תזונת תינוקת בת 7 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוקת בת 7 חודשים
    טלטוש
    06/07/2011

הי, יש לי תינוקת מהממת בת 7 חודשים. בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות של ירקות ופירות והיום היא כבר אוכלת בבוקר מנת פרי ובצהריים עוף עם ירקות. אני רוצה לגוון לה את התפריט כדי שלא תאכל כל יום אותו הדבר (למרות שהיא מתה על עוף עם ירקות!!). השאלה שלי היא איך אפשר לעשות זאת? מה ממומלץ לתת לה בגיל הזה? אשמח מאוד לקבל איזה תפריט/ מגוון אפשרויות לתזונה.
    תודה רבה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 7 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום טלטוש,

למרות שביתך מאד אוהבת עוף אני איני ממליצה על חלבון מן החי כל יום. חשוב לגוון את התזונה ולכן טוב שפנית עם שאלתך.

אני ממליצה לגוון את המרקים עם קטניות: עדשים בכל הצבעים, שעועית, אפונה, חומוס, קטניות גדולות מומלץ לטחון טוב. ולשלב עם סוגי ירקות שונים: קישוא, דלעת, בטטה, גזר, תפוח אדמה, בצל, סלרי.

את העוף אני ממליצה לשלב רק 2-3 בשבוע. גישיתי היא להפחית כמה שניתן במזון מן החי.

בנוסף אפשר ואף מומלץ לשלב ארוחת בעיניים או ערב לדוגמה שעה 17:00 או 19:00 לבחירתך דייסה ביתית מדגנים מלאים. למשל שיבולת שועל, אורז מלא, כוסמת לא קלויה, לטחון בבית לאבקה. ולהכין על בסיס חלב צמחי כמו שקדים, שיבולת שועל, אורז מלא או סויה אורגנית. את מחממת את החלב בערך כוס ומוסיפה בערך 3 כפות של דגן ומערבבת בזמן שזה על האש עד שמתקבל מרקם דייסתי. אם הדייסה לא מספיק סמיכה את מוסיפה עוד אבקה ואם יותר מידי סמיכה את מוסיפה עוד חלב.

אני ממליצה כל כמה ימים לשנות את סוג הדגן כדי לגוון את תזונתה אך לא לערבב כמה סוגי דגנים בדייסה אחת כדי למזער את הסיכוי להיתפרצות אלרגיות.

אשמח לעזור עם כל שאלה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו