לא מוכנה בקבוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מוכנה בקבוק
    מיכל
    09/07/2011

ביתי בת שנה יונקת ואוכלת מוצקים בלבד.
    בבדיקות של טיפת חלב ראינו כי ירדה באחוזוני המשקל, היא שוקלת 7.500
    הרופא המליץ לי להפסיק הנקה, כי כרגע ההנקה היא רק בגדר נוזלים עבורה והיא זקוקה לקלוריות. הוא המליץ על תחליפי מזון . הבעיה שהיא לא מוכנה בשום פנים ואופן לקחת בקבוק. המזון המוצק שהיא אוכלת לא מספיק לה לדעתי והיא זקוקה לתוספות. מה לעשות? ניסינו כל מיני תוספות אחרות וכלום לא עובד. האם לגמול מהנקה וכאשר היא תהיה רעבה היא תיקח בקבוק, למרות הבכי הרב שיהיה ? אני עוד חודשיים חוזרת לעבוד והיא לא תהיה איתי מ7 עד 16:00 ואני מיואשת
    אשמח לעזרה, תשובה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכנה בקבוק

הוספת תגובה

• לא מוכנה בקבוק - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/07/2011

שלום מיכל,

היני חולקת על דעת הרופא. לדעתי לא כדאי ואף לא מומלץ להפסיק הנקה ולתת תחליף חלב. המזון האידיאלי עבור התינוק הוא חלב האם. הגישה של להעלות במשקל תינוקות היא שגויה בעיני. כמות השומן בגוף אינה זו שקובעת האם התינוק בריא או לא.אלא איכות תזונתו - הווה אומר כמות הערכים התזונתיים שהתינוק מקבל מהתזונה.

נכון שירידה קיצונית במשקל היא לא טובה ובדרך כלל מעידה על בעיה בריאותית, אך במקרה שלך לפי מה שאני הבנתי (לא ציינת כמה היא ירדה במשקל) - אין כזו בעיה אלא ירידה מעטה באחוזונים שממנה אין מה לדאוג - תתקני אותי בבקשה אם אני לא מבינה אותך נכון.

הדבר שכן את צריכה לעשות במידה ואכן מדובר בירידה מעטה במשקל. הוא לנסות להחליף הנקות במזונות מוצקים שעשירים יותר בקלוריות כמו אבוקדו, טחינה משומשום מלא, ממרח משקדים, מרקים סמיכים ועשירים, דייסות עם פירות, קטניות וכו'...ולהציע אותם בזמנים יותר קרובים.

בנוסף אני ממליצה שתעשירי את תזונתך, ותשלימי ערכים תזונתיים באם חסר לך (תבצעי בדיקות דם כלליות) כך שהחלב שלך יהיה יותר עשיר.

גם כשתחזרי לעבודה, איני ממליצה להפסיק להניק. אלא בזמנים שלא תיהיי לתת חלב צמחי כמו שקדים, אגוזי לוז, שיבולת שועל, אורז מלא, סויה. ובינהם מזון מוצק. ובזמנים שאת כן נמצאת כמו בוקר, ערב ולילה לתת לינוק לפי דרישה.

אם את מרגישה שאת זקוקה להכוונה אישית אל תהססי לפנות לנטורופת/ית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו