המהירה.
האם יש מה לעשות מבחינה קלינית במצב שכזה? האם מצב זה עובר בשלב כלשהו בחיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטורטיקוליס חוזר - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/02/2013בהחלט המצב עובר עד גיל 5 ואז לעיתים מופיעות מיגרנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI מוח לתינוקת בת שנהלימור27/02/2013
שלום רב,
בתי בת השנה עברה בגיל 11 חודשים (לפני חודש)פרכוס מורכב (רעידות ביד ימין בלבד). בעקבות כך עברה בדיקה נוירולוגית וEEG שהיו תקינים.
ביום ראשון עברה פרכוס נוסף בעקבות חום שבמיון הוחלט שהיה פרכוס חום רגיל.
לפני כשבוע ביצענו MRI ולהלן הממצאים:
אני מציינת את הממצאים הלא תקינים בלבד - כל היתר תקין.
"רושם לאסימטריה מבנית פרונטו-פריאטלית ימנית (חתכים 19 ברצף 7) , רושם לסולקי מעט יותר עמוק (חתך 52,51 ברצף 5) בקרוטקס הפרונטלי הימני, ממצאים אלה מאד עדינים ואינם מלווים בעיבוי קורטיקלי וברור ואינם נמשכים לכיוון החדר הלטרלי הימני, החוזרים על עצמם בחתכים האקסילאריים והקורונלים. ללא עדות לגוש או מסה. ללא אותות חריגים ב T2 או ב FLAIR.
לציין חוסר אוורור בכל מערות הפנים ובסיס הגולגולת.
לסיכום: התלבטות לגבי השינוי הקורטיקלי פרונטו-פריאטלי היקפי מימין, ללא גוש או האדרה פתולוגית."
אודה להתייחסותכם ולהסבר קצר במה מדובר.
אמא לחוצה ודואגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI מוח לתינוקת בת שנה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/02/2013כדאי להיוועץ עם רדיולוג ילדים נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בראש לתינוקת בת שנהסיון26/02/2013
שלום,
בתי בת שנה ובשבוע האחרון שמתי לב שלעיתים היא מרעידה את הראש לכמה שניות (כאילו מצטמררת או כמו שממש ממש קר אז הראש רועד). זה לא קורה לה בזמן מסויים, אבל שמתי לב שזה בזמן ערות כשהיא משחקת/מקשקשת.
זה קורה למס' שניות ואז היא מפסיקה. היא ממשיכה כאילו כלום, צוחקת ומשחקת אבל לראות את זה אצל תינוקת זה קצת מלחיץ.
בביקורת אצל הרופא, הוא עשה לה בדיקה של רפלקסים והכל היה תקין. אבל הביא לנו בכל מקרה הפניה לנוירולוג.
מדוע זה קורה? האם זה נפוץ אצל תינוקות רעידות בראש?
מה ההשלכות?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בראש לתינוקת בת שנה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג03/03/2013אם היא שומרת על הכרה, מתקשרת ומתעניינת - סימן שזה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכים נוירולוגים כתוצאה מוירוסדנה22/02/2013
שלום,
ביתי בת 7 וחצי עברה מחלה 24 שעות חום גבוה. במהלך הלילה היו לה הזיות של צעקות ואנשים שדברה אליהם. בעקבות ההזיות ואף במהלכו שמתי לב שהחלו עוויתות בעיניים. האישונים מתקבעים לפינה והעיניים נפתחות, לפעמים מלווה בעווית בצואר. מעולם לא סבלה מטיקים או עוויתות, וגם לא במשפחתינו. רופןא ילדים אמר שאלו טיקים שאופיניים לגיל ולגבי סמיכות הזמנים אמר שזה מקרי. בתחושותי סמיכות המקרים ההופעה של העווית מיד לאחר ההזיות והחום הגבוה מובהקת מדי. האם יתכן שזו הסתבכות של הוירוס? האם יתכן שזו התראה של אפילפסיה קלה? זה קרה לפני שלושה ימים , קבעתי נוירולוג פרטי לעוד חמישה ימים, האם ניתן לחכות עד אז או ללכת למיון?
