מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף לתמ"ל לילד בן שנה וארבעהקונצי23/07/2011
שלום,
בני בן שנה וארבעה חודשים. לפני כשבוע וחצי הפסיק לאכול סימילאק שהיינו נותנים לו בבוקר ובערב לפני השינה. ככה, פתאום. בלי התראה מוקדמת...
בבוקר אנו נותנים לו קורנפלקס קלוגס רגיל עם חלב ובערב מנסים שיאכל ארוחת ערב מספקת (ביצה, גבינה, פרוסת לחם, ירקות), רק שלא תמיד אוכל מספיק (לדעתי, לפחות).
לפני כחודשיים נולד לו אח קטן, ואני חוששת שאולי זה קשור לזה שהוא רואה אותו אוכל בקבוק חלב (אני לא מניקה), ובעקבות כך החליט שלא מתאים לו.
היו כמה מקרים שהוא ראה שאני מכינה בקבוק לקטן ורץ מהר לאזור האוכל שלו והתאכזב מאוד כשראה שזה לא עבורו (במהלך היום) ... כאב לי הלב אבל הסברנו לו איכשהו....
שאלתי היא - האם תקין בגילו לאכול קורנפלקס עם חלב בבוקר כל יום? הוא מאוד אוהב את זה. האם יש תחליפים אחרים לבוקר? עליי לציין שהוא מתעורר כל יום בסביבות 05:30, כך שלא נראה לי מתאים שיאכל פרוסה או ירקות וכדומה.
אשמח לחוות דעת בנושא.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לתמ"ל לילד בן שנה וארבעה - תגובה
איילת בר23/07/2011שלום קונצ',
ראשית מזל טוב על הולדת האח החדש!
לגבי הקורנפלקס לא ממליצה לתת כל בוקר אך מכיוון שכ"כ אוהב ממליצה לשדרג אותו.
לתת אותו על בסיס חלב סויה או שקדים ואת הקורנפלקס לתת מסוג קוואקרס - על בסיס שיבולת שועל ומופחת סוכר. - מגיע באריזה כחולה או חומה (עם קינמון).
תחליפים:
ניתן לתת דייסות בבוקר עם כפית גם על בסיס שיבולת שועל, סולת וכדומה.
כריך אבוקדו - לא חייב לתת ירקות חתוכים על הבוקר אם לא מתאים לך.
כריך שקדיה או טחינה גולמית עם סילן - ילדים מאוד אוהבים.
תוכלי להכין לו שק פירות על בסיס יוגורט.
ומידי פעם את הקורנפלקס האהוב. -בתזונת ילדים ובכלל רצוי מאוד לגוון.
לגבי זה שהפסיק לשתות בקבוק יכול להיות קשורלתינוק וגם יכול להיות שלא...
הוא כבר בגיל שאוכל הכל ולכן אין צורך לדאוג.
כהשלמה ממליצה לתת לו חלב אורז , שקדים, סויה, שיבולת שועל בכוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!!!
קונצי24/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)