מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עכוב התפתחותי בתנוקתרבקה07/02/2012
שלום רב,
בתי כמעט בת שנה - עדיין לא מתהפכת , לא זוחלת , לא יושבת , ממעטת להוציא קולות וגם לא אכלנית גדולה ונמצאת מתחת לאחוזונים במשקל,
אנחנו בהתפתחות הילד אתה ועושים כרגע רק פיזיוטרפיה
בבדיקות הדם התגלה קרניטין נמוך -
FREE 11.1 MICROMOL:LITER
TOTAL 15.8 MICROMOL:LITER
בנוסף יש לנו תור ל MRI ראש
האם אפשר לדעת ממה נובע העכוב שלה , ואיך עלינו להתקדם מבחינת הטפול בה והברור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכוב התפתחותי בתנוקת - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג07/02/2012היא צריכה להיות במעקב רופא התפתחותי מסודר. עליה לעבור בירור נוירומטבולי, הדמייתי ובהתאם לתוצאות - לחפש את האטיולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות לא רצוניותמשה05/02/2012
שלום רב.
לבני בן ה-11 יש תנועות שנראות לי לא רצוניות או אובססיביות אשר באות והולכות, כלומר, תקופה בה הוא מזיז ידיים , לאחר מכן פתאום זה מפסיק ומתחילות תנועות הזזת/ניעור ראש וכיו"ב. גם לי כאביו היו תקופות כאלה נראה לי שזה קשור. לאחרונה קראתי מאמר הדן בהשפעות חיידקים על התנהגות האדם ופתרונות לכך. האם זה קשור? למה זה קשור? יש פתרון?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות לא רצוניות - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג05/02/2012ייתכן ומדובר בטיקים מוטוריים שלעתים הם תורשתיים.
בכל מקרה כדאי להיבדק אצל נוירולוג ילדים ולעיתים רחוקות יש צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות קלהליז04/02/2012
שלום ד"ר יש לי תאומים בני 5 חוד' נולדו בניתוח קיסרי שבוע 37.5 כל אחד יותר מ 3 ק"ג טפו טפו תודה לאל הכל בסדר.
בימים האחרונים אצל אחד מהם ישנה נפיחות קלה באיזור הראש בחלק הקידמי (הרך)
הייתי אצל הרופאה,שאמרה שזה כנראה לחץ תוך גולגולתי היא לא ידעה לספק לי תשובה מלאה ושלחה אותי לנוירולוג ולאולטראסאונד מוח.התור שנקבע לי הוא רק ל 22.2 זה עוד הרבה זמן ואין תורים לפני.ואני דיי לחוצה מיזה ,מה יכולה להיות הסיבה שצמחה לה מאין גבעה?? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות קלה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי04/02/2012תבררי בטיפת חלב מה היקפי הראש שלהם (מבחינת האחוזון האם יש שינוי?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליז04/02/2012בכל הפעמים שהיינו בטיפת חלב היקף הראש היה תקין והם מבחינת האחוזון תקין לחלוטין הבליטה היא בראש למעלה בחלקו העליון (באיזור הרך) ואין קשר להיקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי04/02/2012אם כך נמתין לבדיקת US בדיקת נוירולוג ובדיקת קרקעית העיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבות בגיל שנה וחודשדורית04/02/2012
לפני כחודש וחצי קיבלה ביתנו שבגיל שנה חיסון משולש וכעבור 10 ימים פיתחה חום..
כשירד החום ביום למחרת התעוררה- לא יכלה לשבת , נזרקה אחורה ולצד, לא יכלה לעמוד (הולכת כבר מעל חודש) ובמשך היום היציבות משתפרת אבל לא לגמרי.
היינו במיון ילדים אמרו שצריך מעקב וביום אחרי כבר שבועיים הכל בסדר.
לפני 3 ימים התעוררה שוב עם אותם הסימנים- במיון עשו בדיקת EEG = תקינה
בדיקות דם ושתן תקינים, הרחבת אישונים...=תקינה
שלחו הבייתה עד ליום ראשון - ביום אחרי שוב אותם סימנים אפילו יותר---
חזרנו למיון - אשפזו ושלחו לבדיקת MRI ראש הבדיקה בסרר אין ממצאים.
שאלה-
1. מה לדעתך יכול לגרום לתופעה של אי שיווי משקל/ חוסר יציבות במידה ובבדדיקות בנ" לא מצאו ?
2. איזה בדיקות מומלץ לעבור בהמשך?
3. מה הסיבה לתופעות דוקא בשעות הבוקר לאחר שינת לילה?
4. האם יכול החיסון האחרון להיות הגורם? עד מתי יכול להשפיע חיסון? האם יכול להשפיע בהפוגות כשבוע אחרי הפסקה ושוב?
ברצוני לציין שהילדה מאוד נמרצת, מחייכת, משפת פעולה תקשורתית, בעלת יכולת תפיסה גבוהה, אוכלת ושותה ,.. בריאה לחלוטין.
אבקש סליחה על כל השאלות אבל אנחנו מאוד מודאגים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציבות בגיל שנה וחודש - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי04/02/2012מדובר ב episodic ataxia תופעה מאד נדירה ודרוש ברור מקיף מטבולי וגנטי וכן היסטוריה משפחתית (כגון מיגרנה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך שאלה בהמשך
דורית04/02/2012האם מסון יכול להיות גורם לתופעה זו?
כלומר - רק לפני כחודש וחצי העברנו אותה לאכול סימילאק אדוונס פלוס 3 (החדש)
האם יכול להיות שבמזון החדש שנכנס לשוק (אין להשיג את הסימילאק הקודם) הסיבה לחוסר היציבות בשעות הבוקר ובעיות בתפקוד המוטורי?
תודה על כל תגובה
מאוד מעריכים את התייחסותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך שאלה בהמשך - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי04/02/2012קשה לי להאמין
במסגרת הברור שאמרתי יבררו גם אפשרות של חסר תזונתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 14חודש עם כתמי קפה בחלבסוזי02/02/2012
לנכדי בן ה14 חודש יש 3 כתמי קפה בחלב בנוסף חוסר דם למרות טיפות ברזל שמקבל כל הזמן,וגובהו נמוך באחוזון 3
האם יש קשר בין שלושת הדברים והאם זה יכול להצביע על נוירופרימוטוזיס?
מה צריך לעשות. הילד מתפתח יפה הוא כבר הולך ומתחיל לדבר מספר מילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 14חודש עם כתמי קפה בחלב - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי03/02/2012צריך לעבר בדיקת נוירולוג רופא עור ועיניים על מנת לשלל או לאשר את המחלה.
ככלל יש למחלה קריטריונים וכרגע אינו ממלא את הקריטריונים.
לגבי האנמיה יתכן שזה תזונתי? כדאי לבדק US שלהבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וועדת שילובהילה02/02/2012
שלום רב,
יש לי ילדה בת 4 וחודשיים שנה הבאה היא בגן חובה.
לאחר התייעצות עם הגננת החלטנו על אפשרות של גננת שיח .
עפ"י הבנתי יש וועדת שילוב ועליי לקבל חוות דכת קבילה מנוירולוג או פסיכולוגית התפתחותית .
לאן עליי לפנות אנחנו בקופ"ח מכבי אך לא שוללת שום אפשרות מכיוון שהוועדה עוד החודש!!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וועדת שילוב - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי03/02/2012למכון להתפתחות הילד של מכבי באזור מגוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוגית הגן
טילטול06/02/2012היי הילה,
אם זה גן פרטי, יש פסיכולוגית בגן שלכם? אצלינו בגן הפרטי היתה פסיכולוגית והיא נתנה לנו את הניירות הרלוונטיים.
תבדקי את זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקףשרון02/02/2012
אבקש לעזור לי בהבנת תוצאת בדיקת האולטרה סאונד שערכנו לבני "נוזל מינימלי של נוזל הקפי והרחבה קלה של מערכת החדרים". הבדיקה נערכה עקב היקף ראש גדול. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי03/02/2012לא כתבת מה גיל הילד ומה מצב התפתחותו.
ככלל קיימת הסתמנות של היקף ראש גדול עם נוזל היקפי שהיא תופעה שפירה ולא ננדירה ולעיתים משפחתית.
צריך להתייעץ עם רופא נוירולוג ילדים שיבדוק את הילד ויתייחס להרחבת מערכת החדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנישרון02/02/2012
האם בדיקת mri בטוחה לחלוטין מפני קרינה? האם יש מחקרים בנושא? כי הבנתי שמקבלים כמות ענקית של תהודת מגנט. ואם ילד מנוזל האם אפשר לבצע את הבדיקה שהיא בהרדמה? תודה שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי03/02/2012בדיקת MRI בטוחה לחלוטין מפני קרינה
לגבי ילד מנוזל הדבר תלוי בהחלטת המרדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור בטיקיםחגית01/02/2012
שלום
בתי בת ה +6 יש טיקים כבר שנה וחצי , באים והולכים , בחודשים האחרונים יש שיפור,ונראה שהטיקים סיגלו לעצמם תדירות קבועה , אחת לחודש הם חוזרים לשבוע לערך ושוב נעלמים
מה זה אומר לגבי העתיד? האם זה במגמת שיפור או סתם תקופה כזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור בטיקים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/02/2012קשה בדיוק להתנבא אך נראה לפי הנסיון שהפרוגנוזה טובה והטיקים ייעלמו בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים קולייםשילי31/01/2012
לפני כשלושה חודשים החלו טיקים בפנים ובגוף אצל ביתי בת 6.5.
לאחר מספר ימים בהם נסינו לייצר אווירה רגועה ככל האפשר - חלפו הטיקים אך תופעה אחת טרם זאת.חלפה.
בכל פעם שאחותה משתעלת היא חייבת להשתעל גם כן בקול. כמו כן מפריע לה מאוד כל רעש שאחותה עושה בין אם באכילה/שתיה או נשימה. לעיתים רבות התופעה מלווה בקללות. לדעתנו דבר זה בלתי נשלט שכן אחרי זה הן יכולות לשחק ולאהוב כמו אחיות טובות.לטענתה של ביתנו היא לא מצליחה לשלוט על כך.
נשמח לקבל עצות כיצד לנהוג בתופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים קוליים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/02/2012פשוט להתעלם מהתופעות ולנהוג כאילו לא היו. לתמוך בילדה וייצר אוירה טובה בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לראות פיגור בגיל 4 חודשים?אלמונית31/01/2012
אני יודעת שזו שאלה טיפשית אבל זה ילד שלישי ומשהו בו נראה לי שונה לא ממוקד, בוכה הרבה, מזיז את הרגליים כל הזמן וגם מכווץ כזה. לא נראה שהוא מתפתח, לא מחזיק את הראש טוב ישר יורד לתנוחת אווירון, לא מחזיק חפצים, לא מווסת עם אוכל ושינה. מתעורר הרבה בלילה. כולם מאשימים אותי אבל אני יודעת להיות אימא ואני מרגישה שמשהו שונה. רופא הילדים שלנו הוא ניורולוג והוא אמר שהוא בסדר וגם בטיפת חלב. אבל אני חושבת שצריך להסתכל עליו יותר. אני בעבודתי רואה ילדים ושוב גידלתי שתי בנות והוא נראה לי שונה מכולם, השינה שלו קלה אי אפשר לדעת מתי עייף בקיצור משהו שונה. מה לעשות? למי לפנות? אני גרה בקריות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לראות פיגור בגיל 4 חודשים? - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/02/2012אם את לא שקטה תפני להתייעצות נוספת לנוירולוג ילדים או לרופא התפתחותי שיעריך את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבתיה30/01/2012
האם ישנם אנשים שיש להם יותר מ6 כתמי קפה בחלב על הגוף
ואין להם נ.פ 1????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/02/2012בהחלט כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךבתיה30/01/2012
כיצד אפשר לדעת אם הנ.פ הוא בכל התאים??או רק בחלקם?
האם ניתן לבדוק זאת ע"י בדיקת דם???
והאם זה נכון שאם השינוי נוצר בהפרייה זה יהיה בכל התאים, ואם אחרי שנוצר
העובר אז רק בחלקם???.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/02/2012שאלות כאלה יש להפנות לגנטיקאי ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.פבתיה30/01/2012
האם ייתכן מצב שבו יש נ.פ 1 וזה יתבטא רק בכתמים בלבד???
ידוע לי שישנה גם תסמונת לגיוס, אבל הייתכן שזה נ.פ ובכל זאת רק כתמים
ונמשים בבית השחי, ולא יהיו עוד ממצאים בעתיד???
זאת אומרת האם הרבה מהאנשים עם נ.פ 1 יש להם אך ורק כתמים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.פ - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/02/2012שאלות שיש להפנות לגנטיקאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בתיה02/02/2012קודם כל תודה רבה על המענה.....
אבל לדעתי זה שכתבת לי שאלו תשובות לגניטיקאי זה היה סתם התחמקות
השאלות בהחלט היו רלוונטיות להשאל בפורום הנ"ל.....ומן הסתם נוירולוגית ילדים
יודעת את התשובה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עייףג'ני30/01/2012
לא יודעת אם זה לפורום הזה אבל אני חייבת לשאול.
הילד בן 7 חודשים..וכל הזמן עייף..הוא ישן 11 שעות בלילה
וצריך ביום לפחות 5 שעות בשביל לא להיות עייף וגם זה לא מספיק..
הוא קם ב6 תוך שעה הוא עייף ורוצה לישון
ישן שנת בוקר כשעה וחצי ותוך 40 דקות +- רוצה לישון שוב וככה כל היום..
זה לא נראה לי תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עייף - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/02/2012צריך ללכת לרופא ילדים ולעשות בדיקות מקיפות כולל ס.ד. , ת. כבד וכלייה, מלחים, ת. בלוטת מגן, ויטמינים ו, CPK עוד.אם כל הבדיקות תקינות צריך לעמוד על מצבו הרגשי והנפשי וואז גם להתייעץ עם נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)