תודה מסדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכים נוירולוגים כתוצאה מוירוס - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג03/03/2013אם אין לה כעת פרכוסים פעילים ניתן לחכות לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןמרים19/02/2013
ילד בן 7.5 מקבל ריטלין 20 la .ההשפעה טובה אבל הוא זקוק למשך פעולה ארוך יותר. האם ריטלין 30 יעזור או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/02/2013לא , זה משפיע לאותו משך זמן.
ניתן לתת קונצרטה 27 או 36* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסי חוםהדס17/02/2013
שלום רב.
בתי כיום בת שנתיים ו-3 חודשים. כשהיתה בסביבות גיל שנה חוותה 2 פרכוסי חום.
אני צריכה לדעת מאיזה טמפרטורה להוריד לה חום באמצעות אקמול?(בהנחה ומתנהגת רגיל )
ישנן רופאים שאומרים לי לא לעבור את ה-38 מעלות ומצד שני יש רופאים שטוענים שלא ניתן למנוע פרכוס ע"י הורדת חום ולנהוג בה כמו ילד רגיל.
זקוקה לעזרתך כי לא רוצה לדחוף לה הרבה תרופות.
הרבה תודות
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסי חום - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג18/02/2013מ38 מעלות ומעלה נשמע הגיוני להוריד את החום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםרוית17/02/2013
שלום. בני בן השבע החל לפני חצי שנה לקחת אויר בצורה ברורה כאילו קשה לו לנשום. כששאלתי אותו מה הוא מרגיש הוא אמר שאין לו אויר... בבדיקה אצל רופאת המשפחה נאמר לי להתעלם והיא הסבירה שזהו טיק נשימתי. אחרי מס חודשים התופעה חלפה. לפני חודש החל לפתוח את העיניים באופן מאוד ברור ולעיתים קרובות. השבוע החל לגלגל עניים. התופעה מתחילה להחריף ואני דואגת שמא יתחילו שאלות של חברים מביה"ס או לעג מצידם. מעולם לא אובחנו אצל נורולוג. שאלתי היא האם יש דרך לטפל בזה ללא טיפול תרופתי? האם יש דרך שאוכל להקל עליו? אם לבעלי יש גם קצת מצמוצים ולפעמים גלגולי עניים יתכן שעוא מחקה אותו? מה הייתם ממליצים לי? אשמח לשמוע. תודה ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג17/02/2013יש להיוועץ בנוירולוג ילדים כדי לעמוד על מידת חומרת הטיקים והדרכים לטפל בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שבע שסובל מטיקים
ענבל17/03/2013שלום, יש לי ילד בן שבע שסבל בעבר ממצמוץ בעיניים לקחתי אותו לרופא עיניים והסתבר שיש לו עין עצלה אנחנו מטופלים אצל רופאת עיניים לאחר כמה חודשים המצמוצים נעלמו ועכשיו לפני שבועיים הם חזרו ובגדול ובנוסף נהיה לו טיקים בפה ובצוואר מה אני עושה ??? והאם אני צריכה לפנות לניורולוג??? בבקשה עזרה דחופה אני פשוט אובדת עצות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסיםפיל13/02/2013
שלום רב
בני בן 4 חודשים. בלידה וחודש לאחר מכן, בדיקת רפלקסים וטונוס תקינה.
כיום בבדיקת רופא צוין בפניי כי הרפלקסים שלו "מוגזמים" מדי. איני יודעת מה המונח הרפואי לכך, אך הכוונה הייתה שבהקשת פטיש על ידיו ורגליו הם קפצו יותר מדי.
אם הדבר יימשך, יהיה עליי לפנות לניורולוג. שאלתי היא, אם אכן הדבר יימשך- על מה זה יכול להעיד?
אני די מודאגת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקסים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג14/02/2013אם התופעה מבודדת ושאר הבדיקה הנוירולוגית וההתפתחותית תקינה - עושה רושם שאין לך מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן12/02/2013
שלום רשמתי לפני חודש על בני בן 15 אם קפיצות שריר ראינו שני נירולוגים שללו בעיה ואתמול עשינו אי אם גי שהבודק ראה קפיצת שריר בבדיקה ואמר שהבדיקה תקינה וזו קפיצת שריר שפירה האם באמת ניתן לראות שזה שפיר ולהיות רגועים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/02/2013אם כולם אומרים שהכל תקין - עושה רושם שאפשר להיות רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפס פתוח בגיל שנה ו8 חודשיםקרן פלד11/02/2013
בתי בת שנה ו8 חודשים והמרפס שלה עדין פתוח. בהמלצת רופאי עשינו לה אולטרסאונד שיצא תקין.הרופאה ביקשה שאגיע גם אחת לחודש לבדוק גודל ראש ולראות שאכן המרפס הולך וקטן. חשוב לי לציין כשבתי נולדה היה חשש למרפס תפוח- היא עברה בדיקות לשלילת דלקת קרום המוח, אוטסאונד חדרי מוח. בגיל חודש גם כן עברה שוב אולרסאונד. כמו כן בגיל חודשיים היתה אצל נוירולוג בבדיקה- הכל יצא תקין לשמחתי.
האם לאור כל עברה של בתי ישנן צורך לעבור בדיקות נוספות? באיזה גיל אמור המרפס להסגר סופית? אני די לחוצה מהענין- זה גם מלחיץ שאני מקלחת אותה אני עדין רואה את הדופק שלה בראש זז. אודה לתשובתך! תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפס פתוח בגיל שנה ו8 חודשים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/02/2013תלוי עד כמה הוא פתוח והאם הוא מתגרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שישה וחצי שבועותגילי10/02/2013
בני בן שישה וחצי שבועות. נולד בשבוע 40 במשקל תקין ובלידה תקינה. אפגר 10. בשחרור מבית החולים ציין הרופא כי יש לו היפוטוניה של חגורת הכתפיים והפנה לפיזיותרפיה. הפיזיותרפיסטית בדקה וטענה כי אכן יש מעט טונוס נמוך וביקשה שנגיע למעקב אחרי חודש. לפני שבוע היינו אצלה שוב והיא מצאה שיפור רב בטונוס של בני וטענה כי אין לו היפוטוניה כי אם טונוס מעט נמוך וכי לא צריך בשלב זה פיזיותרפיה. נכון להיום, בני לא ממש יוצר איתי קשר עין רציף ( רק לכמה שניות ולפעמים עוקב אחרי פרצופי במבטו ) ואינו מחייך ( חייך אולי פעמיים חיוך רצוני ). ראשו מופנה רוב הזמן לצד שמאל וכך גם המבט : מופנה לרוב לצדדים. כשנמצא על הבטן כן מרים ראש מעט ויודע לסובב ראש מצד לצד וגם דוחף את רגליו. בנוסף סובל הקטן מעצירויות ( אני חושבת שזה נקרא עצירות: יציאה פעם בשבוע- 10 ימים, רכה ובצבע חרדל ). אני מציינת את כל הפרטים הללו כי הבנתי שעצירות יכולה להיות ביטוי למחלה נוירולגית כלשהי. ובגלל הנתונים : עצירות + לא מחייך + לא יוצר קשר עין + לא עוקב = אני חוששת לו מאד מאד שמשהו לא תקין. האם יכול להיות שסובל מאוטיזם? שיתוק מוחין? או בעיה נוירולוגית אחרת? אני אשמח לחוות דעת ולא רק להפניה לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שישה וחצי שבועות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג11/02/2013למרות עושר הנתונים שאת מספקת אין מנוס מבדיקה נוירולוגית קפדנית והתרשמות אישית מהתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסמורפיזםנועה10/02/2013
שלום,
בני אובחן כסובל מבעיות רגשיות ואושפז במסגרת אישפוז יום. כעת הוא מופנה ליועץ גנטי, מהרופאים נמסר כי הוא סובל מבעיות נוירולוגיות רבות, והוזכרה המילה דיסמורפיזם. מה זה אומר?
