תינוק בן חודש סובל מאוד מגזים וכאבי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חודש סובל מאוד מגזים וכאבי בטן
    יפעת
    05/07/2011

שלום רב
    בני בן חודש נולד במשקל 2780 ואוכל מטרנה , הכמות נעה בין 90 ל 120 כל 3-4.5 שעות , היום נשקל ושוקל 4070.
    הוא סובל מאוד מגזים וכאבי בטן ואני מנסה להקל עליו בעזרת , תכשירים טבעיים ומסאז'ים , אחת הבעיות איתו היא שמשך ההאכלה שלו מאוד ארוכה ואורכת לפחות שעה מאחר והוא זקוק להפסקות לגרעפס שלעיתים נמשכות מעל חצי שעה ! ולא יוצא גרעפס , האם זה טבעי שתינוק בגילו אוכל כל ארוחה במשך שעה ?
    לעיתים אני מתייאשת ולא מסיימת איתו את המנה ואז הוא נעשה רעב אחרי שעה שעה וחצי , האם זה תקין ועליי להתעקש איתו על סיום המנה עד סופה לא משנה כמה זמן זה לוקח ? יש שיטות להוצאת גרעפס ? נראה לי שניסיתי הכל .אודה לתובנות בנושא ...
    יש לציין שהוא מאוד סובל מגזים ואינו נינוח זז כל הזמן תוך כדי שינה , ומתאמץ כל הזמן ליציאות אולם אינו מרבה לבכות בין הארוחות רק סמוך אליהן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן חודש - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום יפעת,

נשמע שחסרים לי פרטים בשאלתך.
    כתבת שבנך צריך הפסקה חצי שעה לגרפעס אבל לא יוצא גרעפס. אולי הוא לא זקוק לגרעפס? לא מובן לי מדוע את עושה לו הפסקה? אולי הוא דורש להפסיק לאכול כי שבע? יש תינוקות שאוכלים כל שעה וחצי, והאמת זה הכי נכון מבחינה בריאותית לאכול כל פעם קצת ובזמנים צפופים יותר.

לדעתי לא מומלץ שתתעקשי איתו להמשיך לאכול אם הוא מבקש להפסיק.
    לגבי הגזים, כדאי שתשקלי לשנות סוג תחליף חלב, יכול להיות שזה יעזור לו (במיוחד אם יש לו גם בעיות של יציאות - אם לא עושה כל יום אז זה לא תקין).

בנוסף, את יכולה להוסיף לו פרוביוטיקה - גשי לבית טבע ותבקשי שיתאימו לך את הסוג. רק שימי לב שאין בפרוביוטיקה לקטוז.

הדרך היעילה לעזור להוציא גרעפס זה לשים את התינוק עם הבטן באיזור הכתף של האם ולטפוח קלות על גבו.

מאחלת לך בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות בשמחה אעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו