מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חודש סובל מאוד מגזים וכאבי בטןיפעת05/07/2011
שלום רב
בני בן חודש נולד במשקל 2780 ואוכל מטרנה , הכמות נעה בין 90 ל 120 כל 3-4.5 שעות , היום נשקל ושוקל 4070.
הוא סובל מאוד מגזים וכאבי בטן ואני מנסה להקל עליו בעזרת , תכשירים טבעיים ומסאז'ים , אחת הבעיות איתו היא שמשך ההאכלה שלו מאוד ארוכה ואורכת לפחות שעה מאחר והוא זקוק להפסקות לגרעפס שלעיתים נמשכות מעל חצי שעה ! ולא יוצא גרעפס , האם זה טבעי שתינוק בגילו אוכל כל ארוחה במשך שעה ?
לעיתים אני מתייאשת ולא מסיימת איתו את המנה ואז הוא נעשה רעב אחרי שעה שעה וחצי , האם זה תקין ועליי להתעקש איתו על סיום המנה עד סופה לא משנה כמה זמן זה לוקח ? יש שיטות להוצאת גרעפס ? נראה לי שניסיתי הכל .אודה לתובנות בנושא ...
יש לציין שהוא מאוד סובל מגזים ואינו נינוח זז כל הזמן תוך כדי שינה , ומתאמץ כל הזמן ליציאות אולם אינו מרבה לבכות בין הארוחות רק סמוך אליהן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן חודש - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/07/2011שלום יפעת,
נשמע שחסרים לי פרטים בשאלתך.
כתבת שבנך צריך הפסקה חצי שעה לגרפעס אבל לא יוצא גרעפס. אולי הוא לא זקוק לגרעפס? לא מובן לי מדוע את עושה לו הפסקה? אולי הוא דורש להפסיק לאכול כי שבע? יש תינוקות שאוכלים כל שעה וחצי, והאמת זה הכי נכון מבחינה בריאותית לאכול כל פעם קצת ובזמנים צפופים יותר.
לדעתי לא מומלץ שתתעקשי איתו להמשיך לאכול אם הוא מבקש להפסיק.
לגבי הגזים, כדאי שתשקלי לשנות סוג תחליף חלב, יכול להיות שזה יעזור לו (במיוחד אם יש לו גם בעיות של יציאות - אם לא עושה כל יום אז זה לא תקין).
בנוסף, את יכולה להוסיף לו פרוביוטיקה - גשי לבית טבע ותבקשי שיתאימו לך את הסוג. רק שימי לב שאין בפרוביוטיקה לקטוז.
הדרך היעילה לעזור להוציא גרעפס זה לשים את התינוק עם הבטן באיזור הכתף של האם ולטפוח קלות על גבו.
מאחלת לך בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות בשמחה אעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)