מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש אחורייםחסוי11/01/2012
שלום אני ילד בן 17 בריא מתעמל ועושה כושר אבל אחרי מאמץ לפעמים יש לי כאב קטן או הרגשה מאחורה בראש ואני ילד עם לחץ רב כל הזמן אני לא יודע עם זה משפיע ולאחרונה לפני חודש נבדקתי ואמרו לי שיש לי סטייה קלה אך מאוזנת בעמוד השדרה וגם כאב לי הצוואר באותו הזמן ההאם זה קשור יש לעשות עם זה משהו זה מלחיץ אותי מאוד עם תוכל לענות בהקדם תודה האם צריך ללכת לטיפול ולבדיקה כלשהי? או יש בזה סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לכאבי הראש
חסוי12/01/2012הם לא חזקים בכלל זה כמו הרגשה לפעמים זה רק בגלל שאני חושב על זה הרבה ואני נוטל רסיטל אמרו לי שזה יכול לגרום לקצת כאבי ראש אני לוקח אותה כבר חודש האם צריך ללכת לבדיקה מעמיקה? יש סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנהון תינוקת בת חצי שנהעינת11/01/2012
מזה יומיים שלושה מהנהנת בראשה (כאילו לחיוב) בשכיבה על הגב. פעמים רבות. חוצמזה
במצברוח שמח וטוב לב כהרגלה.
קראתי כל מיני דברים מדאיגים באינטרנט ורציתי לדעת מה כדאי לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף שהיא גם מרבה למתוח את
עינת11/01/2012הרגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף שהיא גם מרבה למתוח את - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג11/01/2012לפי מה שאת מספרת נשמע שהכל בסדר ואת לא צריכה לקרוא הרבה באינטרנט. תקחי אותה ליתר בטחון להערכה אצל רופא הילדים ורק אם הוא יגיד שצריך להתקדם לבדיקה אצל נוירולוג ילדים - תקחי אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנהון תינוקת בת חצי שנה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג11/01/2012רציתי להוסיף שכל עוד התינוקת במצב רוח טוב ולא היתה נסיגה התפתחותית ולא איבדה קשר עין מאז שהתחילו התופעות - יש הרבה פחות מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, האם ניתן לצור איתך
עינת15/01/2012קשר במידה ונופנה לנוירולוג ?
ההנהונים ממשיכים גם כאשר היא ישנה, מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעזור לילד עם אפילפסיה קשהנעמי10/01/2012
עם תסמונת לנוקס גסטרו שהשתנתה מ- MAE שניסו בו כבר כמעט הכל. שהיו לו ימים יותר טובים ופחות טובים. האם שינוי רופא יכול להביא לבשורה חדשה?
האם יש "פטנטים" שיכולים לעזור לילד החמוד הזה שקוגנטיבית רק הולך ומתדרדר?
או שזה תהליך ברור מראש ?:
( מדובר בילד בן שבע וחצי שכבר 4 שנים בתוך הקטסטרופה ויש לו קוצב והוא בדיאטה... אחרי סטרואידים ו- IVIGׂ )
מחפשת תשובה כנה ואמיתית ולא רק נחמה ותקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לעזור לילד עם אפילפסיה קשה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג10/01/2012תמיד יש תקווה שמעבר לפינה יצוץ טיפול חדש או תרופה חדשה. תפני לאפילפטולוג ילדים טוב שאת סומכת עליו ובוטחת בו שקורא את המילה האחרונה בספרות ואל תאבדי תקווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת MRIש09/01/2012
שלום רב, אני אם לתאומים בני 5.6 שנולדו בשבוע 27 עם דימומים במוח, אחד מהם סובל מדיפלגיה ספסטית ובעיות התפתחותיות והשני סובל מדיספרקציה ובעיות התפתחותיות, הוא נשלח לבדיקת MRI בתשובה:
אטרופיה צרבלרית.
מעט מוקדי הארכת זמני הרפיה תת קורטיקלים
אודה מכל הלב על תשובה מהירה מה אומרת תשובת הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת MRI - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב10/01/2012התשובה מורכבת אני מציעה שתגיעי לנוירולוג המפנה ותדונוו בתוצאות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ck עולה ויורדליאורה08/01/2012
שלום ותודה מראש,
לבן שלי גילו לפני כשנה וחצי ck גבוהה 680 שהיה בן שנה וחצי. ובבדיקה נוספת שנערכה לאחר כחצי שנה נמצא 398 והיום בבדיקה אחרונה הCK התאזן ונכנס לנורמה 97 . בזמנו ביקרנו במרפאה נוירולגית בבית חולים ולא מצאו דבר כיום אני אמורה להפגש איתם שוב בעוד כמה חודשים. האם יש הסבר לעלייה וירידה של ה CK נערכה לו גם בדיקת אקו לב שיצאה תקינה. יש לו תופעה של קפיצות לא רצוניות של איברי הגוף פעם הראש היד הרגל משהו קצר וחלש לא תמיד זה ממש לעיתים רחוקות האם יש הסבר וקשר לדברים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ck עולה ויורד - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב09/01/2012עליות CPK יכולות להיות קשורות להפרעה מטבולית או לעיתים גם לחבלות מינוריות בכל מקרה הערך היום תקין לחלוטין ולכן לדעתי יבחרו לבצע את הרוטינה ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טילטולאמא08/01/2012
בני בן 18 עם פיגור שכלי קשה ואפילפסיה מטופל בדפלפט כרונו עם רמה גבוהה בדם
ומעט שיפור ברמת האפילפסיה מזה זמן יש מעין תנועת טילטול /צמרמורת לשניה
בעבר היו מקרים כאלה לעיתים רחוקות ו ייחסתי זאת לנתינת שתן אך בתקופה האחרונה תנועה זו היא ללא מתן שתן,
איך להתייחס לזה כאל סוג נוסף של פירכוס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טילטול - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/01/2012קשה מאוד לדעת יכול להיות ארוע מיוקלוני אפילפטי אך יכול להיות מרכיב סטראוטיפי תבקשי מרופא מטפל לבצע וידאו איאיגי בזמן ארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםיעל לוי04/01/2012
האם נוירופימבטרוזיס הכתמים יכולים פתאום להופיע בגיל מבוגר???
או שאם וישנם יופיעו כבר בגיל ינקות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי05/01/2012ב-90% מופיעים עד גיל 5 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על מיליםסיון04/01/2012
לא יודעת לאיזה פורום לפנות, האם המקרה קשור לפסיכולוגיה ומשהו נפשי או שמא נוירולוגיה ומשהו פיזי.
הבן שלי (כמעט בן 4) אומר כמעט כל דבר פעמיים. פעם בקול ופעם בשקט, כאשר שואלים אותו למה אתה חוזר על עצמך הוא אומר, אני לא! הוא לא שם לב לכך.
האם יש מה לדאוג? האם יש מה לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על מילים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב04/01/2012לא הייתי דואגת מדובר במעין "מנייריזם" אולי נובע קצת מחרדה ,פשוט התעלמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי קפהיעל לוי03/01/2012
שאלה לי לבני בן העשרה חודשים יש מעל 6 כתמי קפה בחלב והוא במעקב
אני ובעלי נבדקנו עור ועניים ואין לנו שום סימנים על נוירופיבמטרוזיס....
גם אין לנו אף אחד במשפחה...שאלתי האם ייתכן שאחד מאיתנו אני או בעלי
נשאים???ואיננו יודעים? או שאין נשאות לתסמונת זו??.
ודבר נוסף שרציתי לדעת האם הנוירופיבמטרוזיס יכול ל"דלג דור"
זאת אומרת יכול שלסבא רבא או לסבא יש ולבן אין ואז לנכד יופיע???
תודה רבה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי קפה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי03/01/2012לא מדלג דור
אתם כנראה לא נשאים
אצלו יש מוטציה חדשה כפי שקורה ב-50% מהמקרים
קיימת אפשרות נדירה מאד של gonadal mosaicism ואז יכול לקרות מקרה נוסף במשפחה
מציעה לכם לפנות לגנטיקאי לקבל הסברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהיעל לוי03/01/2012
אם ויש נוירופימבטרוזיס, אז אם עושים PGD במידה ויודעים מה המוטציה אפשר מראש למנוע את המחלה???או שבעצם עושים PGD כדי לבדוק אם יש או אין בהפרייה
לפני שמכניסים לגוף ? ובאם יש פשוט לא מחזירים ביצית לגוף???
ז"א הPGD הינה אופציה לטיפול חוץ גופי שבו רואים כבר מחוץ לגוף אם יש או אין את המוטציה??? או שאפשר בטיפול זה למנוע את המוטציה הזאת???
מקווה ששאלתי ברורה
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/01/2012PGD נועד לחפש מוטציה ובמחלות בהן רוצים להמנע מילד חולה את אותה ביצית לא להפרות לא ניתן ל"הרחיק" את המוטציה מהDNA של הביצית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםיעל לוי03/01/2012
מה בעצם הקשר בין כתמי קפה בחלב לבין נוירפיבמטרוזיס?
למה כשיש נורופיבמטרוזיס יש כתמי קפה? שאלתי מבחינה קלינית
מה בגוף איזה חומר עושה את הכתמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/01/2012הכתמים הם אזורים בהם יש יתר מלנין, אין לנו הסבר למה הם נוצרים דווקא בנוירופיברומטוזיס אך הם סמן מרכזי במחלה הם כשלעצמם לא מהווים כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הילודהיעל לוי03/01/2012
רציתי לשאול לגבי nf1
לי ולבעלי אין ..., האם גיל האם קרוב ל40..יכול להיות גורם משפיע?
אם ולבננו יאובחן נוירופיבמטרוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הילודה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/01/2012גיל אינו משפיע על הופעת המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת EEGסופי02/01/2012
שלום, ביתי עברה בדיקת EEG בעירנות ובחסך שינה. בטופס השחרור נרשם "נדגמו התפרצויות של גלים איטיים לא תקינים ללא זיז וגל" .
אשמח מאוד לדעת מה משמעות הדבר. הרופא לא דיבר איתי על כך בכלל ולא השתמש במונחים אלה.
אודה על מענה בדחיפות אני דואגת מאוד...
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת EEG - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/01/2012השאלה היא בת כמה הילדה ,בילדים צעירים בעיקר לקראת הרדמות ונמנום ישנן התפרצויות של גלים איטיים ואין להן משמעות
לעיתים גלים איטיים התפרצותיים קשוירים בנטיה להפרעה אפילפטית אך הרופא ששלח אותך צריך לחוות דעתו על הממצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםדנה01/01/2012
ביתי בת התשע סובלת מזה מספר שנים מטיקים בעיניים. בשנה האחרונה חלה היעלמות כמעט מוחלטת, והדבר לא הטריד. בימים האחרונים חזר בצורה דומיננטית ביותר. שאלתי היא האם מדובר במהלך מוכר (העובדה כי נעלם וחוזר) והאם העובדה שמלווה במשך מספר שנים אומר משהו לגבי העתיד או שמא ניתן להתעודד מכך שיש הפוגות משמעותיות והאם יש סיכוי שבשלב כלשהו ייעלם ולא יחזור....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/01/2012טיקים מטיבם באים והולכים. לדעתי הפסקות ארוכות הן סימן טוב ,בחלק גדול מהילדים הטיקים נעלמים עם ההתבגרות או מופיעים רק בצורה קלה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריטריוןיעל לוי29/12/2011
עד איזה גיל אמור להתווסף קרטיריון נוסף במידה ויש רק כתמים על העור?
ז"א הקריטריון השני (במידה וחלילה יהיה כזה) יכול להיות רק בגיל מאוחר נגיד בגיל העשרה? או שכבר בשלב הרבה יותר מוקדם במידה ויהיה אז הוא יתווסף???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריון - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי03/01/2012לרוב עד גיל 5 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)