מעבר לאוכל אצבעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לאוכל אצבעות
    קרן
    22/07/2011

היי,
    הנני במצב מאוד מתסכל. ביתי בת 10 חודשים. עד לא מזמן אכלה פירות מטחונים ומרק טחון, ביסקוויטים (מעט מאוד)..
    לאחרונה שמתי לב שהיא לא לועסת אלא בולעת ישר את האוכל ולפי כך, מכיוון שהתחתי לטחון פחות את האוכל היא פיתחה רפלקס הקאה (כלומר מנסה לבלוע למרות המרקם השונה, לא לועסת) ואז אחרי כמה נסיונות כושלים כאלה היא לא רוצה יותר לאכול!!! מדובר בפחות מחצי מנה שהיתה אוכלת כשהיה טחון דק.

בנוסף שמתי לב, שפרוסת לחם שאני מגישה לה/בייבי ביס/מלפפון- היא חוקרת תוך כדי ביסים קטנים ונדמה שאפילו סוג של לעיסות קטנות (אי אפשר לדעת כיוון שזה נמס בפה...)-שם אין השתנקות ורפלקס.כלומר, פה נדמה לי שהיא כן עושה את הפעולה. אבל הבעיה יהא עם הכמויות (הקטנות). וגם עם כך שנוצר לה קיבעון" לבלוע בלי ללעובס כל מה שמהכפית...

השאלההיא איך לגרום לה לאכול יותר מהאוכל המוגש לה בכפית וללעוס אותו.
    כמובן שאני מחקה ומדגימה לה איך ללעוס מולה-אך חוץ מלהצחיק אותה זה לא עושה כלום...

אני קצת מתחילה להתייאש כי אני מרגישה שכל היום הפך להיות סביב האוכל, שלא כמו פעם שאכלה ארוחות מסודרות ומלאות כל 3-4 שעות. עכשיו כל 2.5 שעות בערך רעבה.............

מה לעשות??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לאוכל אצבעות

הוספת תגובה

• מעבר לאוכל אצבעות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    22/07/2011

שלום קרן,

אני לא רואה סיבה לדאוג. בגיל 10 חודשים זה עדיין מוקדם לצפות ללעיסה. המשיכי לטחון את האוכל. כך הוא יתעכל גם יותר מכיוון ושאין לה עדיין שיניים טוחנות.

לאט לאט זה יסתדר, לאחר גיל שנה אם יש בעיה תפני אלי שוב.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו