מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לתת במקום הנקה אחתמירב08/07/2011
שלום. בני בן 10 חודשים.שוקל 9.5 ק"ג נכון לגיל 9 חודשים. יונק ב5 וחצי בבוקר וחוזר קצת לישון. אח"כ אוכל בשעה 9 2 פירות+חצי אבוקדו+כפית שקדיה. בשעה 10:30-11 יונק ונרדם לשעתיים. בשעה 2 לערך אוכל ירקות מאודים+הודו+קטניות. בשעה 17 יונק. בשעה 19 אוכל ארוחת ערב - פרוסה עם טחינה או דייסה+כפית שקדיה+150ccמים. ב 19:30 יונק בפעם האחרונה והולך לישון. אי"ה, אני יוצאת לעבוד החל מהשבוע הבא ולא אוכל להניק בשעה 11 בבוקר (גם לא לשאוב). מה אוכל לתת במקום? והאם בכלל צריך? (אני חושבת שלא באמת רעב אלא יונק בשביל להירדם). כמה הנקות יש לתת בגילו? האם התפריט בסדר? ואם אני רוצה לתת לו חלב שקדים, האם אפשר משקדיה ואיך עושים זאת?
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לתת במקום הנקה אחת - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין09/07/2011שלום מירב,
התפריט של בנך מגוון וטוב אך שימי לב שאת הדייסה אני ממליצה להכין מדגנים מלאים לא מעובדים (כלומר לא איסטנט). למשל: שיבולת שועל, כוסמת לא קלויה, אורז מלא, דוחן, קינואה וכו'... אני ממליצה לטחון את הדגן לאבקה ולהכין את הדייסה על בסיס חלב צמחי.
לגבי היניקה בשעה 11 אם הוא יונק על מנת להירדם הוא ילמד להיסתדר כשלא תיהיי ולהירדם. אך אם הוא גם אוכל תצטרכי לתת לו בקבוק של חלב צמחי כתחליף אני ממליצה על חלב צמחי כמו שרשמת שקדים או שיבולת שועל יש להשיג גם מאורז מלא, סויה, ואגוזי לוז. אני ממליצה כל כמה ימים לתת סוג אחר. באופן כללי הוא יוכל להתרגל לזה גם כדי להרדם אך לשים לב שיש מישהו לידו כאשר הוא נרדם עם הבקבוק.
איני ממליצה על תחליף חלב רגיל. לטעמי הוא עלול לעשות יותר נזק מתועלת ולכן עדיף חלב צמחי (אך רק כתחליף למנת שעה 11).
כמות ההנקות משתנה בין תינוק לתינוק, ולכן אין כמות אחת שמתאימה או נכונה לכל התינוקות. אני מאמינה שצריך לתת לינוק לפי דרישה.
אם יש לך עוד שאלה אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות:
מירב10/07/2011תודה רבה על התשובה המפורטת. כמה שאלות נוספות:
1: מדוע לטחון את הדגן לדייסה, אם אוכל כבר מוצקים?
2: חלב שקדים משקדיה: כמה כפיות לשים? האם לשים מולסה/ סילאן?
3: האם יש בורגול, קינואה, דוחן מלאים?
4: כמה כפיות שקדייה / טחינה מלאה לתת ביום?
תודה רבה רבה על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות: - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין10/07/20111. אני מציעה לטחון את הדייסה כי זה מתבשל יותר מהר, ולדעתי המרקם יותר נעים בפה אבל זה בהחלט לא מחייב לטחון.
2. חלב שקדים ניתן להכין משקדייה - כפית על כוס מים וניתן להכין חלב שקדים משקדים טחונים עם מים ואז סינון השקדים את אותו משקה ניתן לקנות מוכן גם בבית טבע. מתכונים לחלב שקדים ניתן למצוא באינטרנט.
3. כל הדגנים שציינת הם מלאים. רק לגבי הבורגול - תעדיפי לקנות בורגול עבה.
4. טחינה מכל סוג ניתן לתת כפית גדושה ואפילו כף - מומלץ לגוון בסוגי הטחינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)