מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- eegמיכל03/04/2013
שלום
נוירולוג הפנה את בתי בת החמישה חודשים לבדיקת eeg עקב חשד לפירכוס. האם הבדיקה מסוכנת לתינוקת ויש בה חשיפה לקרינה ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eeg - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/04/2013אינה מסוכנת כלל וגם אינה חודרנית ואין בה כל קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה גרביס וסטרואידיםשיראל03/04/2013
שלום,
בני בן 5.5. חולה במיאסטניה גרביס אוטואימונית. הוא טופל במסטינון וב- IVIG ללא תגובה מספקת. הנוירולוג המטפל מציע סטרואידים - מינון 15 מ"ג, 1 מ"ג לק"ג. רופא הילדים שלנו הזדעזע מההצעה. לדבריו, מי שמתחיל בסטרואידים לא יכול לצאת מזה. לטענתו, אנחנו יכולים להתחיל את השימוש, לחוות שיפור בתפקוד השרירים כתוצאה מהטיפול ותופעות לוואי נסבלות. ואולם, לדעתו, לא תמיד ניתן לרדת במינון הסטרואידים או להיגמל מהם וקיים סיכון ממשי שהגוף יפתח תלות שתחייב המשך שימוש בסטרואידים על אף תופעות לוואי קשות שיתפתחו בהמשך. לטענתו זה סיפור של שנים. האם זה נכון?
שאלה נוספת - אם לוקחים סטרואידים במינון של 15 מ"ג לתקופה של 3-6 חודשים האם תיגרם פגיעה משמעותית בגדילה? האם היא הפיכה?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה גרביס וסטרואידים - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/04/2013לצערי רופא הילדים טועה. זה הטיפול המקובל (אם הוכח שזה אוטואימוני) וגם המינון הוא נכון. המינון קטן יחסית ולכן לא צפוי פגיעה בגדילה. יש אמנם תופעות לואי לסטרואידים אך מכיון שניסיתם כבר תרופות אחרות (ואני מניחה שנתתם מסטינון במינון מספיק טוב) אז אין ברירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וטיקיםחגית02/04/2013
שלום
רציתי לדעת אם יכול להיות קשר בין נטילת אנטיביוטיקה מסוג צפוויט פורטה(עקב דלקת) לבין התפתחות טיקים ?
בתי בת 8 יש לה נטייה לטיקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה וטיקים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג02/04/2013לא.אין כל קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 עם כאבי ראשטלי01/04/2013
שלום. הבן שלי עבר בירור לפני כחצי שנה בשאלה של פאפילדמה. עבר mri מוח שפוענח כתקין. עבר ניקור מותני עם תוצאה של 16. בדיקה נוירולוגית תקינה. סוכם על הרמה מבנית והוא במעקב נוירואופטומלוג. לאחרונה מתלונן על כאבי ראש בעיקר כשחם לו. איך להתייחס???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 עם כאבי ראש - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג02/04/2013יש להיבדק שוב ע"י נוירולוג ילדים ולהמשיך בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עצתכםנעמה28/03/2013
שלום רב
בני בן חמש וכאשר הוא שמח או מתרגש או נוהג לקפץ ולנתר עם הרגלים שוב ושוב
יש לציין שמאז גיל אפס הוא היה נוהג להזיז את רגליו במהירות כאשר הוא שמח ומתלהב
שאלתי היא: האם אלו טיקים? האם יש לטפל בתופעה זו?
בעיניי אמנם זה חמוד שכאשר הוא מקפץ כאשר הוא מתלהב/מתרגש אבל יש שאומרים לי שאולי זה לא תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא עצתכם - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי29/03/2013אלו תופעות סטראוטיפיות ואין כל סבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
נעמה31/03/2013תודה
אגב מה הכוונה תופעות סטראוטיפיות?
כי לי ברור שהילד קופץ על המקום בגלל שמחה והתרגשות. אבל כאמור יש אומרים שזה אולי בעיה עצבית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםדנה19/03/2013
ביתי בת עשר וחצי. מגיל שבע יש לה טיקים לסירוגין, לעיתים נעלמים או כמעט נעלמים לתקופות ארוכות. הטיקים מתבטאים כמעט תמיד במצמוצים. לעיתים נדירות משיכות באף. לאחרונה לאחר מתח שמתי לב למצמוצים אך גם להזזת הלשון בפה. המדובר בשבוע האחרון.
שאלתי היא האם יש משמעות לעובדה שנלווית למצמוץ תנועה נוספת.
האם ההנחייה שקיבלתי בעבר, להמתין בסבלנות שיחלוף, עדיין תקפה. אציין כי בעבר אכן תמיד כשהגיע, גם במינון משמעותי, חלף לתקופות ארוכות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/03/2013יכולות להיות כמה קבוצות טיקים ביחד. המטרה - לא להעיר והם יחלפו מעצמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדיקה בוצעה דרך מרפס הקדמיד``ר שי מנשקו17/03/2013
שלום רב,
לאחר בדיקה של אולטרסאונד של חדרי מוח לתינוק בן שנה התקבלה תשובה :
הבדיקה בוצעה דרך מרפס הקדמי:
קו האמצע מבניו תקינים ללא סטיות ,אין עדות לאפקט מסה .
מערכות החדרים:חדרי מוח שלישי ורביעי תקינים,הודגמה הרחבה קלה וסימטרית של חדרי מוח צדדים -גובה החדרים 1 ס"מ
מה התשובה אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד חדרי מוח לתינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/03/2013קרוב לודאי ממצא חסר חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד חדרי מוח לתינוק - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד חדרי מוח לתינוק - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמתעלפתדפנה17/03/2013
ילדה בת 13 שמתעלפת מידי פעם (לא כשהיא במחזור) ולאחר שמרימים לה את הרגליים למעלה היא מתעוררת. בדיקה נוירולוגית ורישום גלי מוח תקינים, בבדיקות דם אין מחסור בויטמינים ומינרלים או ואין תוצאות שקשורות לחולשה למשל אנמיה, לחץ דם תקין. האם יש צורך בעוד בדיקה על מנת לברר מדוע מתעלפת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמתעלפת - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/03/2013הערכת קרדיולוג כולל א.ק.ג, אקו לב והולטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת עם היקף ראש גדולעינת12/03/2013
שלום,
ביתי נולדה בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז.
בלידה - היקף ראש 33.5 משקל 3 ק"ג. לאחר חודש היקף ראש 37.
בגיל 4 חודשים 41.5 ועכשיו בגי 6 חודשים 44 ס"מ ומשקל 8.3 ק"ג. גובה 66 ס"מ.
היא קפצה בכל האחוזונים והופניתי לרופא.
הרופא ביקש שאמשיך מעקב בלבד בעוד כחודש. ולא שלח לבדיקות.
האם לדעתכם יש מקום לבדיקות?
אני די מודאגת.
דבר נוסף - תינוקת עירנית, חייכנית. סובלת מנזלת בקיר האחורי כבר 5 חודשים.
בשינה בלילה לא רגועה בכלל וזזה המון. האם יש קשר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת עם היקף ראש גדול - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/04/2013מעקב עוד חודש זה רעיון טוב.
אם עולה באופן חריג מומלץ לבצע אולטרהסאונד של המוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין פגיעה בראש ואיבוד הבהרותדידי11/03/2013
הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים נפל לפני כ-חודש מהמיטה שלנו על המצח. מלבד בכי רגיל אחרי הנפילה וסימן אדום במצח, לא היו סימנים נוספים, ובעצה עם מוקד אחיות לא לקחנו אותו לבית חולים.
לאחר כ-48 שעות הייתה ספק הקאה (לא ראיתי את זה קורה אלא בדיעבד ראיתי קיא על הבגדים שלי).
בדיעבד שמנו לב שמאז המכה הייתה נסיגה ביכולת השפתית של הילד שמתבטא בעיקר בזה שהוא הפסיק לגמרי לבטא את האותיות ב' וג' שלפני כן היה מצליח לבטא.
האם יכול להיות קשר בין המקרים? האם יש משהו עוד שאפשר לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין פגיעה בראש ואיבוד הבהרות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג11/03/2013על פניו לא נראה שיש קשר אך ליתר בטחון קחו אותו לבדיקה אצל רופא הילדים ובמידת הצורך גם לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שמביטה למעלהיעל06/03/2013
שלום,
הבת שלי בת חודשיים ושמתי לב כי בשבועיים האחרונים היא מסתכלת כמעט כל הזמן למעלה ואחורה. וזה כמעט לא משנה איך אני מחזיקה אותה. יש לציין כי היא מגיבה לקולות ולשינויי אור ומדי פעם עוקבת אחרי האצבע שלי. כמו כן היא ממלמלת ומחייכת אך אני לא יודעת אם זה רפלקס או רצוני.
האם יש לי ממה לדאוג? אודה על התשובה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שמביטה למעלה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג07/03/2013כדאי שהתינוקת תיבדק ע"י נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המי ורטברהמיכל05/03/2013
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 21. בסקירת מערכות התגלה המי ורטברה בחוליה אחת בעמוד השדרה (התפתחה רק חצי חוליה). בסקירת המערכות לא התגלו ממצאים נוספים.
הייתי אצל אורטופד ילדים, נאמר לי כי במידה ומדובר בממצא בודד הבעיה היא ברת טיפול, אך יש סיכוי (אמנם קטן מאוד, אך קיים) כי תהיה בעיה נוירולוגית המתלווה לכך.
כמו כן בסקירת המערכות, נמצא כי שלפוחית השתן תקינה ומנח רגליים תקין. לפי דבריו של הרופא, בד"ר כאשר יש בעיה נוירולוגית צפוי לראות שלפוחית שתן לא תקינה ומנח רגליים לא תקין. אך הוא אינו יכול להתחייב.
איך ניתן לבדוק זאת לפני הלידה.
אשמח למידע נוסף.
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המי ורטברה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג05/03/2013תוכלי לבקש MRI של חוט השדרה והבטן והאגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה משידהאוסנת04/03/2013
שלום
ביתי בת חצי שנה נפלה משידת ההחתלה ביום שישי בערב. הנפילה היתה על הצד קיבלה מכה בברך ובלחי. השארנו אותה ערה אחכ לעוד שעה וחצי לא הקיאה ולא היו התנהגויות שונות. האם יש צורך לקחת אותה לבדיקות נוספות למרות הזמן שעבר?? האם יש סיכוי שיש משהו פנימי שאנחנו לא רואים? אציין שהילדה מתנהגת רגיל לחלוטין
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה משידה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/03/2013קרוב לודאי שהייתם רואים משהו עד עתה. ליתר בטחון קחו אותה לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה משידה
שלי29/10/2014שלום היום בני בן 4 שהיה בן 5 חודשים נפל לצערי משידת ההחתלה עד היום זה רודף אותי כיום יש לו תופעה סטריאוטיפית בז ן שהוא מתרגש הוא מסובב ידיים ברצוני לדעת האם יש קשר לנפילה יש לציין שאז שהוא נפל לא היה הקאות והתנהג כרגיל אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה משידה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג22/12/2014את יכולה להיות רגועה. לא נראה שיש קשר נסיבתי בין הנפילה והתנועות הסטראוטיפיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה משידה
שלי22/12/2014תודה רבה על התשובה הילד נבדק ואכן מדובג בתופעה סטריאוטיפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriטלי28/02/2013
בני עבר mri מה משמעות התוצאה מודגם CLUMPING של השורשים התחתונים באזור הסקרלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג03/03/2013CLUMPING משמעו הצטופפות. מה ההקשר הקליני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין לידת וואקום להפרעה נוירו'?מירי28/02/2013
הבת שלי בת חמש וחצי ואמורה לעלות בשנה הבאה לכיתה א'.
היא ילדה מאוד חכמה וחברותית אך גם מאוד עקשנית ואימפולסיבית.
היא נולדה בלידת וואקום- האם יכול להיות שנגרם לה איזשהו נזק שגורם לאיפולסיביות?
האם כדאי לקחת אותה לאבחון נוירולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין לידת וואקום להפרעה נוירו'? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג03/03/2013בד"כ אין קשר בין לידת ואקום וחסר קשב וריכוז. אם יש חשש שכזה כדאי להיוועץ בנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)