אשמח לקבל כל תשובה שתאיר את עיניי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסמורפיזם - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג11/02/2013דיסמורפיזם הכוונה לחריגה מתבניות ומתארי פנים מקובלים למשל מרחק גדול בין העיניים, אוזניים בעלות מבנה חריג, אף בולבוסי וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות חום ילד בן 6אסתי פרטוש10/02/2013
שלום רב, לבני בן ה6 היה חום גבוה. 39.6 ואובחנה שפעת. בלילות הוא היה קם ואומר דברי טירוף וחוסר הגיון. שהוא מפחד מאבא, שאני אעשה דברים ללא הגיון. נראה כאילו הוא רואה דברים שכנראה הפחידו אותו. העיניים פתוחות לרווחה וכל גופו רועד. הרגעתי אותו בחיבוק, שטפתי לו את הפנים ואמרתי דברים מרגיעים שאמא אוהבת ושאמא פה ...עד שהוא היה חוזר לעצמו ונרדם. כך קרה 4 פעמים בלילה, גם כשהחום ירד. היום כשהוא אחרי השפעת, הוא אומר לי כשהוא מסתכל עליי שלפעמים הוא רואה איברים בפניי שגדלים (לדוגמא עין גדולה במיוחד) או דברים שמצטמצמים יותר מהאחרים. אני דואגת... משהו קרה לו בעקבות החום? האם נפגע משהו במוחו? אולי אלו דמיונות של ילד בן 6 שמחפש תשומת לב. אני צריכה לקחת אותו לנוירולוג? הוא עבר בדיקת ראייה והכל תקין. האם 4פעמים בלילה הזיות חום, זה נורמלי? אנא חזרו אליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות חום ילד בן 6 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/02/2013נשמע שמדובר בתופעת " עליסה בארץ הפלאות" של הגדלה או צמצום מראות כחלק מזיהום ע"י נגיף EBV הנגיף של מחלת הנשיקה. יש להיוועץ בנוירולוג ואולי לבצע EEG .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה רק בזמן האכלה מבקבוקמיכל08/02/2013
שלום,
בתי בת ארבעה חודשים. במהלך החודש האחרון בעת האכלה מבקבוק פוזלת לכיוון הבקבוק ונראה כאילו מתנתקת מהמציאות . תנועת עיניים מפחידה ומוזרה ,אבל רק בזמן שאוכלת מבקבוק. האם האכלה מרדימה אותה ולאיזה רופא ניתן לפנות (רופא הילדים לא מבין על מה אני מדברת). תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה רק בזמן האכלה מבקבוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג10/02/2013יש לפנות לנוירולוג ילדים ולנוירואופטלמולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית קשב וריכוז??רחל08/02/2013
לחברי הפורום שלום רב
בני בן 7 והוא מתקשה בהקשבה למשך השיעור (יש הרבה הסחות דעת מצידו)
אך אני חייבת לציין שהוא מבין ויודע את החומר הנלמד בכיתה
עשינו איתו ניסיון למשך 3 שבועות והסברנו לו אם יקשיב בשיעור ללא הפרעה, יקבל צופר בסוף השבוע, - והוא אכן הצליח לעמוד במשימה היטב!!
שאלתי היא האם זה יכול להיות סמפטום של בעית קשב (למרות שהתופעה נעלמת בזמן שנותנים לו זריקת מוטיבציה??)
תודה רבה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קשב וריכוז?? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג10/02/2013הוא צריך לעבור הערכה מסודרת על ידי נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)